Sailfish OSTuring Phone

Turingilta lisää ”jäätäviä” paljastuksia – Nyt vuorossa vuoden 2018 laite

Viime perjantaina julkaistussa artikkelissa oli katsaus vähän b6efe57e-78e3-4447-bf7f-2b5fce32cedf

ei-niin-mairittelevaa mainetta niittävään
Turing Robotic Industries  -yrityksen vuoden 2017 aikana julkaistavaan laitteseen (Turing Phone Cadenza). Jo tuolloin pohdiskelimme onko näissä paljastetuissa tiedoissa mitään järkeä tai edes mitään mikä olisi vuoden päästä mahdollista? Toimituksessamme ei oltu kovin positiivisilla mielipiteillä liikkeillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä ei kuitenkaan ole estänyt TRI:tä julkaisemasta jo sitä seuraavaa konseptiaan. Ja kuten viime viikolla, ovat tälläkin kertaa tekniset tiedot ja laitteeseen liittyvä hehkutus taas astetta kauemmissa sfääreissä.

Esittelyssä Turing Monolith Chaconne

Turingin tulevan Cadenzan jälkeen on vuorossa siis Turing Monolith Chaconne -nimellä kulkeva projekti. Turing lupailee laitteen näkevän päivänvalon vuoden 2018 aikana. Käyttöjärjestelmänä yritys tulee edelleen käyttämään Sailfishiä, tai siis outoutta nimeltä Swordfish OS.

Jos viime viikkoisen Cadenzan tekniset tiedot kuulostivat utopistisilta, niin nyt on syytä kiinnittää turvavyöt, nimittäin Monolith Chaconne iskee pöytään Cadenzan ominaisuudet potenssiin kaksi.

speksit

Turingin mukaan laitteesta tulee löytymään kolme kappaletta Snapdragon 830 prosessoreita. Ratkaisua varten Turing kehuu aloittaneensa kehittämään omaa nopeaa väyläratkaisuaan, jotta nämä kolme erillistä prosessoria voidaan asettaa toimimaan yhdessä. Yhtiö kehuu toteuttavansa ratkaisun WiGig:n avulla ja kehittävänsä tätä varten oman komponentin sekä ajurin 60GHz -kanavalle joka yhdistyy laitteen omaan USB3.0 ohjaimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Laitteen näyttö tulisi olemaan 6.4″ ja sen resoluutio tulisi olemaan 4K (eli 2160 x 3840 pikseliä). Laitteen kamera olisi myös 60megapikselin tarkkuudella ja muistia laitteessa olisi hurjat 18 gigatavua. Joko pukkaa hikeä? No ei tässä vielä kaikki, nimittäin Turing myös toteaa että laitteen sisäinen tallennustila tullaan kasvattamaan 1.2 teratavuun, joka on enemmän kuin monissa tietokoneissa, saati kannettavissa on tällä hetkellä.

Laitteen kehutaan tukevan myös 4 SIM-korttia samaan aikaan, joka kuulostaa ”todella” tarpeelliselta ominaisuudelta, koska kyllähän meillä kaikilla on yli 2 liittymää tälläkin hetkellä käytössä

e538bb45-0b70-4648-819f-252c40adf2b6

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

TRI kehuu myös kuinka se aikoo rakentaa kattavan ekosysteemin näiden kahden laitteen ympärille. Käyttöjärjestelmä, joka siis kulkee SwordFish OS nimellä pohjautuisi vahvasti tekoälyyn. Kehittäjiä tullaan ekosysteemin pariin kutsumaan ensi vuoden aikana kun Cadenza -puhelin tulee julki.

Täytyy edelleen nostaa hattua TRI:lle, jolta ei ainakaan kunnianhimoa puutu, mutta järki näistä hommista on tainnut heillä kadota jo pidemmän aikaa sitten. Mitä mieltä lukijamme ovat tästä kahden vuoden kuluttua saapuvasta teknologian kultakimpaleesta?

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Sailfish OS