Arvostelussa Honor 8 – tyylikäs puhelin kaikilla herkuilla

1
Näytetään 6

Käyttöjärjestelmän huomiot

img_0109

Honor 8 on varusteltu Huawein EMUI 4.1 -käyttöliittymällä (Emotion UI), joka perustuu Android 6.0 Marshmallow -versioon. EMUI on saanut paljon kritiikkiä Applelta kopioimisesta ja siitä, että käyttöliittymä on täysin erilainen kuin puhdas Android. Asiasta voi toki olla montaa mieltä ja kaikilla saa olla omat mielipiteensä, mutta henkilökohtaiseksi koen EMUI:n yhdeksi virkistäväksi Android-versioksi, joka positiivisesti sekoittaa (ehkä) tarkoituksenkin mukaisestikin yksiväristä Android -leiriä. EMUI on kokemuksena erilainen kuin normaali Android, jonka takia se tarvitsee jonkin verran myös totuttelua sellaiselta henkilöltä, joka ei ole ennen Huawein puhelimia käyttänyt.

img_0068-2Huawei on luvannut uudella Honor 8 -puhelimelle 24 kuukauden ajan ohjelmistopäivityksiä. Tämä antaa siis luvan odottaa, että uutuuspuhelin on saamassa päivityksiä kahden vuoden ajan. Kahden vuoden aikana on luvassa siis tietoturvaan ja bugikorjauksiin liittyviä päivityksiä, mutta luultavasti Honor 8 tulee saamaan vuoden sisällä myös suuremman päivityksen Android 7.0 -versioon.

EMUI 4.1 -käyttöliittymä pyörii tällä hetkellä Honor 8:ssa sulavasti ja ilman ongelmia. Testijakson aikana en kohdannut mitään ongelmia ohjelmiston osalta, joka olisi vaikuttanut puhelimen käyttöön.

Myyntipakkaus

img_0103-2Honor -mallistolle tyypillinen turkoosi väri on saanut (vihdoin) väistyä uuden valkoisen sävytyksen ottaessa vallan Honor 8:n myyntipakkauksessa. Myyntipakkaus on tällä kertaa hieman normaalista poikkeava, kun pakkauksen sisältä löytyy laatikko, jonka saa liu’uttamalla pois päällimmäisestä ”suojapahvista”. Laatikosta löytyy kolo puhelimelle ja omat rasiansa käyttöohjeille, laturille, SIM-korttiluukunavaimelle sekä USB-C-tyypin latausjohdolle.

img_0014Testiimme saapuneen kappaleen myyntipakkaus ei ollut täydellinen, sillä sieltä löytyi ainoastaan puhelimen ohella laturi, USB-C-tyypin latausjohto sekä SIM-korttiluukunavaaja. Suomessa kaupoissa myytävien puhelimien mukana tulee luonnollisestikin myös käyttöohjeet, mutta ne eivät meidän testikappaleeseemme olleet mukaan kerenneet.

Muut osiot:

 1. Alkusanat ja tekniset tiedot
 2. Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot
 3. Näyttö ja kamerat
 4. Akku ja tekniikka
 5. Sormenjälkitunnistin ja älynäppäin
 6. Käyttöjärjestelmä ja myyntipakkaus (Olet tässä)
 7. Yhteenveto
 8. Honor 8 kuvina

Honor 8 arvostelu

89%
89%
Loistava kokonaisuus
 • Laatu
  8.5
 • Käytettävyys
  9
 • Akku
  9
 • Näyttö
  9
 • Kamerat
  9
Näytetään 6

Tietoa kirjoittajasta

Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja. Yhteydenotot: [email protected]

%d bloggaajaa tykkää tästä: