ViikkokysymysYleinen

Viikkokysymys: Onko näytönalainen etukamera turha vai mielenkiintoinen uutuusteknologia?

Näytönalainen etukamera on nouseva trendi älypuhelinmarkkinoilla, vaikka kyseessä on edelleen varsin kokeellinen ja jopa keskeneräinen teknologia. Näytönalaisella etukameralla tarkoitetaan ratkaisua, jossa etukamera on sijoitettu näytön alapuolelle, eikä sen pitäisi viedä tilaa näytöltä tai vaikuttaa näytön katselukokemukseen.

ZTE on ollut edelläkävijä näytönalaisten etukameroiden kanssa, sillä yhtiö toi jo viime vuonna myyntiin ensimmäisen sukupolven laitteensa. Sittemmin ZTE on julkaissut jo toisen sukupolven näytönalaisella etukameralla varustellun Axon 30 -puhelimen. Lisäksi Xiaomilta nähtiin hiljattain huippuluokan MIX 4 -älypuhelin, joka tarjoaa näytönalaisen etukameran. Myöskin Samsung lähti trendiin mukaan uuden Galaxy Z Fold 3 -puhelimensa kanssa, jossa sisäosan etukamera on sijoitettu näytön alapuolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toistaiseksi näytönalainen etukamera ei ole kuitenkaan samalla tasolla kuin monet perinteisemmät etukamerat. Ongelmana on edelleen selfiekuvien heikompi laatu, sillä näyttö on estämässä valon pääsyä sensorille. Lisäksi ensimmäisen sukupolven tekniikoissa kameran kohta oli näytöllä selvästi havaittavissa, sillä pikselijärjestely oli hieman erilainen kuin muussa näytössä. Tällä hetkellä ZTE:n tai Xiaomin ratkaisuissa näyttö on saatu paremmaksi ja etukameran sijainti ei ole yhtä hyvin esillä.

Tällä kertaa viikkokysymyksessä koitetaan saada selvyys siihen, mitä mieltä SuomiMobiilin lukijat ovat näytönalaisesta etukamerasta. Anna äänesi alapuolella olevassa kyselyssä.

Tämä äänestys on päättynyt (2 years)

Onko näytönalainen etukamera turha vai mielenkiintoinen uutuusteknologia?

Mielenkiintoinen idea, mutta odotan sen kehittymistä paremmaksi
50.00%
Mielenkiintoinen uutuusteknologia
29.69%
Turha! Perinteinen etukamera on parempi
20.31%
Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Viikkokysymys