ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymyksen tulokset: Huawei Mate X ja Samsung Galaxy Fold jakavat kuluttajien mieltymykset kahtia

Huawei Mate X

Tuoreimmassa viikkokysymyksessä katsottiin SuomiMobiilin lukijoiden mieltymyksiä taittuvanäyttöisien puhelimien toteutuksista. Huawein tuore Mate X on varusteltu ulkopuolella olevalla taittuvalla näytöllä, kun taasen Samsungin Galaxy Fold -puhelimessa näyttö taittuu laitteen sisäpuolelle.

Tällä kertaa ääniä viikkokysymys keräsi mukavat 140 kappaletta ja tulos oli yllättävän tasaväkinen. Äänistä 72 kappaletta, eli 51,4 prosenttia menivät Huawei Mate X -puhelimelle. Samsung Galaxy Fold keräsi vain 4 ääntä vähemmän, eli 68 ääntä, joka on 48,6 prosenttia kaikista äänistä. Kovin suurta eroa ei laitteiden välille syntynyt, joka johtuu mielestäni kahdesta seikasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ensimmäinen on se, että pian markkinoille tulevat taittuvanäyttöiset puhelimet ovat kategoriassaan ensimmäisiä, eikä kuluttajilla ole toistaiseksi kokemusta millainen toteutus olisi paras mahdollinen. Toinen seikka tuloksen tasavertaisuuteen on varmasti se, että Huawein puhelin näyttää selvästi modernimmalta, mutta Samsung on todennäköisesti miettinyt toteutuksensa pidemmälle kestävyyttä silmällä pitäen. Huawein puhelimessa muovinen näyttö on koko ajan alttiina kulutukselle ja on varmaa, että muovi naarmuuntuu lasia herkemmin. Samsungilla muovinen näyttö piiloutuu rakenteen sisälle, joka myös samalla suojaa kulutukselta.

Alapuolella on vielä kaikki tuoreimman viikkokysymyksen tulokset.

Kumpi miellyttää enemmän, Huawei Mate X vai Samsung Galaxy Fold?

Huawei Mate X
51.43%
Samsung Galaxy Fold
48.57%

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Ammattilmielessä en näe tuolle mitää varsinaista hyötyä, miksi haluaisin kokoon taivuteltavan tabletin, helpompi kantaa tabletti olkalaukussa ku väännellä sellanen taskuun naarmuuntumaan, tuollasissahan ei mikää suojus pysy pinnassa kiinni vaikka saisikin, hajalla ensimmäisestä pudotuksesta ja jos laitteista on mitä oppinut, mitä enemmän on taittuvia osia ja kohtia, sitä heikompia ja vikaantuvampia on, yhtää ehjänä selvinnyttä silmpukkapuhelintakaa en koskaa tavannut. Nokian liukukansipuhelimista N80 sen sijaan oli vaatimaton ihme jonka luovutin 10 vuotiaana dna-kaupassa vaihtohyvityksenä 21 eurosta kevytälyiseen huaweihin 2017.. Ensimmäisen laiteohjelmistopäivityksen jälkeen siinä ei ollut koskaa mitää häikkää eikä vikaa. Herätyskello ja puhelu yhtä aikaa sai sen jumiin, herätyskello todennäköisesti tappoi myös ngage puhelimia, kaiutin edeltä.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys