AppleYleinen

Apple esitteli uudet 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -kannettavat sekä päivitetyn 24 tuuman kokoisen iMac-tietokoneen M3-järjestelmäpiireillä

Apple on esitellyt uusien M3-sarjan järjestelmäpiirien rinnalla myös uusia tietokoneita, jotka perustuvat uutuuspiireihin. Muun muassa tuoden M3-piirit 14 ja 16 tuuman MacBook Pro -kannettaviin sekä 24 tuuman iMac-tietokoneeseen.

MacBook Pro -kannettavat ovat uudistuneita erityisesti järjestelmäpiirin osalta, kun ulkoisesti tarjolla ei ole yllätyksiä. Tarjolla on nyt uusi tähtimusta väriversio aikaisemman hopean rinnalla. Applen mukaan musta väri ei kerää yhtä paljoa sormenjälkiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple kertoo, että 16 tuuman MacBook Pro uudella M3 Pro -piirillä pitäisi tarjota yhdellä latauksella jopa 22 tunnin akunkeston. 14 tuuman versiossa on pienempi akku, joten siinä on luonnollisesti lyhyempi akunkesto.

14 tuuman MacBook Pro on saanut selviä parannuksia myös näyttöön, jossa ei ole enää edeltäjän tapaisesti paksuja kehyksiä. Nyt näytössä on tutumpi lovitoteutus yläreunassa. Näytössä on myös nyt aikaisempaa parempi Liquid Retina XDR -näyttö. Kannettavien näyttöjen kerrotaan tarjoavan 600 nitin kirkkauden, joka on 20 prosenttia aikaisempaa parempi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uusissa MacBook Pro -kannettavissa liitännät ovat pitkälti samanlaiset kuin M2-malleissa. Tarjolla on kolme Thunderbolt 14 -porttia, HDMI-portti, SD-kortinlukija ja MagSafe-liitin lataamista varten.

14 tuuman MacBook Pro -läppärin M3-perusversion hinnat alkavat 8 + 512 gigatavun versiossa 2069 eurosta. M3 Pro -piirillä varusteltu 18 + 512 gigatavun version hinnat alkavat 2629 eurosta. M3 Max -piirillä vastaavasti hinnat alkavat 36 gigatavun + 1 teratavun versiossa 4129 eurosta.

16 tuuman MacBook Pro -kannettavan hinnat alkavat M3 Pro -piirillä ja 18 + 512 gigatavun versiossa 3129 eurosta. M3 Max -piirillä ja 36 gigatavun + 1 teratavun muistilla hinnat alkavat 4379 eurosta. Apple aloittaa M3- ja M3 Pro -versioiden toimitukset 7. marraskuuta, mutta M3 Max tulee myöhemmin saataville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Apple esitteli samalla myös uuden 24 tuuman kokoisen iMac-tietokoneen, jossa hyödynnetään uutta M3-piiriä. Ulkoisesti uutuuslaite muistuttaa edeltäjäänsä, mutta sisäisesti kyseessä on merkittävä päivitys. Tarjolla on seitsemän väriversiota, jotka ovat sininen, vihreä, pinkki, keltainen, hopea, oranssi ja violetti versiosta riippuen.

M3-piirin ansiosta iMac on nyt 2 kertaa suorituskykyisempi kuin M1-piiriin perustunut edeltäjä. Tarjolla on myös aikaisempaa enemmän muisteja. 8-ytimisellä grafiikkaprosessorilla laite on saatavilla 8, 16 ja 24 gigatavun RAM-muisteilla ja 256 sekä 512 gigatavun ja 1 teratavun SSD-tallennustiloilla. 10-ytimisellä grafiikkaprosessorilla tarjolla on myös 2 teratavun tallennustila.

8-ytimisellä grafiikkaprosessorilla varusteltu versio sisältää kaksi Thunderbolt 3/USB 4 -porttia, kun taas 10-ytiminen malli tarjoaa kaksi USB 3 -porttia enemmän. Uusi iMac on saanut myös Wi-Fi 6E-tuen parempien latausnopeuksien takaamiseksi ja Bluetooth 5.3-yhteyden, mikä parantaa yhteensopivuutta uusimpien Bluetooth-lisälaitteiden kanssa. Lisäksi 10-ytimisen GPU:n malleissa on tuki gigabitin Ethernetille.

M3-piiriin perustuvan iMacin 24 tuuman näyttö on 4,5K Retina -paneeli, jossa on 4480 x 2250 pikselin tarkkuus ja 500 nitin kirkkaus. Mukana on myös kuuden kaiuttimen järjestelmä ja tuki Spatial Audio -äänelle sekä Dolby Atmosille. Tarjolla on myös 1080p FaceTime-kamera ja kolmen mikrofonin järjestelmä.

Perusversio 8-ytimisellä grafiikkaprosessorilla maksaa 1649 euroa, kun taas 10-ytimisen mallin hinnat alkavat 1879 eurosta. Ennakkomyynti on nyt alkanut ja toimitukset käynnistyvät 7. marraskuuta.

Lähde: Apple 1, 2

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple