ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymyksen tulokset: Yli 90 prosenttia käyttäjistä haluaa itse korjata hajonneen puhelimensa

Tuoreimmassa viikkokysymyksessä tarkasteltiin lukijoiden mielipiteitä suuntaukseen, jossa älypuhelimien korjaukset helpottuvat ja niitä pystyy itsekin korjaamaan ilman takuun menettämistä. Apple ilmoitti mahdollistavan puhelimien korjaamisen kaikille pian, ja viime viikolla myös Xiaomi vihjasi vastaavasti avauksesta.

Viikkokysymyksessä kysyttiin, kuinka moni lukijoista haluaisi korjata itse puhelimensa, jos valmistaja antaisi siihen mahdollisuuden. Vastausvaihtoehtoina olivat ”Kyllä korjaisin!” sekä ”En, antaisin ammattilaisten hoitaa”. Vastauksia saatiin jälleen kiitettävästi ja suurin osa SuomiMobiilin lukijoista haluaisi korjata puhelimensa itse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myöntävän vastauksen antoi jopa 90,54 prosenttia vastaajista, mutta ainoastaan 9,46 prosenttia vastaajista antaisi ammattilaisten tehdä korjauksen. Tuloksien perusteella suomalaiset haluaisivat korjata puhelimensa itse, jos siihen annettaisiin mahdollisuus.

Apple ilmoitti aikaisemmin aloittavansa iPhone-puhelimien ja Mac-koneiden korjauksien helpottamisen ensi vuodesta lähtien. Käyttäjät voivat tulevaisuudessa vaihtaa itse iPhone-puhelimien näytön, akun ja kameran Applen varaosilla, mutta muita vaihtoehtoja on tulossa myöhemmin tarjolle. Lisäksi kiinalainen Xiaomi on mahdollisesti vastaamassa Applen avaukseen.

Xiaomi on vihjaillut tekevänsä mahdollisia helpotuksia puhelimien korjaamisessa. Jos Applen avaama trendi laajenee, niin myös tulevaisuudessa muilta valmistajilta saatetaan nähdä vastaavia helpotuksia.

Alapuolelta voi vielä tarkistaa viikkokysymyksen tarkat tulokset.

Haluaisitko itse korjata puhelimesi, jos se olisi aikaisempaa helpompaa?

Kyllä korjaisin!
90.54%
En, antaisin ammattilaisten hoitaa.
9.46%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys