AppleYleinen

Ilmestyikö puhelimeesi mysteeripäivitys? Apple laittoi jakoon ensimmäisen pikaturvapäivityksen iOS-, iPadOS- ja macOS-laitteille

Apple iPhone 14 Pro

Apple on laittanut jakoon ensimmäisen pikaturvapäivityksen (Rapid Security Response) laajalle yleisölle. Aikaisemmin pieniä pikapäivityksiä on testattu betana sekä kehittäjille suunnatuissa ohjelmistoissa.

Nyt tarjolla on siis pikaturvapäivitys Applen iPhone-puhelimille, iPad-tableteille sekä Mac-tietokoneille. Kun pikaturvapäivitys on päivitetty laitteeseen, ohjelmistoversion numeron perässä näkyy kirjain, kuten ”macOS 13.3.1 (a)”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Applen mukaan pikaturvapäivitykset tarjoavat merkittäviä tietoturvaparannuksia ohjelmistopäivitysten välillä, esimerkiksi parannuksia Safari-verkkoselaimeen, WebKit-sovelluskehyspinoon tai muihin kriittisiin järjestelmäkirjastoihin. Ideana on, että päivityksien avulla voidaan lieventää nopeammin joitakin tietoturvaongelmia, kuten ongelmia, joita on mahdollisesti hyödynnetty tai joiden olemassa olosta on ilmoitettu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pikaturvapäivitykset edellyttävät Applen käyttöjärjestelmien uusimpia versioita, jotka ovat iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 sekä macOS Ventura 13.3.1. Pikaturvapäivitykset ovat oletusarvoisesti päällä, mutta laite saattaa kehottaa käyttäjää kuitenkin käynnistämään laitteen uudelleen.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple