GoogleSamsungYleinen

Älykelloille tarkoitettu Wear OS uudistuu – Google tiivistää yhteistyötään Samsungin kanssa

Google on esitellyt uudistuksia myös Wear OS-käyttöjärjestelmälleen Google I/O -tapahtumassa. Wear OS on älykelloille suunnattu käyttöjärjestelmä, johon on nyt päätetty panostaa. Lisäksi Google on saanut kumppanikseen kehittämään älykellojen käyttöjärjestelmää älypuhelinmarkkinoiden johtajan, eli Samsungin.

Samsung ja Google tulevat laajentamaan yhteistyötään ja yhdistävät Wear OS- ja Tizen-käyttöjärjestelmien parhaat puolet. Yhtenäinen alusta tarjoaa molemmille osapuolille mahdollisuuden kehittää ja luoda entistä parempia käyttäjäkokemuksia. Lisäksi yhtenäinen alusta tarjoaa kolmansien osapuolten kehittäjille entistä enemmän mahdollisuuksia hyödyntää Samsungin yhdistettyjen laitteiden ekosysteemiä ja alati kasvavaa Samsung Galaxy -älykellojen käyttäjien määrää. Samsungin mukaan uuden yhtenäisen alustan nimi julkistetaan myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google on luvannut uuden Wear OS-käyttöjärjestelmän olevan aikaisempaa parempi monella tavalla. Esimerkiksi suorituskyvyn on luvattu olevan parempi, ja sovellukset käynnistyvät 30 prosenttia nopeammin. Akunkestoon kerrotaan myös panostettavan, sillä käyttöjärjestelmän ydin ja alemmat kerrokset ovat optimoitu hyödyntämään pienitehoisia ytimiä. Googlen mukaan esimerkiksi sykkeen mittauksen ja unen seurannan pitäisivät olla päällä jatkuvasti, ja silti akkua riittää vielä seuraavaksikin päiväksi. Lisäksi Wear OS-valmistajien kerrotaan pystyvän lisäämään oman räätälöidyn käyttöliittymän kelloihin.

Ominaisuuksiakin uudessa käyttöjärjestelmäversiossa tulee olemaan enemmän. Esimerkiksi kellon painikkeille voidaan optimoida erilaisia pikavalintoja, kuten siirtymisen edelliseen sovellukseen. Google työskentelee myös omien sovelluksien uusimiseksi ja päivittämiseksi. Google I/O -tapahtumassa kerrottiin muun muassa Google Mapsin ja Assistantin toimivan paremmin sekä myös Google Pay tullaan aktivoimaan 26 uudessa maassa. Lisäksi YouTube Music tuodaan älykelloille myöhemmin vuoden 2021 aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusi Wear OS-käyttöjärjestelmä tulee saamaan myös muutamia Fitbitin kelloista tuttuja ominaisuuksia, kuten terveyden sekä suorituksien seurannan. Google tekee myös kehittäjäyhteisön työstä helpompaa, jotta sovelluksia voidaan ladata Google Play -kaupasta kelloille. Google on vahvistanut Wear OS:n saavan pian muutamia tunnettuja sovelluksia, kuten Strava, Adidas Running ja Bitmoji.

Ensimmäisiä uuteen Wear OS -käyttöjärjestelmään perustuvia älykelloja odotetaan ainakin Samsungilta vuoden 2021 aikana.

Lähde: Google Blog

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google