Arvostelussa Honor 8 – tyylikäs puhelin kaikilla herkuilla

1
Näytetään 3

Näyttö

img_0169Honor 8:n näyttö on kooltaan 5.2 tuumaa ja se on FullHD -tasoinen (1920 x 1080). Näyttö on laadukas ja tarpeeksi hyvä, vaikka vuosi sitten markkinoilla ajatuksena oli, että koko ajan pitäisi saada tarkempia ja vielä tarkempia näyttöjä. Huawei on pitäytynyt pääsääntöisesti vain FullHD -näytöissä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Viime vuonna yleistyi QHD-näytöt ja Sony toi markkinoille puhelimen, josta löytyi huima 4K-näyttö, mutta sittemmin puhelimissa keskittyminen on siirtynyt pois näytön tarkkuudesta, eikä siitä nykypäivänä enää juuri kilpailla. Markkinoilla on vakiintunut FullHD ja QHD -tasoiset näytöt ja tästä tarkempiin näyttöihin tuskin vähään aikaan ollaan hyppäämässä, vaikka Sony sitä viime vuonna kokeilikin.

Honor 8:n näyttö on kooltaan ja tarkkuudeltaan samaa tasoa Huawei P9:n kanssa, joten tässä ei ole mitään eroa. Honor 8 näyttö kirkas ja sen saa todella himmeäksi. Näytöstä löytyy huippupuhelimelle tyypilliset katselukulmat ja värintoisto. Näytössä värilämpötila on ehkä hieman viileähkö, mutta asetuksista on mahdollista tehdä tähän muutoksia. Honor 8:ssa on automaattinen sinisen valon suodatin, joka vähentää silmiin kohdistuvaa rasitusta.

Kamerat

img_0122
Honor 8:lla kuvien ottaminen on mielekästä, helppoa sekä mielenkiintoista laajojen kuvausominaisuuksien ansiosta. Puhelimesta löytyy kaksoiskamera, jonka Huawei toi rytinällä markkinoille keväällä julkaistun Huawei P9 -puhelimen kanssa. Siinä missä Huawei P9:ssa kameraa markkinoitiin Huawein ja Leican yhdessä kehittämäksi, niin Honor 8:aa ei yritetä saada myytyä rummuttamalla Leican läsnäoloa, eikä Leicalla olekaan Honor 8:n kanssa mitään tekemistä.

img_0118-2Kaksoiskamerasta löytyy erilliset RGB- ja monokromisensorit, joista jälkimmäinen kuvaa vain mustavalkokuvia ja toinen kuvaa normaaleja värikuvia. Honor 8:n monokromisensoria käytetään tuomaan valokuviin yksityiskohtia sekä valoa. Huawein mukaan monokomisensori taltioi valoa kolme kertaa enemmän, kuin tavallinen kamerasensori. Honor 8:n kaksoiskamera perustuu siis täysin samaan ideologiaan, kuin Huawei P9:n täysin vastaava kamera.
Honor 8:ssa käytetään Huawein itse kehittämää kamerasovellusta, joka jäljittelee paljolti Huawei P9:n sovellusta, jonka Huawei on kehittänyt yhdessä Leican kanssa. Huawei on jättänyt sovelluksesta pois muutamia ominaisuuksia, mutta kaikki tarpeellinen ja tarpeetonkin on mukana. Tärkein kamerasovelluksen ominaisuus mielestäni on Pro-kuvaustila, jossa on mahdollista säätä erinäisiä arvoja, joilla voi saada automaattitilaa parempia kuvia erilaisissa olosuhteissa. Vaikka Honor 8:sta löytyy Huawei P9:n tapaan monokromisensori, jolla voi kuvata mustavalkokuvia, niin Huawei on jättänyt hieman hölmösti pois Huawei P9:stä tutun ominaisuuden, jolla pystyi ottamaan kuvan käyttämällä ainoastaan monokromisensoria. Nyt Honor 8:n vakiokamerasovelluksella tämä ei ole ollenkaan mahdollista, vaan täytyy tyytyä filtteriin, joka muuttaa värikuvan mustavalkoiseksi. Mielestäni tämä on hieman hämmästyttää, koska nyt mustavalkokuvista ei ole mahdollista saada yhtä tarkkoja kuin Huawei P9:llä.

Puhelimen etukamera valoisuudentunnistimen vasemmalla puolella.

Puhelimen etukamera valoisuudentunnistimen vasemmalla puolella.

“Puhelimesta ei löydy 4K-kuvausta, vaan täytyy tyytyä vain FullHD-tasoiseen videokuvaan.”

Videokuvauksen osalta Honor 8 on samalla tasolla muiden Huawein lippulaivapuhelimien kanssa. Puhelimesta ei löydy 4K-kuvausta, vaan täytyy tyytyä vain FullHD-tasoiseen videokuvaan. Laitteen etukamera on suuruudeltaan 8 megapikseliä ja sillä on helppo saada hyviä sefieitä Huawei P9:n tapaan. Huomattavin ero Honor 8:n ja sen edeltäjän Honor 7:n etukameroiden varustelun välillä on etusalaman puuttuminen Honor 8:sta. Tämä puute ei ainakaan allekirjoittanutta juurikaan haitannut, koska harvoin otan etukameralla kuvia sellaisissa olosuhteissa, joissa pelkkä kamera ei riittäisi. Etukameran ehkä turhimmaksi ohjelmistolliseksi seikaksi voisi sanoa olevan kauneus -ominaisuuden vakiona päällä olemisen. Ominaisuus on aina käytössä, kun etukameran ottaa käyttöön, mutta onneksi sen saa pois nopeasti painamalla pientä ruksia. Kauneus -ominaisuus tekee kasvoista omituiset ja jopa toisinaan voi kauhistua, kun oma naama näyttää kameran avatessa epäluonnolliselta.

Yleisesti Honor 8:n kaksoiskameralla otetut kuvat ovat hyviä, tarkkoja ja julkaisukelpoisia. Kuvien väritys on luonnollinen, jonka takia niitä on miellyttävä katsella. Honor 8:ssa on tällä hetkellä yksi markkinoiden parhaimmista kameroista ja alle 500 euron hintaluokassa puhelimen kamera on älypuhelimien mittakaavassa paras. Alla on muutamia kuvia, jotka on otettu kaksoiskameralla käyttäen alkuperäisiä asetuksia.

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö ja kamerat (Olet tässä)
 4. Akku ja tekniikka
 5. Sormenjälkitunnistin ja älynäppäin
 6. Käyttöjärjestelmä ja myyntipakkaus
 7. Yhteenveto
 8. Honor 8 kuvina

Honor 8 arvostelu

89%
89%
Loistava kokonaisuus
 • Laatu
  8.5
 • Käytettävyys
  9
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  9
Näytetään 3

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: