AppleYleinen

Applen tuotteiden korjaaminen itse on mahdollista nyt myös Suomessa – Omatoimikorjausohjelma laajeni

Apple laajentaa Self Service Repair -ohjelmaansa nyt uusiin maihin, mukaan lukien Suomeen. Lisäksi Apple on lanseerannut uuden diagnostiikkatyökalun, joka antaa käyttäjille enemmän läpinäkyvyyttä ja autonomiaa vianmääritykseen.

Self Service Repair, eli omatoimikorjaus on nyt saatavilla myös uusimmille iPhone 15 -puhelimille ja M2-sarjan Mac-malleille, mukaan lukien 14- ja 16-tuumaiset MacBook Pro -mallit, 15-tuumainen MacBook Air, Mac mini, Mac Pro ja Mac Studio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimikorjaus on nyt myös saatavilla Apple-käyttäjille 24 lisämaassa Euroopassa, mukaan lukien Suomi, Kroatia, Tanska, Kreikka, Alankomaat, Portugali ja Sveitsi. Viimeisimmän laajennuksen myötä Itsepalvelukorjaus tukee nyt 35 Apple-tuotetta 33 maassa ja 24 kielellä.

Lisäksi omatoimikorjausta varten Apple Diagnostics -työkalu on saatavilla tänään Yhdysvalloissa, ja Euroopassa se on saatavilla ensi vuonna. Se on suunniteltu käyttäjille, joilla on tietoa ja asiantuntemusta Apple-laitteiden korjaamisesta, Apple Diagnostics -vianmäärityssessiot antavat asiakkaille saman mahdollisuuden kuin Applen valtuutetuille kumppaneille. Se mahdollistaa laitteiden testaamisen optimaalisen osien toimivuuden ja suorituskyvyn osalta, samoin kuin se tunnistaa, mitkä osat saattavat tarvita korjausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alun perin huhtikuussa 2022 julkaistu omatoimikorjaus antaa kaikille, joilla on kokemusta elektronisten laitteiden korjaamisesta, pääsyn Apple Storen ja Apple valtuutettujen kumppaneiden käyttämiin oppaisiin, aitoihin Apple-varaosiin ja työkaluihin. Ohjelma on osa Applen laajempaa sitoutumista laajentaa korjausvaihtoehtoja kuluttajille.

Applen viralliseen varaosakauppaan pääsee tämän linkin takaa. Esimerkiksi iPhone 15 -puhelimen näyttö maksaa 322,87 euroa sekä akku vastaavasti 109 euroa. Lisäksi ilmaiset, suomen kieliset oppaat korjausta varten löytyvät Applen tukisivulta.

Lähde: Apple

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Apple