ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Oletko kiinnostunut Huawein omasta käyttöjärjestelmästä?

Huawei on ollut otsikoissa ahkerasti viime aikoina ja se johtuu Yhdysvaltojen kieltolistalle joutumisesta. Tämän seurauksena Huawei ei ole pystynyt tekemään yhteistyötä yhdysvaltalaisten yrityksien kanssa, joihin lasketaan muun muassa Google.

Yhteistyön loppunen Googlen kanssa tarkoittaa myös Android-yhteistyön loppumista. Huawei on viime vuosina luottanut vahvasti Android-käyttöjärjestelmään puhelimissaan ja nousi sen avulla maailman toiseksi suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Huawei on kertonut valmistuneensa hankaluuksiin Yhdysvaltojen kanssa jo vuosia, jonka johdosta yhtiö on kehittänyt omaa käyttöjärjestelmää vuodesta 2012 lähtien.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawein oman käyttöjärjestelmän nimen odotetaan olevan ainakin kehitysvaiheessa HongMeng OS ja globaalisti on puhuttu Ark OS -käyttöjärjestelmästä. Huawein sekä useiden raporttien mukaan ensimmäisiä uudella käyttöjärjestelmällä varusteltuja älypuhelimia saatettaisiin nähdä Aasian markkinoilla jo syksyllä, mutta Euroopassa puhelimet tulevat todennäköisesti myyntiin vasta ensi keväänä. Valitettavasti toistaiseksi ei ole juurikaan julkisia ja varmoja tietoja Huawein salaperäisestä käyttöjärjestelmästä, mutta se on kuitenkin kovaa vauhtia kehitteillä.

Tämän viikkoinen kysymys on siis: Oletko kiinnostunut Huawein omasta käyttöjärjestelmästä? Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä.

ÄÄNESTYS ON PÄÄTTYNYT!

Oletko kiinnostunut Huawein omasta käyttöjärjestelmästä?

Kyllä olen!
60.26%
En ole!
39.74%

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:Viikkokysymys