SuomiMobiiliVuoden puhelinYleinen

Vuoden Puhelin 2021 -äänestys käynnissä – nyt on aika valita vuoden parhaimmat älypuhelimet!

Vuoden 2021 aikana markkinoilla on jälleen saatu nähdä toinen toistaan mielenkiintoisempia älypuhelimia, vaikka markkinaa on varjostanut monta muuttujaa, kuten globaali piiripula sekä koronapandemia. SuomiMobiilissa järjestetään jo viidennen kerran suosituksi noussut Vuoden Puhelin -äänestys, jossa lukijat pääsevät valitsemaan parhaimmat älypuhelimet neljässä pääkategoriassa sekä yhdessä erikoiskategoriassa. Äänestys järjestetään tutulla tyylillä ja tänä vuonna äänestysaikaa on jopa 33 päivän verran.

Aivan kuten vuosi sitten, tämänkin vuoden aikana koronapandemia vaikutti edelleen älypuhelinmarkkinaan jonkin verran, mutta suurimpia ongelmia nähtiin globaalin piiripulan takia. Monien puhelimien elinkaari oli normaalia lyhyempi ja markkinoilla nähtiin jatkuvasti uusia tai hieman päivitettyjä puhelimia. Vuoden 2021 aikana Suomen markkina kehittyi vahvasti uusien valmistajien ottaessa markkinaa itselleen Huawein poistuessa älypuhelinkisasta. Suurin osa myytävistä puhelimista olivat 5G-yhteyksillä varusteltu ja myös taittuvanäyttöiset älypuhelimet ovat yleistyneet hintojen laskiessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoden Puhelin 2021 -äänestyksessä etsitään markkinoiden parasta älypuhelinta, joka tullaan löytämään pääkategoriasta. Äänestyksessä kaikilla SuomiMobiilin lukijoilla on oikeus yhteen ääneen jokaisessa kategoriassa, joita on yhteensä viisi. Tänä vuonna älypuhelimia tullaan palkitsemaan SuomiMobiilin kunniamaininnalla seuraavissa kategorioissa:

 • Vuoden lippulaivapuhelin
 • Vuoden budjettilippulaivapuhelin
 • Vuoden keskiluokan puhelin
 • Vuoden perusälypuhelin
 • Vuoden tyylikkäin puhelin

Äänestyksen pääkategoria on Vuoden lippulaivapuhelin, jossa jaetaan kunniamaininta äänestyksessä ensimmäiseksi tulleelle puhelimelle sekä 2. ja 3. sijoille päätyneille puhelimille. Neljässä muussa kategoriassa kunniamaininta annetaan ainoastaan äänestyksessä ensimmäiseksi tulleelle puhelimelle.

Äänestyksen kategorioihin on valittu Suomessa myytäviä älypuhelimia, eikä mukana ole laitteita, jotka eivät ole Suomessa saatavilla. Viimeinen äänestyskategoria on vuosittain vaihtuva ja tällä kertaa kyseessä on Vuoden tyylikkäin puhelin. SuomiMobiilin tiimi on valinnut etukäteen kahdeksan tyylikästä älypuhelinta eri hintapisteistä, joista lukijat saavat päättää voittajan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuonna Vuoden Puhelin -äänestyksessä kerättiin tuhansia ääniä ja lukijat äänestivät parhaimmaksi puhelimeksi OnePlus 8 Pron. Vuonna 2019 parhaimmaksi puhelimeksi valikoitui Huawei P30 Pro, vuonna 2018 parhaimmaksi äänestettiin OnePlus 6T ja vuonna 2017 parhaimman puhelimen tittelin ansaitsi OnePlus 5T. Vuoden Puhelin 2021 -äänestyksessä mukana on jälleen kymmeniä kuluvan vuoden aikana julkaistuja älypuhelimia, joiden joukosta äänestetään vuoden 2021 parhaimmat puhelimet.

Vuoden Puhelin 2021 -äänestyksen lopputulokseen on mahdollista itse vaikuttaa antamalla oman äänensä. Äänestysaika alkaa 29. marraskuuta 2021 kello 10.30 ja loppuu 31. joulukuuta 2021 kello 23.59. Äänestyksen tulokset julkaistaan tammikuun alussa.

Oman äänesi voit antaa alapuolella olevissa kyselyissä!

Tämä äänestys on päättynyt (9 months)

Tämä äänestys on päättynyt (9 months)

Tämä äänestys on päättynyt (9 months)

Tämä äänestys on päättynyt (9 months)

Tämä äänestys on päättynyt (9 months)
SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

  4 Kommenttia

  1. Ei anna vastata kyselyyn. VPN on pois päältä, ja sivu on päivitetty.

   1. Nyt antaa.

  2. Eipä annakaan toisen kommentin lähettämisen jälkeen. Josko tämän jälkeen?

   1. Äänestyksen kanssa on ollut muutamia teknisiä haasteita, joiden takia osalle äänestäjistä on annettu virheilmoitus. Äänestyksien pitäisi olla jälleen toiminnassa normaalisti.

  Kommentoi

  Lisää aiheesta:SuomiMobiili