AppleYleinen

Analyytikko: AirPods Pro -kuulokkeet saamassa uudenlaisen kuulolaitetilan tämän vuoden aikana

Apple AirPods Pro

Apple on Bloombergin Mark Gurmanin mukaan kehittelemässä AirPods Pro -kuulokkeille erityistä kuulolaitetilaa. Gurman kertoi asiasta viikoittaisessa Power On -uutiskirjeessään.  

Täysin uusi Gurmanin väite ei ole, sillä ensimmäisen kerran AirPodseihin on huhuttu jonkinlaista kuulolaiteominaisuutta jo vuonna 2021. Tuolloin ominaisuutta odotettiin vuoden 2022 AirPods Pro -kuulokkeisiin, mutta ominaisuutta ei koskaan esitelty. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gurman kertoo, että kuulolaitetila tulisi iOS 18 -käyttöjärjestelmäversion yhteydessä. Applelta ei tänä vuonna odoteta uusia AirPods Pro -kuulokkeita, vaan kyse olisi ohjelmistopäivityksestä nykyisille AirPods Pro -kuulokkeille. 

Tällä hetkellä AirPods Pro -kuulokkeissa on “conversation Boost” -ominaisuus, jonka tarkoituksena on helpottaa kommunikointia kuulokkeet korvilla, sillä ominaisuus osaa selkeyttää sisään tulevaa ääntä ja tehostaa äänenvoimakkuutta. Apple ei markkinoinnissaan kuitenkaan kertonut, että kyseessä olisi mikään kuulolaiteominaisuus, sillä markkinoidakseen Apple tarvitsisi kuulokkeille FDA-viranomaishyväksynnän. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Sittemmin vuonna 2022 FDA hyväksyi uuden luokan “reseptivapaita” kuulolaitteita, joiden ei tarvitsisi noudattaa nykyistä tiukempia lakisääteisiä vaatimuksia. Gurman ei kuitenkaan osaa sanoa tarvitsisiko Applen edelleen hyväksyttää kuulolaitetilaa varten joitakin tiukempia FDA:n hyväkynnän alaisia vaatimuksia. 

Mahdollinen kuulolaitetila nähtänee kuluttajilla syksyllä 2024, jolloin Apple julkaisee seuraavan suuren iOS 18 -päivityksen yhdessä iPhone 16 -sarjan kanssa. 

Lähde: Bloomberg 

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple