Arvostelussa Xiaomi Mi Max – erinomainen puhelin jättisuurella näytöllä

1
Näytetään 1

img_9388Kerroimme aiemmin, että Xiaomin tuotteet rantautuivat myyntiin myös Suomeen ja saimme ystävällisesti testiin varsin uuden Xiaomi Mi Max -puhelimen, joka edustaa älypuhelinmarkkinoiden suurikoikoisimpia laitteita. Puhelimen näyttö on kooltaan huimat 6.44 tuumaa, joka on suuri verrattuna esimerkiksi markkinoilla vallitsevaan 5.5 tuuman näytön kokoon.

Xiaomi Mi Max on kaikin puolin varsin vakuuttava puhelin, sillä siitä löytyy verrattain hyvät kamerat, loistava akun kesto sekä varsin hyvät tekniset tiedot. Parasta laitteessa on halpahinta, joka on hyvin tyypillistä Xiaomille.

Puhelin on varmasti monelle liian suuri, mutta markkinat ovat menossa koko ajan suurempi näyttöisiä puhelimia kohti. Tällä hetkellä yli 6 tuuman puhelimet ovat varsin pieni markkina, mutta suuresta näytöstä löytyy helposti paljon hyötyjä. Esimerkiksi suurelta näytöltä on miellyttävä katsella elokuvia tai valokuvia. Mi Maxin 6.44 tuuman näyttö on jo lähellä 7 tuuman tabletteja, jonka takia puhelin tekee pienistä tableteista tarpeettomia. Puhelin siis on välimalli 5.5 tuuman puhelimen ja 7 tuuman tabletin väliltä, joka myös voi korvata tabletin ja samalla toimia erinomaisesti puhelimena.

Xiaomi Mi Max on ollut valmistajalleen jonkinlainen menestys Kiinassa, sillä puhelinta on myyty sen kotimaassaan jopa yli 1.5 miljoonaa kappaletta. Tämä ei toisaalta ole yllätys, koska kiinalaiset ovat olleet jo parin vuoden ajan etunenässä ostamassa aina suurempia puhelimia. Xiaomi Mi Max yhdistää suuren näytön, varsin hyvät tekniset ominaisuudet ja halvan hinnan, joka takaa puhelimelle loistavat lähtökohdat.

Tässä arvostelussa tulemme tutustumaan tarkemmin ja yksityiskohtaisesti Xiaomi Mi Max puhelimeen. Arvostelu koostuu neljästä osiosta, joissa perehdytään puhelimen näyttöön, kameroihin, ulkoiseen toteutukseen, tekniikkaan ja käyttöjärjestelmään.

img_9412

Tekniset tiedot
Xiaomi Mi Max
Mitat: 173.1×88.3×7.5 mm
Paino: 203 g
Näyttö: 6.44 tuumaa (1080×1920)
Suoritin: kuusiytiminen Snapdragon 650 (Adreno 510)
Muisti: 3 gigatavua RAM-muistia 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa
Kamerat: 16 megapikselin pääkamera ja 5 megapikselin etukamera
Akku: 4850 mAh
Käyttöjärjestelmä: Android 6.0 Marshmallow (MIUI 7)
Muuta: sormenjälkilukija

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot (Olet tässä)
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö, kamerat & akku 
 4. Tekniikka, sormenjälkilukija & käyttöjärjestelmä
 5. Myyntipakkaus ja yhteenveto
 6. Xiaomi Mi Max kuvina

Xiaomi Mi Max arvostelu

83%
83%
Jättisuuri
 • Laatu
  8
 • Käytettävyys
  7.5
 • Akku
  10
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  7
Näytetään 1

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: