Arvostelussa Honor 8 – tyylikäs puhelin kaikilla herkuilla

1
Näytetään 2

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

img_0135Huawei on laittanut parastaan Honor 8 muotoiluun, koska se on ottanut suuren harppauksen edeltäjästään Honor 7:sta. Nyt kokonaan metallista koostuva rakenne on saanut luvan väistyä ja vaihtua lasisiin pintoihin. Honor 8:n koostuu siis metallikehyksistä sekä lasisesta takakuoresta, tämän ansiosta Huawein on mielestäni onnistunut jälleen kerran tuomaan täydellisen Premium -tuntuman Honor-lippulaivapuhelimeen.

Naarmuja kohouman kohdalla

Naarmuja kohouman kohdalla

Laadullisesti Honor 8 on siis loistavalla tasolla, mutta esimerkiksi lasinen takakuori tuo mukanaan omat haasteensa laitteen käyttöön sekä laatutuntumaan. Ainakin minulle saapuneessa testilaitteessa suurimmat päänvaivat tuotti juuri lasinen takakuori. Testilaitteen lasipinta oli muutamasta kohdasta hieman kohollaan, joka edesauttoi naarmujen syntymistä lasikuoreen. Testijakson aikana näihin kohoumakohtiin syntyi sallimattoman paljon hiusnaarmuja, joita on haastava nähdä, mutta hyvässä valossa ne erottavat hyvin. Takakuoreen tuli testijakson aikana myös pari syvempää naarmua, mutta koitin aina olla laittamatta laitetta sillaiselle pinnalle, jossa ei ole mitään naarmuja aiheuttavia ”muruja”. Selvästi en kuitenkaan normaalissa käytössä onnistunut pitämään Honor 8:n takalasia naarmuttomana, joka takia sain lasista hieman sellaisen käsityksen, että onko siinä edes käytetty tarpeeksi laadukkaita materiaaleja. Hyvänä esimerkkinä voi pitää Samsung Galaxy S7 edgen takalasia, johon ei ole kertynyt kuin muutama hiusnaarmu noin puolenvuoden käytön aikana ja taas Honor 8 oli käytössä vain muutamia viikkoja.

Kohouma näkyy "vaaleana"

Kohouma näkyy “vaaleana”

Honor 8:n kanssa voin vain suositella käytettäväksi erinäisiä suojakuoria, jos haluaa laitteen pysyvän mahdollisimman pitkään uudenveroisena. Jos Honor 8:n takalasi saa kritiikkiä, niin voin vain hyvillä mielin kehua laitteen näyttölasia, joka ei testijakson aikana kerännyt yhtään naarmua. Saavutus on varsin kova, koska odotin edestä löytyvän lasin olevan yhtä herkkä naarmuille kuin takalasinkin.

Lasisen takakuoren takia Honor 8 on huomattavan liukas, eikä se malta pysyä kunnolla paikallaan tasaisellakaan pinnalla. Myöskin tämän takia jokin silikonikuori olisi paikallansa. Lasikuori tuo myös mukanaan ikävän puolen, joka on pieni mutta häiritsevä seikka. Lasipinta on todellinen sormenjälkimagneetti. Testijakson aikana takakuorta sai pyyhkiä jatkuvasti, jos halusi sen näyttävän edes hetken puhtaalta.

Honor 8 on sormenjälkimagneetti

Honor 8 on sormenjälkimagneetti

Puhelimen etupuolelta peittää lähes 73 prosenttisesti kosketusnäyttö, jonka ansiosta Huawei on onnistunut tekemään laitteesta varsin kompaktin. Verrattuna esimerkiksi Applen uusimpaan iPhone 7 -puhelimeen, vastaava luku on vain lähes 66 prosenttia. Huawei on siis onnistunut painamaan laitteen koon paljon pienemmäksi, kuin Apple oman huippupuhelimensa. Honor 8:n näytön alapuolelta löytyy Honorin logo ja yläpuolelta taasen kuuloke, ilmoitusvalo, valoisuudentunnistin sekä etukamera. Puhelimen takapuoli on kokonaisuudessaan 15 kerroksista lasia, joka tuottaa takalasiin upeita sävyjä eri valaistuksissa sekä puhelinta kallistaessa. Takaosan yläosasta löytyy kaksoiskamera, laseranturi ja kaksisävyinen salama. Takakuoresta löytyy myös sormenjälkilukija, johon on integroitu Honor 7:sta tuttu älynäppäin. Takakuoren alaosaan on myös sijoitettuna Honorin logo.

Honor 8:n oikeasta kyljestä löytyy virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, kun taasen vasemmasta kyljestä löytyy vain SIM- ja muistikorttitelakka. Puhelimeen on mahdollista asettaa kaksi SIM-korttia tai yksi SIM-kortti sekä muistikortti. Honor 8:n yläreunasta löytyy mikrofoni ja infrapunatunnistin. Alareunasta löytyy USB-C -tyypin latausliitin, kuulokeliitäntä, mikrofoni sekä kaiutin.

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot (Olet tässä)
 3. Näyttö ja kamerat
 4. Akku ja tekniikka
 5. Sormenjälkitunnistin ja älynäppäin
 6. Käyttöjärjestelmä ja myyntipakkaus
 7. Yhteenveto
 8. Honor 8 kuvina

Honor 8 arvostelu

89%
89%
Loistava kokonaisuus
 • Laatu
  8.5
 • Käytettävyys
  9
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  9
Näytetään 2

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: