Arvostelussa Huawei P9 – tyylikäs puhelin upeilla kameroilla

2
Näytetään 1

IMG_7189Huawei on Suomen markkinoilla monellakin tapaa yllättäjä. Tämä kiinalainen valmistaja oli monelle täysin tuntematon vielä muutama vuosi sitten, mutta nyt parin vuoden sisällä Huawei on löytänyt tien suomalaisten kuluttajien sydämiin. Huawei on tällä hetkellä yksi Suomen markkinoiden suurimmista valmistajista yli 20 prosentin osuudella. Huawein huimaa nousua Suomessa kertoo myös, että yhtiön puhelimien toimitukset ovat kasvaneet vuoden aikana huimat 512 prosenttia Suomessa.

Huawei julkaisi aiemmin tänä vuonna uudet huippupuhelimensa. Huawei P9 on yhtiön tämän hetkinen lippulaivatuote, joka saapui Suomessa myyntiin huhtikuun lopussa 549 euron hintaa. Huawei P9:n julkistuksen jälkeen kävi myös selväksi, että yhtiö tuo laitteen Suomessa myyntiin halvemmalla kuin muissa Euroopan maissa.

Huawei P9 on ollut minulla nyt useamman viikon joka päiväisessä käytössä ja olen tykästynyt puhelimeen. Vaikka Huawei P9 ei yllä aivan Samsungin Galaxy S7 -mallien tasolle, niin kuitenkin Huawei P9 on yksi loistavimmista lippulaivapuhelimista tänä vuonna. Huawei on lähtenyt P9:n kohdalla vain muovaamaan viime vuoden lippulaivamallin muotoilua paremmaksi sekä käytännöllisemmäksi. Samalla Huawei P9 on saanut uuden sukupolven päivitetyn Kirin -järjestelmäpiirin sekä saksalaisen Leican kanssa suunnitellun erikoisen kaksoiskameran. Kameraratkaisu on monella tapaa mielenkiintoinen, sillä esimerkiksi toinen kameroista on mustavalkoinen ja toinen normaali kamera, joka taltioi värillisiä kuvia.

IMG_7146Tässä arvostelussa käyn läpi Huawei P9:n ominaisuuksia sekä kerron puhelimen parhaimmat sekä huonoimmat puolet. Itse asiassa Huawei P9:stä ei paljoa huonoa sanottavaa löydy, joka varsin yllättävää. Voin olla myös aika varma, että jos ihminen, joka ei ole käyttänyt koskaan Huawein puhelimia saisi tämän laitteen käsiinsä, käsitys tästä kiinalaisesta valmistajasta muuttuisi kertaheitolla paremmaksi.


Tekniset tiedot
Huawei P9
Mitat: 145×70.9×7 mm
Paino: 144 g
Näyttö: 5.2 tuumaa IPS-NEO LCD (1080×1920)
Suoritin: kahdeksanytiminen HiSilicon Kirin 955 (Mali-T880)
Muisti: 3 gigatavua RAM-muistia 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa (muistikorttipaikka)
Kamerat: 12 megapikselin kaksoiskamera ja 8 megapikselin etukamera
Akku: 3000 mAh
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow (EMUI 4.1)
Muuta: sormenjälkilukija

Muut osiot:

 1. Alkusanat & tekniset tiedot (Olet tässä) 
 2. Laatutuntuma & ulkoiset huomiot
 3. Näyttö & kamerat
 4. Myyntipakkaus, akku & tekniikka
 5. Käyttöjärjestelmä & yhteenveto
 6. Kuvia puhelimesta

Huawei P9 arvostelu

95%
95%
Loistavat kamerat
 • Laatu
  10
 • Käytettävyys
  9.5
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9.5
 • Kamerat
  9.5
Näytetään 1

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: