AppleYleinen

Analyytikko: Apple ei ole toistaiseksi tehnyt päätöstä seuraavan iPhone SE -puhelimen näytöstä

Tältä voi näyttää 4. sukupolven iPhone SE.

Applelta odotetaan ensi vuodelle uutta iPhone SE -puhelinta. Järjestyksessään tuleva iPhone SE olisi mallisarjan neljäs versio. Viimeisimpien iPhone SE 2020- ja iPhone SE 2022 -puhelimien iPhone 8 -puhelimesta inspiraation saanut ulkoasu on mitä todennäköisimmin menossa uusiksi ja tuleva neljännen sukupolven iPhone SE tulee vuotojen ja huhujen mukaan näyttämään vuoden 2018 iPhone XR -puhelimelta.

Tällä hetkellä näyttöanalyytikko Ross Youngin mukaan Applella ei ole täysin tiedossa, että millainen näyttökokoonpano puhelimeen olisi loppujen lopuksi tulossa. Hänen mukaansa Applella pohditaan näytön kokoon sekä näytön tekniikkaan liittyviä kysymyksiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MacRumors-sivuston mukaan Twitterissä superseuraajille jakamassaan twiitissä Young on kertonut, että Apple harkitsee 6,1 tuuma AMOLED-näyttöjä kahdelta toimittajalta. Lisäksi Applella pohditaan 5,7 ja 6,1 tuuman kokoisia LCD-tekniikalla valmistettuja näyttöjä kahdelta toimittajalta. Tietojen perusteella on epäselvää valitseeko Apple 5,7-tuumaisen vai 6,1-tuumaisen näytön ja käytetäänkö tekniikkana LCD- vai AMOLED-tekniikkaa.

AMOLED-näyttö on LCD-näyttöä kalliimpi ratkaisu, joten Apple todennäköisesti pohtii, saako yhtiö toimittajilta AMOLED-näyttöjä tarpeeksi alhaisella hinnalla, jotta AMOLED-näyttöä voitaisiin järkevillä kustannuksilla käyttää edullisempaan hintapisteeseen asettuvassa iPhone SE -puhelimessa. Riippumatta näytön tekniikasta Yong uskoo edelleen, että iPhone SE kokee muodonmuutoksen ja puhelimessa käytetään koko etupuolen kattavaa näyttöä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tulevan iPhone SE -puhelimen kohdalla epävarmaa on myös se, löytyykö puhelimesta Face ID -kasvojentunnistus vai löytyykö puhelimesta sormenjälkilukija, joka voitaisiin sijoittaa esimerkiksi puhelimen kylkeen virtapainikkeen yhteyteen. Näin Apple on toiminut esimerkiksi iPad Air- ja kuudennen sukupolven iPad Mini -tabletin kanssa jo aiemmin, joten se ei olisi mahdottomuus Applelle.

Lähde: MacRumors

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple