Arvostelussa Sony Xperia XZ – onnistuiko Sony vihdoin?

2
Näytetään 1

img_0048Sony julkaisi tänä vuonna IFA-messuilla uuden Xperia XZ -mallin, joka saapui myös SuomiMobiilin testiin. Suomessa uutuuspuhelimen myynti alkoi muutama viikko sitten 699 euron suositushintaan. Sony on onnistunut pitkästä aikaa rakentamaan houkuttelevan lippulaivapuhelimen, josta löytyy Sonylle tyypilliset ominaisuudet sekä hieman uutta esimerkiksi muotoilun osalta.

Puhelin on tällä hetkellä Sonyn uusin lippulaivapuhelin, vaikka tämän vuoden alussa julkaistiin lähes samanlaisilla teknisillä tiedoilla varusteltu Xperia X Performance -malli. Xperia XZ onkin tämän takia mielenkiintoinen lisäys valikoimaan. Puhelimien erot ovat hyvin minimaaliset, mutta Xperia XZ -malliin Sony on tuonut uudistetun ilmeen, uusia ominaisuuksia kameraan sekä yleisesti parantanut käyttökokemusta.

Tässä artikkelissa tulen käymään Xperia XZ -puhelimen ominaisuudet läpi sekä tuon esille laitteen vahvuudet ja heikkoudet.

Tekniset tiedot
Sony Xperia XZ
Mitat: 146x72x8.1 mm
Paino: 161 g
Näyttö: 5.2 tuumaa IPS LCD (1080×1980)
Suoritin: neliytiminen Snapdragon 820 (Adreno 530)
Muisti: 3 gigatavua RAM-muistia 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 23 megapikselin pääkamera ja 13 megapikselin etukamera
Akku: 2900 mAh ( ei irrotettava)
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0.1 Marshmallow
Muuta: sormenjälkilukija ja muistikorttipaikka

img_0032


Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot (Olet tässä)
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö ja kamerat
 4. Akku, tekniikka ja sormenjälkitunnistin
 5. Käyttöjärjestelmä, myyntipakkaus ja yhteenveto 
 6. Sony Xperia XZ kuvina

Sony Xperia XZ arvostelu

80%
80%
Parasta Sonylta
 • Laatu
  7
 • Käytettävyys
  9
 • Akku
  8
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  7
Näytetään 1

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

 • Malsiakki

  Eh, 700€ noilla spekseillä? Oneplus 3 tarjoaa tuplaten tallennustilaa ja ramia samalla piirillä + AMOLED-näyttö ja isompi akku, melkein puoleen hintaan. Puhumattakaan Oneplus 3T:stä jossa on uudempi piiri ja nelinkertaisesti tallennustilaa, mutta maksaa silti yli 200 euroa vähemmän. Toki muistikorttipaikka XZ:sta löytyy, mutta ei kyllä ole sen 200-300 euron arvoinen lisäys.

  Mitä ne siellä Sonyllä oikein touhuaa? Ostin aikoinaan Z2:n ja pidin siitä oikein kovasti, mutta eipä ole onnistunut Sony säväyttämään oikeastaan enää mitenkään sen jälkeen. Etenkin kun Kiinan ihmeet vetää ohi että heiluu.

  • Xperia XZ on tosiaan teknisesti tosiaan hieman muita huippupuhelimia jäljessä, mutta luultavasti tällekin laitteelle ostajia löytyy. Kiinalaiset valmistajat ovat aina asia erikseen ja niiltä löytyy laitetta joka lähtöön. OnePlus tosiaan hyvä esimerkki.

%d bloggaajaa tykkää tästä: