AppleViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: 3. sukupolven Apple iPhone SE – hitti vai huti?

3. sukupolven Apple iPhone SE.

Apple julkaisi tällä viikolla uuden iPhone SE -älypuhelimen, joka edustaa mallistossaan jo järjestyksessä kolmatta sukupolvea. Kyseessä on minimaalisesti päivitetty versio vuonna 2020 julkaistusta toisen sukupolven iPhone SE -puhelimesta. Tällä kertaa Apple on ainoastaan lisännyt 5G-tuen ja päivittänyt suorituskykyä.

Uusi iPhone SE on ulkoisesti muun muassa samanlainen kuin vuonna 2017 julkaistu iPhone 8, joten Apple kierrättää vanhaa toteutusta hieman päivittämällä tekniikkaa. Puhelimessa on iPhone 13 -malleistakin tuttu Apple A15 Bionic -järjestelmäpiiri, joka takaa tuen 5G-verkoille. Lisäksi laitteen suorituskyky on samalla tasolla Applen tuoreimpien lippulaivapuhelimien kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3. sukupolven Applen iPhone SE.

Apple koittaa vastata kompaktien puhelimien kysyntään, sillä iPhone SE on varusteltuna 5,5 tuuman näytöllä. Puhelimessa on myös säästettynä perinteinen Touch ID -sormenjälkilukija. Apple on laittanut uutuusversioon myös tuoreimman iOS 15.4 -käyttöjärjestelmän, mutta muilta osin suurempia eroavaisuuksia edeltäjämalliin ei ole. iPhone SE:n takaosassa on 12 megapikselin kamera ja etuosassa on 7 megapikselin selfiekamera. Tarkemmin puhelimen ominaisuuksiin voi tutustua aikaisemmasta artikkelistamme tämän linkin taka.

Apple on aloittanut tänään 3. sukupolven iPhone SE -puhelimen ennakkomyynnin ja toimitukset alkavat 18. maaliskuuta. Hintaa uutuuslaitteella on Suomessa 64 gigatavun versiossa 529 euroa, 128 gigatavun versiossa 579 euroa sekä 256 gigatavun versiossa 699 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä kertaa viikkokysymyksessä tarkastellaan SuomiMobiilin lukijoiden mielipidettä laitteesta. Viikkokysymyksessä koitetaan saada selvyys siihen, onko uusi 3. sukupolven iPhone SE hitti vai huti? Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä, ja halutessaan perustelut voi antaa kommenttikentässä.

Tämä äänestys on päättynyt (2 years)

3. sukupolven Apple iPhone SE – hitti vai huti?

Huti
73.53%
Hitti!
26.47%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Tasan puolet pois hinnasta ja silloinkin hinnalle jäisi Apple lisää. Joku muu merkki ja se saisi maksaa vain 99€.

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple