Arvostelussa Honor 8 – tyylikäs puhelin kaikilla herkuilla

1
Näytetään 4

Akku

img_0167Honor 8:n akku on kooltaan 3000 milliampeerituntia, eli täysin saman verran, kuin Huawei P9 -puhelimessa. Puhelimen rakenteen takia akku ei ole käyttäjän itse irrotettavissa, joka ei varmasti ole yllätys. Käytin Honor 8:aa päivittäisessä käytössä kuukauden verran, jonka jälkeen olen positiivisesti yllättynyt akunkestosta. Ennen testijaksoa en juuri ollut kiinnittänyt huomiota puhelimelle luvattuihin akunkestoihin ja oletinkin, että akku kestää normaalissa käytössä helpostikin yhden päivän. Huawei lupaa Honor 8:n akun kestävän normaalissa käytössä 1.77 päivää ja raskaassa käytössä 1.22 päivää. Testijakson aikana puhelin oli varsin kovassa käytössä ja akku tuskin koskaan loppui kesken päivän. Normaalisti otin laitteen seitsemän aikaan aamulla laturista ja laitoin laturiin illalla kymmenen aikaan ja akkua saattoi parhaina päivinä olla vielä silloinkin kymmenen prosenttia jäljellä.

Huawei ei ole jättänyt Honor 8 lataustakaan aivan tyhjän päälle, sillä Honor 8 tukee pikalatausta. Myöskin viime vuoden Honor 7:sta löytyi tuki pikalataukselle, mutta Huawei on tuonut Honor 8:ssa ominaisuuden lähemmäksi käyttäjiä, kun jo alkuperäisestä myyntipakkauksesta löytyy vakiona pikalaturi, kun taas Honor 7:n kohdalla pikalaturi piti erikseen ostaa, jos sellaiselle oli tarvetta. Honor 8:n pikalatauksen pitäisi tuoda 47 prosenttia lisää virtaa vain 30 minuutin latausajalla.

Tekniikka

img_0101

Honor 8 on tekniikkansa pohjalta vankalla alustalla. Huawei on kuitenkin tehnyt joitakin muutoksia verrattuna esimerkiksi Huawei P9 -lippulaivapuhelimeen. Honor 8:sta löytyy Huawein itse valmistama kahdeksanytiminen HiSilicon Kirin 950 -järjestelmäpiiri, joka rakentuu neljästä 2.3 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A72 -ytimestä sekä neljästä 1.8 GHz:n taajuudella toimivasta Cortex-A53 -ytimestä. Järjestelmäpiirin tukena on 4 gigatavua RAM-muistia ja puhelimen grafiikkasuorittimena toimii Mali-T880 MP4.

img_0133-2Suomessa Honor 8 on saatavilla kahdella eri muistikapasiteetilla varusteltuna. Halvemmasta versiosta, jonka suositushinta on 449 euroa, löytyy 32 gigatavua sisäistä tallennustilaa ja kalliimmasta 499 euroa maksavasta mallista löytyy 64 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Jos kuitenkaan nämä muistit eivät riitä, niin Honor 8:sta löytyy tuki myös muistikortille, jotka voivat olla maksimissaan 128 gigatavun suuruisia. Jos haluaa käyttää puhelimessa muistikorttia, niin pitää luopua toisesta SIM-korttipaikasta. Molemmista Honor 8 versioista löytyy 4 gigatavua RAM-muistia.

Teknisesti Honor 8 on lähellä Huawei P9 -lippulaivapuhelinta, mutta esimerkiksi järjestelmäpiiri on vaihtunut vanhempaan Kirin 950 -versioon, kun taas Huawei P9:ssa on uudempi Kirin 955 -järjestelmäpiiri. Muutos ei ole kovinkaan massiivinen, sillä näiden kahden piirin väliset erot ovat varsin minimaaliset, jonka ansiosta Kirin 950 on Honor 8 -puhelimessa vielä täysin toimiva. Itse en lähtisi vertaamaan Honor 8:n tekniikkaa useampaa sataa euroa kalliimpiin puhelimiin, jonka takia tämän puhelimen niin sanotut kilpailijat ovat suurilta valmistajilta varsin vähissä. Toki vastaavilla teknisillä ominaisuuksilla varusteltuja puhelimia löytyy kymmeniltä muilta kiinalaisilta valmistajilta, mutta ehkä pahimmaksi kilpailijaksi voisi teknisesti luetella OnePlus 3 -puhelimen sekä Huawein oman P9 -mallin, jonka hinta on tippunut lähes Honor 8:n tasolle.

img_0012Honor 8:sta löytyy myös infrapunatunnistin, joka löytyi myös Honor 7 -mallista. Infrapunatunnistin on allekirjoittaneen näkökulmasta hyödyllinen, koska sen ansiosta puhelinta on mahdollista käyttää television jatkeena kaukosäätimenä. Huawein mukaan Honor 8:n infrapunalähetin tunnistaa yli 200 000 laitetta yli 5000 brändiltä, joten ominaisuuden pitäisi toimia lähes jokaisen television kanssa.

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö ja kamerat
 4. Akku ja tekniikka (Olet tässä)
 5. Sormenjälkitunnistin ja älynäppäin
 6. Käyttöjärjestelmä ja myyntipakkaus
 7. Yhteenveto
 8. Honor 8 kuvina

Honor 8 arvostelu

89%
89%
Loistava kokonaisuus
 • Laatu
  8.5
 • Käytettävyys
  9
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  9
Näytetään 4

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: