ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymyksen tulokset: Näytönalaisen etukameran katsotaan olevan mielenkiintoinen teknologia, mutta sen kehittymistä vielä odotetaan

SuomiMobiilin joka viikkoinen vaihtuva viikkokysymys on tullut jälleen päätökseensä, ja nyt on aika tarkastella tuloksia. Tällä kertaa tarkasteltiin lukijoiden mielipidettä näytönalaiseen etukamerateknologiaan, joka on kasvava trendi älypuhelinmarkkinoilla.

Vastauksia saatiin jälleen mukavasti, ja normaalista poiketen vastausvaihtoehtoja oli kolme. Suurin osa, eli tasan 50 prosenttia oli sitä mieltä, että kyseessä on mielenkiintoinen idea, mutta edelleen odotetaan teknologian kehittymistä paremmaksi. 29,69 prosenttia vastaajista kertoivat kyseessä olevan mielenkiintoinen uutuusteknologia ja 20,31 prosenttia ilmaisivat kyseessä olevan täysin turha teknologia ja perinteisempi etukamera on parempi ratkaisu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos jonkinlainen yhteenveto pitäisi viikkokysymyksen tuloksista löytää, niin SuomiMobiilin lukijat ovat pääosin kiinnostuneita näytönalaisesta etukamerateknologiasta. Tuloksien perusteella aivan vielä se ei ole ajankohtainen massamarkkinoille, sillä kaikki potentiaali teknologiasta saadaan irti vasta, kun se on kehittynyt hieman paremmaksi.

ZTE on ollut edelläkävijä näytönalaisten etukameroiden kanssa, sillä yhtiö toi jo viime vuonna myyntiin ensimmäisen sukupolven laitteensa. Sittemmin ZTE on julkaissut jo toisen sukupolven näytönalaisella etukameralla varustellun Axon 30 -puhelimen. Lisäksi Xiaomilta nähtiin hiljattain huippuluokan MIX 4 -älypuhelin, joka tarjoaa näytönalaisen etukameran. Myöskin Samsung lähti trendiin mukaan uuden Galaxy Z Fold 3 -puhelimensa kanssa, jossa sisäosan etukamera on sijoitettu näytön alapuolelle.

Alapuolelta voi vielä tarkistaa viikkokysymyksen tarkat tulokset.

Onko näytönalainen etukamera turha vai mielenkiintoinen uutuusteknologia?

Mielenkiintoinen idea, mutta odotan sen kehittymistä paremmaksi
50.00%
Mielenkiintoinen uutuusteknologia
29.69%
Turha! Perinteinen etukamera on parempi
20.31%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Kaikki muu puhelimessa kiinnostaa mutta ei kamerat.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys