Arvostelussa Honor 8 – tyylikäs puhelin kaikilla herkuilla

1
Näytetään 5

Sormenjälkilukija ja älynäppäin

Älynäppäin on integroitu Honor 8:n sormenjälkilukijaan

Älynäppäin on integroitu Honor 8:n sormenjälkilukijaan

Sormenjälkilukija on ollut Huaweille lähes pakollinen jokaisessa yli 150 euroa maksavassa puhelimessa, eikä Honor 8 tee tässäkään poikkeusta. Honor 8:ssa on panostettu sormenjälkilukijaan oikein huolella, sillä Huawei on integroinut siihen Honor 7-puhelimesta tutun älynäppäimen. Honor 7:sta löytyi aikoinaan sormenjälkilukija laitteen takaa ja älynäppäin puhelimen vasemmasta kyljestä, mutta nyt Honor 8:ssa ominaisuudet ovat yhdistetty yhdeksi näppäimeksi puhelimen taakse. Sormenjälkilukija on nyt painike, jota painamalla voi halutessaan saada erilaisia sovelluksia auki.

img_0017Honor 8:n sormenjälkitunnistin on 4-tasoinen, joka tarkoittaa sitä, että kerran painamalla painiketta aukeaa sovellus, joka siihen on asetettu, kaksoisnapauttamalla aukeaa toinen sovellus ja pitkään pohjassa painamalla aukeaa kolmas sovellus. Nämä sovellukset ovat käyttäjän itse vaihdettavissa ja päätettävissä. Esimerkiksi painikkeella voisi helposti yhdellä painalluksella avata kameran tai kaksoisnapautuksella Spotifyn.

Sormenjälkilukija toimii loistavasti, eikä sen kanssa ollut testijakson aikana ollenkaan ongelmia. Itse kuitenkin huomasin pienen eron Honor 8:n ja Huawei P9:n sormenjälkilukijoissa. Mielestäni Honor 8:n lukija oli hieman hitaampi, mutta ero oli niin pieni, että sillä tuskin on kenellekään merkitystä.

Mielestäni sormenjälkilukija ja älynäppäin ovat yksiä Honor 8:n parhaimmista puolista. Testijakson aikana tykästyin älynäppäimen hyödyllisyyteen ja helppokäyttöisyyteen, kun taas Honor 7:n kohdalla koin älynäppäimen turhaksi. Nyt Huawei on tehnyt loistavaa työtä ja tehnyt siitä entistä käyttäjäystävällisemmän. Jollei Honor 7:n älynäppäimeen tykästynyt, niin Honor 8:n kohdalla siihen rakastuu 100 prosentin varmuudella.

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö ja kamerat
 4. Akku ja tekniikka
 5. Sormenjälkitunnistin ja älynäppäin (Olet tässä)
 6. Käyttöjärjestelmä ja myyntipakkaus
 7. Yhteenveto
 8. Honor 8 kuvina

Honor 8 arvostelu

89%
89%
Loistava kokonaisuus
 • Laatu
  8.5
 • Käytettävyys
  9
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  9
Näytetään 5

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: