ArvostelutHMDYleinen

Testissä HMD Fusion – Yllätyksetön, mutta erilaisuutta hakeva halpispuhelin

HMD Fusion ja Smart Outfits -lisäosia.

HMD esitteli HMD Fusion -nimeä kantavan puhelimen syyskuun alkupuoliskolla. Puhelin on ensimmäisiä markkinoille tulleita älypuhelimia yhtiön oman HMD-brändin alla ilman Nokiaa. 

Testihetkellä noin 230 euron hintaan myytävä puhelin tarjoaa helppoa korjattavuutta ja erikoisuutena ovat Smart Outfits -lisäosat. Ne tuovat puhelimeen lisäominaisuuksia, kuten erillisen salamavalon tai peliohjaimen. 

Puhelinta myydään Suomessa muastassa värissä kahdella eri muistivaihtoehdolla. Tarjolla on joko 6 + 128 ja 8 + 256 gigatavun versiot. 

Tässä testissä käymme läpi puhelimen ominaisuuksia sekä käyttökokemuksia noin viikon ajalta.  

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tekniset tiedot
HMD Fusion (TA-1640 DS)
Mitat: 166.9 x 76.8 x 8.24 mm
Paino: 193 g
Rakenne: muovirakenne / lasi edessä
Näyttö: 6.56 tuumaa / HD+ (1612 x 720) / 20.1:9-kuvasuhde / IPS LCD / 90 Hz / 480 nitiä
Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 (2x 2.2 GHz Cortex-A78 & 6x 2.0 GHz Cortex-A55)
Grafiikkasuoritin: Adreno 613
Muisti: 6 tai 8 Gt RAM-muistia [LPDDR4x] / 128 tai 256 Gt sisäistä tallennustilaa [UFS]
Takakamera: 108 MP pääkamera (f/1.75 / PDAF) + 2 MP syvyyskamera (f/2.4) + LED-salama
Etukamera: 50 MP etukamera (f/2.2)
Akku: 5000 mAh (ei irrotettava)
Lataus: 33 watin langallinen pikalataus
Käyttöjärjestelmä: Android 14 (sisältää Googlen palvelut)
Päivityslupaus: 2 Android-versio ja 3 vuotta tietoturvaa
Muuta: Dual-SIM / NFC / IP54-luokitus
Liitännät: USB-C / USB 2.0
Ääni: Bluetooth 5.1 / stereokaiuttimet
Tunnistimet: valoisuustunnistin / etäisyystunnistin / kiihtyvyystunnistin / gyroskooppi / kompassi / sormenjälkilukija kyljessä
Värit: Musta (Midnight Black)
Hinta: 229 euroa (6 + 128 Gt) / 259 euroa (8 + 256 Gt)

Laatutuntuma ja ulkoiset huomiot

HMD Fusionissa on käytetty materiaaleina lasia ja muovia. HMD ei kerro lasin valmistuttajaa tai lasin mallinimeä teknisissä tiedoissaan. Myöskään päämateriaalista, eli muovista ei ole saatavilla tarkempia tietoja. 

HMD Fusionin etupuolella on 6,59-tuumainen LCD-näyttö, jonka reunukset ovat suhteellisen paksu, joka on ymmärrettävää puhelimen hintaluokassa. Reunukset eivät ole synmetriset, vaan alareunan kaistale on sivuja sekä yläreunaa paksumpi. Selfiekamera on sijoitettu keskelle näytön yläreunaan tehtyyn reikään. Kameran ympärillä oleva kehys on maltillinen, eikä sitä ole jätetty mielestäni liian paksuksi. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takapuoli ei ole aivan tavallisen näköinen, sillä rungosta erottuu useita ruuveja, jotka poistamalla puhelimen saa osiin. Rungon keskellä on jonkinlainen alusta, jossa on HMD:n simppeli logo, sekä lyhenteestä pidennetty Human Mobile Device -teksti. 

Helposti purettavaksi suunniteltu runko on hyvin yhtenäinen, eikä takakannesta oikeastaan erota sitä, mistä kohti takakansi aukeaa puhelimen purun yhteydessä. Erilainen takakansi on mielestäni myös suhteellisen tyylikäs ja erottuva. Eroa tuottaa myös 6-pinninen liitin, johon on mahdollista liittää aiemmin mainittuja Smart Outfits -lisäosia. Lisäosat saavat virtaa mahdollisiin toimintoihinsa pinnien kautta. 

HMD Fusionin virta- sekä äänenvoimakkuuspainikkeet on sijoitettu oikealle kyljelle ja vasemman kyljen yläosasta löytyy SIM-korttipaikka. Puhelimen pohjassa on USB-C-liitin sekä puhelimen ainoa kaiutin. USB-C-liittimen oikealta puolelta löytyy myös 3.5 millimetrin kuulokeliitin, joka on varsin hyvä vaihtoehto Bluetoothin rinnalle. 

Puhelimen pinnat ovat kauttaaltaan mattapintaisia, joka on omaan mieleeni. Mattapinnan ansiosta puhelimesta saa varsin tukevan otteen, eikä puhelin tunnu kädessä liukkaalta. Myöskään sormenjäljet eivät pääse pahemmin erottumaan takakannesta tai reunuksista. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mittojensa puolesta HMD Fusion on kokoisekseen varsin perustasoa. Mitoiksi on ilmoitettu 164,2 x 75,5 x 8,3 millimetriä, kun painoa löytyy 202,5 grammaa. Näytön suhde runkoon 83.4 prosenttia ja pyörii näin ollen varsin lähellä esimerkiksi muita HMD-brändättyjä puhelimia hintaluokasta riippumatta. 

HMD Fusion tarjoaa käyttäjälle maltillisen IP54-luokituksen, joka tarkoittaa, että puhelin on suojattu roiskeilta sekä pölyltä. Puhelinta ei siis kannata upottaa veteen mutta se kestää Suomen sääolosuhteet ilman ongelmia. 

Muovisesta rakenteestaan huolimatta HMD Fusion on hyvin jämäkkä laite eikä anna periksi ollenkaan, kun laitetta kokeili taivutella käsien välissä. Puhelin ei ulkoisesti kyllä tunnukaan lelulta, vaan on rakenteeltaan hyvin luotettava jokapäiväisessä käytössä. 

Näyttö, tekniikka ja suorituskyky

HMD Fusion tarjoaa hintatasolleen perustason näytön sekä rautaominaisuudet. Puhelimen näyttö on 6,59-tuumainen LCD-tekniikalla valmistettu näyttö, jonka resoluutio on 720 x 1612 pikseliä. Kyseessä on siis HD+ -tasoinen näyttö, johon on kuitenkin saatu 90 hertsin virkistystaajuus.  

Näyttö ei laadullisesti päätä huimaa, mutta mielestäni sillä pärjäsi hyvin. Näytön laatu on heikko, mutta yksittäisiä pikseleitä siitä on suhteellisen vaikeaa erottaa. En testijaksolla pahemmin kiinnittänyt huomioita yksittäisiin pikseleihin ruudulta, joka on mielestäni pääasia. 

Näytön maksimikirkkaus yltää vaatimattomaan 480 nitiin, joka on pimeässä talvisessa Suomessa riittävä. Valoisalla säällä näytöltä olisi varmasti haastavampaa lukea sisältöä kirkkauden ollessa auttamatta liian matala. 

Näytön säätämiseen ei tarjota juurikaan asetuksia ohjelmiston puolella. HMD antaa käyttäjälle mahdollisuudet ainoastaan valkotasapainon muuttamiseen sekä näytön virkistystaajuuden vaihtamiseen. Asetukset siihen ovat mukautuva (90hz) ja vakio (60hz). Väreiltään näyttö on kelvollinen eikä siltä osa-alueelta löydy moitittavaa.  

90 hertsin virkistystaajuus on varsin mukava, kun verrataan 60 hertsin virkistystaajuuteen, mutta tässä hintaluokassa ja käytännön arjessa näytön hertsit tuntuivat takkuilevan useita kertoja muun puhelimen mukana. 90 hertsin sijaan puhelimen olisi voinut panostaa Full HD -tason näyttöön ja vasta tehojen kasvaessa siirtyä 60 hertsistä 90 hertsin virkistystaajuuteen. 

Puhelimen tehoista vastaa Qualcommin viime vuonna esittelemä Snapdragon 4 Gen 2 -järjestelmäpiiri, joka on valmistettu modernilla 4 nanometrin viivanleveydellä. Piiri koostuu kahdeksasta ytimestä, jotka on jaoteltu 2+6 kofiguraatioon. Suorittimen kaksi suorituskykyisintä Cortex-A78-ydintä toimivat 2,2 GHz:n kellotaajuudella, kun neljä virtapihiä apuydintä pyörivät 2,0 GHz:n kellotaajuuksilla.  

Piirissä on mukana neljän nanometrin prosessilla valmistettu Adreno 613 -grafiikkasuoritin, joka toimii 0,93 GHz:n kellotaajuudella. 

Tallennustilan osalta puhelin on saatavilla 128 tai 256 gigatavun tallennustilalla sekä 6 tai 8 gigatavun RAM-muistilla. Sekä RAM-muisti että tallennustila on laajennettavissa. RAM-muistin laajennukseen käytetään niin sanottua ”virtuaalista RAM-muistia”. Virtuaalista RAM-muistia on saatavilla 4-12 gigatavun verran riippuen valitusta tallennustilan määrästä. Virtuaalinen RAM-muisti tallentaa puhelimen käytön yhteydessä tietoja tallennustilasta irroitettuun lohkoon, jolloin tiedon pyörittäminen on perinteistä RAM-muistia hitaampaa- Lisätallennustilan osalta SIM-korttipaikan yhteydestä löytyy MicroSDXC-paikka muistikortille. 

HMD ei ole ilmoittanut HMD Fusion -puhelimessa käytetyn tallennustilan tai RAM-muistin tekniikoita. On kuitenkin todennäköistä, että RAM-muisti on vanhempaa LPDDR4X-tekniikkaa. Tallennustila puolestaan on jotakin vanhempaa UFS-versiota. 

Päivittäisestä suorituskyvystä HMD Fusion suoriutuu hintapiste huomioon ottaen ok-tasolla. Omalla kohdallani on otettava huomioon se, että olen vuosien varrella tottunut käyttämään suorituskykyisiä puhelimia, jonka jälkeen tällainen edullisemman hintapisteen suorituskyky päivittäisessä käytössä on varsin verkkaista. 

Sovellukset latautuivat auki varsin hitaan oloisesti ja usein sovellukset jäivät jälkeen omasta tahdistani, jolloin sovellus olikin latautessaan jossain aivan muualla, minne itselläni oli tarkoitus mennä. Käyttökokemus oli tämän myötä hyvin tökkivää, joskin aina puhelin ei yhtä takkuinen ollut. 

Tuntui ettei näyttö tai puhelimen ohjelmisto aina reagoinut kosketuksiini, vaan näyttöä sai painaa pariin kertaan ennen kuin annettu käsky toteutui.  

Puhelimen RAM-muistia oli omassa käytössäni riittävästi ja se pyöri noin 4-5 gigatavun välimaastossa. Siitä huolimatta sovelluksilla kesti latautua RAM-muistista valmiiksi ja sovellukset tuntuivat heräävän suurimmaksi osaksi uudelleen vähän väliä sen sijaan, että ne oikeasti hereillä pysyisivät taustalle jätettäessä. Asetuksista oli päällä mukautuva virta, joka osaltaan saattoi vaikuttaa herkempään sovellusten taustahallintaan. 

Ajoimme puhelimelle mielenkiinnosta muutamat suorituskykytestit, jotka ovat nähtävillä alla. 

Testitulokset
HMD Fusion (SD4G2) Honor 200 Smart (SD4G2) Samsung Galaxy A15 5G (MTK D6100+)
AnTuTu: 445 100 pistettä Ei tuloksia* 380 260 pistettä
Geekbench 6 (single): 921 pistettä 910 pistettä 684 pistettä
Geekbench 6 (multi): 2239 pistettä 1581 pistettä 1831 pistettä
PCMark: 8431 pistettä 8026 pistettä 8681 pistettä
3DMark Wild Life Extreme: 164 pistettä 152 pistettä 335 pistettä
Mitä korkeammat pisteet sitä suorituskykyisempi laite. *Testi ei ollut käytettävissä puhelimella tai sitä ei ole testattu.

Kuten tässä hintapisteessä olettaa saattaa, ei HMD Fusion tarjoa ihmeellisyyksiä suorituskykytesteissä. Tulokset ovat linjassa oman käyttökokemukseni kanssa etenkin prosessorin suorituskykyä mittaavan Geekbenchin osalta. 

Muun tekniikan osalta HMD Fusionista löytyy 5G-yhteys, josta huolehtii Qualcomin X61 5G -modeemi. Qualcomm lupaa modeemille parhaimmillaan 2,5 Gbps latausnopeudet ja 900 Mbps tiedonsiirtonopeudet toiseen suuntaan. Modeemin tiedonsiirtonopeudet eivät odotetusti yllä lähellekkään lippulaivatason piirien modeemeita, mutta omassa käytössäni edes Snapdragon 4 Gen 2 -suorittimessa käytetyn modeemin rajat eivät tule vastaan. 

Päivittäisesä käytössä 5G-yhteydet todettiin varsin toimiviksi, eikä yhteyksissä ollut testijaksolla ongelmia. Myöskään piirin Wi-Fi 5 -yhteydessä ei ollut ongelmia eikä netti pätkinyt tai hidastellut käytössä. Puhelimesta löytyvä Bluetooth 5.1 -yhteys on hieman vanhempaa tekniikkaa, mutta yhteyden todettiin toimivan moitteettomasti. Bluetoothiin oli useita kertoja yhdistettynä Bluetooth-kuulokkeet, joiden kanssa yhteys toimi moitteettomasti ilman katkeilua tai ylimääräisiä pätkimisiä.  

Puhelimesta löytyy virtapainikkeen yhteyteen sijoitettu sormenjälkilukija, jonka toiminta todettiin testijaksolla moitteettomaksi. Sormenjälkilukija toimi ongelmitta ja oli vaivatonta käyttää. Virhekosketuksia tai hutiosumia ei lukijaan tullut siinä määrin, että puhelimeen olisi joutunut syöttämään pääsykoodin, jotta sormenjälkisensori aktivoituisi. 

 Akku 

HMD Fusionissa on sisällä hintaluokassa suhteellisen normaali 5000 milliampeeritunnin akku. Yleisesti akut eivät hintaluokassa juurikaan ole kasvaneet viime vuosina, mutta eipä tuolle ole ollut tarvettakaan järjestelmäpiirien sekä näyttöjen ollessa yleensä hyvin virtapihejä.  

Testijakson aikana puhelimen akku todettiin varsin riittoisaksi ja sillä saattoi mennä vaivatta 1,5 päivää ja kevyemmällä käytöllä varmasti parikin päivää. Kertaakaan ei tarvinnut pelätä akun loppumista eikä akku päässyt koskaan valahtamaan alle 20 prosentin, vaikka siinäkin kohtaa akku olisi kestänyt vielä monta tuntia. 

Päivittäin itselläni oli käytössä pääasiassa sosiaalisen median palvelut, kuten Snapchat, Instagram sekä YouTube, joiden lisäksi puhelimella tuli kulutettua aikaa verkkoselaimessa sekä kuunneltua musiikkia Bluetooth-kuulokkeiden varassa. 

Latauksen osalta HMD Fusion tukee langallisesti enimmillään 33 watin lataustehoa. Latauksen yhteydessä tuettuna on Power Delivery -standardi, jonka ansiosta latausteho voidaan saavuttaa monenlaisilla markkinoilta löytyvillä latureilla, eikä latausteho ole rajoittunut vain esimerkiksi HMD:n omille latureille. 

Suoritimme akulle lataustestin, jonka tulokset ovat nähtävissä alla. Lataustestissä käytettiin 45 watin lataustehoon yltävää laturia. 

HMD Fusionin akun lataustesti.

HMD Fusion latautui varsin tasaisesti jopa 83 prosenttiin asti. 50 prosentin varaustaso saavutettiin reilussa puolessa tunnissa, kun mainittu 83 prosenttia tuli täyteen 50 minuutin kohdilla. Virtaa tuli puhelimeen siis noin 9 prosenttia jokaista viittä minuuttia kohden. Tämän jälkeen latausteho tippui nopeasti, kun seuraavan 10 prosentin lataamiseen meni vajaaat 10 minuuttia. 95 prosentin jälkeen puhelimella kesti latautua täyteen vielä 20 minuuttia. 

Kokonaisuudessaan puhelimen latautumisessa kesti 80 minuuttia, eli alle 1,5 tuntia, joka on varsin odotettu tulos. Latausteho on hyvällä tasolla puhelimen hintatasoon nähden. 

Kamerat 

HMD on päättänyt panostaa puhelimen pääkameraan ja HMD Fusionissa onkin hintaisekseen varsin vakuuttava 108 megapikselin pääkamera. Pääkameran apuna on yksi syvyyskamera, jonka tarkkuus jää kahteen megapikseliin. Myös selfiekamerassa on mukavat 50 megapikseliä. 

Kameroiden teknisiä tietoja HMD ei ole kovin hyvin vahvistanut. Nähtävästi 108 megapikselin kamerassa on 1/1.67 tuuman sensorikoko ja aukko on f/1.75. Kameraa ei ole optisesti vakautettu. 

HMD Fusion hyödyntää pikseleideyhdistämistä tekniikalla, joka yhdistää yhden 108 megapikselin kuvan pienemmäksi 12 megapikselin kuvaksi. Kuvat yhdistetään siis yhdeksän kertaa täyteen resoluutioon verrattuna. Tämän pitäisi parantaa kokonaisuudessaan kuvien laatua.

Laadullisesti HMD Fusionin kamera taltioi varsin kelvollisia kuvia, kuten olettaa saattaa. Varsinkin valoisassa ympäristössä taltioidut kuvat ovat laadukkaita ja niissä riittää yksityiskohtia. Kuvat ovat väreiltään neutraalit, eikä niitä liiaksi ole lähdetty korostamaan. 

Alla kuvia HDM Fusionin kameralla kuvattuna.

Puhelimen toinen kamera on 2 megapikselin tarkkuuteen yltävä syvyyskamera, jonka tehtävänä on auttaa luomaan pääkameralla otettuihin kuviin syvyysefektiä muotokuvatilassa. Kamera hoitaa tehtävänsä muutaman kuvan perusteella mainiosti. 

Selfiekameran tarkkuus on hintaluokka huomioiden korkealla 50 megapikselin tasolla. Kamera tuottaa pikaisella testillä varsin mallikasta jälkeä. Kuvat etukameralla ovat hyvälaatuisia ja kuvissa on yksityiskohtia myös vähäisellä valolla kuvatessa.  

HMD tarjoaa puhelimelle Smart Outfits -kuoret, josta löytyy kuvausvalo, jonka sävyjä voi säätää. Pikaisella testillä idea on hyvä, mutta valo on ehkä hieman heikko. Pimeässä valosta voisi olla enemmän hyötyä. Kuorten ihmettely jäi itselläni vajaaksi, sillä ne tuovat puhelimelle ylimääräistä paksuutta, josta en pidä.  

Kuoret saavat virtansa HMD Fusionin takakannen pinneistä ja valoa on mahdollista säätää puhelimen kamerasovelluksesta vaivattomasti. Valittavissa on muutamia valmiita värejä, jonka lisäksi käyttäjä voi säätää valolle itse haluamansa värin. 

HMD Fusionin kameraohjelmistossa ei ole ihmeellisyyksiä. Oletusvaihtoehtoina kamerasovelluksessa tarjotaan valokuva, muotokuva ja video. Lisävalikon takaa löytyy muun muassa lisää säätömahdollisuuksia tarjoava ammattilaistila sekä ajastettu kuvaus.

Käyttöjärjestelmä 

HMD Fusion toimitetaan lähes puhtaalla Android 14 -käyttöjärjestelmällä, joka tarjoaa käyttäjälle Googlen vision mukaisen käyttökokemuksen. HMD on alusta asti tunnettu puhtaasta Andoidista, eikä HMD Fusion tee siihen poikkeusta. Käyttöjärjestelmästä ei paria HMD:n omaa sovellusta lukuun ottamatta löydy esimerkiksi mitään kustomointeja tai lisättyjä asetuksia, mitä Google ei olisi Androidiin lisännyt. 

Ohjelmistotuen puolesta HMD Global on luvannut HMD Fusionille riittävän päivitystarjonnan, kun puhelimessa tullaan näkemään aikanaan kaksi Android-versiopäivityksiä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä, joita julkaistaan ensimmäiset kaksi vuotta kuukausittain, jonka jälkeen tahti hiipuu yhteen neljännesvuosittain. Toistaiseksi päivityslupaus on tässä hintaluokassa mukiin menevä, eikä odotuksissa itselläni ole yhtään sen enempää. 

Puhtaasta Androidista huolimatta HMD on ohjelmistoon toteuttanut esimerkiksi omia piensovelluksia, joita saa sijoiteltua kotiruudulle. Myös lukitusruudun kelloa ja päivämäärää on sörkitty, eikä ulkoasu ole aivan suoraan vakio Androidin kaltainen. Lukitusruudun kello on suhteellisen iso, eikä kellon tai tekstin fontin kokoa voi muuttaa. Itseäni fontit eivät kuitenkaan häirinneet. 

Yksi asia mikä ohjelmistossa otti päähän koko testijakson ajan alhaalta vedettävässä sovellusvalikossa oleva hakupalkki. Hakupalkki toimi selaimen hakupalkkina, eikä sen kautta voinut etsiä valikosta sovelluksia, joka teki ajoittain hyvin työlääksi etsiä sovelluksia valikkoa selailemalla. Itselläni kun on selkärangassa hakea sovellukset kirjoittamalla nimet hakupalkkiin. Viikon käyttöjaksolla tuohon sovellusten etsimiseen ei kerinnyt tottumaan. 

Muutoin käyttöjärjestelmän kokemus oli varsin moitteeton ja toiminnallisuuksiltaan simppeli. Toki aiemmin suorituskyvystä puhuttaessa mainitut hidastelut johtuen tehottomasta järjestelmäpiiristä vaivasivat käyttökokemuksen kanssa, joka ei ollut kovinkaan sulava saatika nautinnollinen.

HMD Fusion Gaming Outfit

Jo aikaisemmin mainitun Flashy Outfit -lisäosan rinnalla pikatestattavaksi päätyi myös Fusion Gaming Outfit, joka muuntaa puhelimen pelikonsoliksi.

Fusion Gaming Outfit kiinnittyy HMD Fusion -puhelimeen kuuden pinnin kautta, mikä takaa valmistajan mukaan viiveettömän yhteyden laitteen ja lisäosan välillä. Lisäksi lisäosassa on USB-C-liitin latausta varten sekä 3,5 mm kuulokeliitän, joten pelaajat voivat liittää kuulokkeet.

Lisäosa on idealtaan ihan järkevä, sillä se tuo pelikonsolimaisen kokemuksen. Laite tuntui miellyttävän laadukkaalta ja puhelin yhdistyi siihen helposti.

Itse en kuitenkaan täysin päässyt kiinni peliohjaimen tarpeudesta. HMD ei ole kehittänyt ohjaimelle mitään ohjelmistoa, jolla voisi optimoida sen painikkeiden toimintaa peleille. Nyt vain hyvin harvat testaamistani peleistä ymmärsivät peliohjaimen toiminnallisuuksia. Tässä olisi siis selvästi parannettavaa.

Yhteenveto

HMD Fusion tarjoaa hintapisteeseen kaikin puolin varsin tavanomaisen puhelimen, jossa tiettyihin ominaisuuksiin on panostettu, mielestäni avainominaisuuksien kustannuksella. 

Puhelimen näyttö on mukiin menevä, joskin tämän hintapisteen puhelimissa voisi priorisoida Full HD -tasoiseen näyttöön ja tyytyä 60 hertsin virkistystaajuuteen. Tehoja Snapdragon 4 Gen 2 ei liikaa tarjoa, mutta perustoimintoihin piiri on riittävä sellaiseen tottuneelle. 

Akun kesto puhelimessa on todella hyvällä tasolla, mikä on odotettua puhelimen teknisen toteutuksen huomioon ottaen. Myös lataus on riittävä tämän hintapisteen laitteelle. Kamera ansaitsee kiitosta, sillä se on kaikin puolin laadukas, eikä suorittimen tehot tai kameraohjelmisto rajoita liikaa kameran potentiaaleja. 

HMD:n visio Smart Outfits -lisäosien kanssa on potentiaalinen, joskin ei mitään uutta. Toivon, että HMD pystyy erottautumaan kilpailijoista lisäosien kanssa, mutta mielestäni se vaatisi hieman kyvykkäämpiä, suuremmalle yleisölle kelpaavia puhelimia niin teknisesti kuin hinnoittelunsakin puolesta. 

HMD Fusion

6.7

Hyvää
  • Erottuva ulkoasu
  • Riittävä 5000 milliampeeritunnin akku
  • Smart Outfitsissa on potentiaalia, vaikkei ainutlaatuinen olekkaan
  • Kuulokeliitin, Dual-SIM, muistikorttipaikka ja NFC
  • 108 megapikselin pääkamera
  • IP54-luokitus
Huonoa
  • HD-tasoinen näyttö
  • Snapdragon 4 Gen 2 riittää vain peruskäyttöön
  • Varsin takkuileva käyttökokemus
  • Ei laturia pakkauksessa

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut