ArvostelutLG

Arvostelussa LG G Flex 2

LG on panostanut viime vuosina paljon älypuhelimiin, joka näkyy markkinoilla olevissa puhelinmalleissa. LG julkaisi hiljattain uuden lippulaivapuhelimen G4-mallin, joka on teknisesti jopa heikommalla pohjalla, kuin tässä artikkelissa läpi käytävä G Flex 2. G Flex 2 sisältää markkinoiden uusinta rautaa, vai voiko sanoa jopa ”kuuminta” rautaa. Maailmalla puhelin on saanut paljon huomiota ylikuumenemisongelmista, mutta ainakin minulla testissä ollut kappale ei juuri kuumentunut sen enempää kuin muutkaan markkinoiden tämän hetken huippupuhelimet.

IMG_1373

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG G Flex 2 on monelta osalta mennyt parempaan suuntaan verrattuna ensimmäiseen ”banaanipuhelimeen”, eli alkuperäiseen G Flexiin. G Flex 2 sisältää puolituumaa pienenmmän näyttöpaneelin kuin edeltäjänsä, mutta kuitenkin LG on parannellut näyttöä tuomalla tämän ”taipuneen näytön” Full HD-tasoiseksi, kun G Flex sisälsi vain HD-tasoisen kosketusnäytön. Flex-sarjan puhelimien erikoisuuksiin kuuluu myös takakuori, joka korjaa itse itsensä. Testissäni kuitenkin takakuori ei korjannut suinkaan kaikkia naarmuja. Kyseinen ominaisuus korjaa vain pienimmän naarmut, mutta ei hieman syvempiä.

Tässä artikkelissa käyn siis tämän erikoisen G Flex 2-mallin perusteellisesti läpi, sekä annan puhelimesta omia mielipiteitä sekä kerron kuinka puhelin toimii normaalissa käytössä.


LG G Flex 2 keskeisimmät tiedot:

  • Mitat: 149,1 x 75,3 x 9,4 mm
  • Paino: 152 g
  • Näyttö: 5,5 tuumaa, Full HD
  • Käyttöjärjestelmä: Android 5.0 Lollipop
  • Prosessori: Qualcomm Snapdragon 810, 2.0 GHz Quad-Core-prosessori
  • Muisti: 2GB RAM, 16 GB sisäinen muisti, laajennettavissa muistikortilla
  • Kamera: 13 Mp, LED-salama, 2,1 Mp etukamera
  • Akku: 3000 mAh

Laatutuntuma & ulkoiset huomiot

Laatu on parantunut tässä toisessa versiossa jo roimasti. Puhelin alkaa olemaan varsin varteenotettava vaihtoehto puhelimeksi ainakin laatutuntuman perusteella. Vaikka laite onkin kokonaisuudessaan muovia, niin laatu on varsin vakuuttava. G Flex 2 on laadullisesti samalla tasolla, kuin viime vuosien lippulaivapuhelimet. Vaikka nykytrendi painottuukin sinne Premiumiin, joka vaatii puhelimelta paljon metallia ja lasia. En haluakaan näin ollen alkaa pilkkaamaan puhelinta siitä, että se on valmistettu muovista, sillä vielä viime vuonna muovirakenteisia puhelimia pidettiin laadukkaina.

LG G Flex 2 jatkaa LG:lle ominaista hieman omituista suunnittelufilosofiaa. Puhelimen kaikki fyysiset näppäimet ovat sijoitettuna puhelimen takakuoren puolelle. LG poikkeaa tässä kovasti muista Android-valmistajista siis reilusti. LG:n mukaan tämä suunnittelu tekee puhelimesta ohuemman, mutta mielestäni tätä ei enää ääneenkään voi sanoa, sillä LG:n puhelimet ovat toistuvasti noin sentin paksuisia, kuin muiden valmistajien puhelimet lähentelevät jo pelottavasti puolensentin paksuutta.

Puhelin ei siis ulkoisesti juuri poikkea muista LG:n puhelinmalleista. Puhelimen erikoisuuksiin kuuluu vahvasti kummaltakin reunalta keskelle päin taipuva näyttö. Toki tässäkään ei ole enää mitään erikoista, sillä LG on tuonut vastaavia näyttöjä jo muihinkin puhelimiinsa, mutta hieman laimemmin kaartuvina. LG:n mukaan puhelimessa on ”ergonominen kaareva muotoilu”, joka tarkoittaa sitä, että puhelin seuraa kasvojen muotoja. Kaarevan muotoilun ansiosta puhelimen mikrofoni on lähempänä suuta, jolloin puhe kuulostaa selkeämmältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Näyttö

IMG_1367

LG G Flex 2 sisältää hieman pienemmän kosketusnäytön kuin edeltäjänsä. Puhelimesta löytyy 5,5-tuuman Full HD tasoinen näyttö, jonka pikselitiheys on kiitettävät 403 pikseliä, joka ei aivan yllä uusien huippupuhelimien tasolle, mutta on silti täysin riittävä mielestäni yleisellä tasolla. Näyttö on myös aiemmin mainittu niin sanottu kaareva, joka tekee siitä massasta erottuvan tuotteen. LG lupaa, että kaarevan näytön hyödyt tulevat esille hyvissä katselukulmissa. Oman kokemukseni perusteella katselukulmat ovatkin varsin hyvät, eikä kalpene ollenkaan tämän hetkisille huippupuhelimille.

LG on tuonut puhelimeen myös mielenkiintoisen ”Glance View”-toiminnon. Toiminto on idealtaan varsin samantyylinen kuin Lumioista tuttu ”Glance Screen” -toiminto, eli yksinkertaisesti toiminnon avulla voi vilkaista kellonajan. LG on toteuttanut ominaisuuden varsin mielenkiintoisella tavalla, nimittäin ominaisuuden saa näkyviin vetämällä näytön yläreunasta alaspäin. Samalla näkee myös, että onko puhelimeen saapunut uusia ilmoituksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen


Tekniikka

IMG_1381

Puhelin on teknisesti huippupuhelimen tasolla. Tai onhan puhelin itsessäänkin hieman halvempi huippupuhelin. Puhelimen sisuksissa hyrrää Qualcommnin Snapdragon 810-prosessori. Kyseisen prosessorin on kerrottu painivan pahoissa ylikuumenemisongelmissa, joten LG G Flex 2 käyttää vielä tätä ylikuumenevaa prosessori versiota.

Puhelimessa on kahdeksan ydintä, joten tehoista ei luulisi olevan pulaa. Omassa testissäni puhelin pyöritti helposti myös raskaampiakin sovelluksia, eikä tökkimisiä juurikaan voinut havaita. Toisinaan kuitenkin käyttöjärjestelmä eli Android tuntui tökkivän, mutta ei mitenkään häiritsevästi. Käyttökokemus siis on varsin hyvällä tasolla, eikä siitä ole juuri mitään pahaa sanottavaa. Puhutut  ylikuumenemisongelmat ei juurikaan vaivannut testilaitettani.


Akku

IMG_0002

LG G Flex 2:n akku on normaalilla tasolla, eli tarvittaessa puhelinta pystyy käyttämään päivän verran. Puhelimessa on 3000 milliampeeritunnin suuruinen akku. Valitettavasti puhelin oli testissäni varsin hitaasti latautuvaa sorttia, mutta tällä ei juuri ollut väliä, kun akku kesti iltaan asti, jolloin puhelimen pystyi laittamaan jo laturiin. Vaikka LG lupaakin puhelimen latautuvan puolessa tunnissa jopa puoleen akun kokonaiskapasiteetistä, niin kuten aiemmin mainitsin, niin tältä osalta puhelin ei lunasta lupauksiaan.


Kamera

IMG_1371

LG G Flex 2 pitää sisällään varsin hyvät kamerat, vaikka ne ei yltäkään tämän hetken lippulaivojen tasolle. Puhelimen takakamera on 13 megapikselin suuruinen, joka on jo varsin kiitettävästi. Valitettavasti puhelimella otetut kuvat olivat hieman epätarkkoja. Puhelimen kamerassa on 8-kertainen digitaalinen zoom sekä automaattitarkennus. Videotallennus takakameralla onnistuu 4K-resoluutiolla, joka on jo varsin kiitettävää.

Tämä ”banaani-puhelin” sisältää ei ehkä mitenkään yllättävästi myös etukameran. Etukamera on suuruudeltaan 2,1 megapikseliä, eli etukamera ei ole aivan markkinoilla nykypäivänä toivottua tasoa. Nykyään markkinoille tulee jatkuvasti puhelimia, joissa on joko viiden megapikselin kameroita tai suurempia. Mutta 2.1 megapikseliä on täysin riittävä henkilöille, jotka eivät ota kuin satunnaisesti selfieitä.

IMG_1369

Selfien ottamista LG on parannellut hieman lisäämällä ominaisuuden, jolla voi ottaa kuvan helposti ilman, että koskee näyttöön. Ominaisuus on nimeltään ”Gesture Shot”, jolla voi pienellä käden liikkeellä laukausta kameran ottamaan kuvan. Toinen ominaisuus on myös, että selfiet voi nähdä samantien, kun kuva on otettu. Ominaisuus on taasen nimeltään ”Gesture View”. Ominaisuus avaa kuvagallerian, kun laskee käden, jossa pitää LG G Flex 2:sta.


Naarmuuntumaton takakuori?

IMG_1362

Puhelimessa mielenkiintoa on herättänyt naarmuuntumaton takakuori. LG on lisännyt muovikuoreen pinnoitteen, joka paikkaa pienet naarmut muutamissa sekunneissa pois. Tosin jos vahingossa puhelimeen ilmestyy hieman syvempi naarmu, niin takakuori ei kykene paikkaamaan itse itseään. Mielestäni ominaisuus on ihan hyvä, kunhan se toimisi ensin. Toivoisin, että LG saisi tämän toimimaan kunnolla viimeistään Flex 3-mallin kohdalla, koska mielestäni ensimmäisessäkään mallissa ominaisuus ei toiminut kunnolla. LG lupaa, että naarmuuntumaton takakuori säilyttää ajattoman tyylikkyytensä ominaisuuden ansiosta.


Yhteenveto

LG on jälleen saanut tuotua markkinoille jotain oikeasti erilaista sekä massasta erottuvaa. Henkilökohtaisesti tykkään LG:n kaarevista puhelimista tykästyin viime vuonna myös LG:n ensimmäiseen kaarevaan puhelimeen eli G Flex:iin. LG osaa tuoda puhelimiinsa myös aina jotain uutta, joka kävi ilmi tässä G Flex 2:ssa ja on käynyt myös tällä hetkellä testissä olevasta LG G4 huippupuhelimestakin.

G Flex 2 on tällä hetkellä myös varsin varteen otettava myös puhelimen hinnan ansiosta, sillä esimerkiksi Gigantista sitä saa tämän arvostelun kirjoitushetkellä alle neljänsadan euron. Tarkka hinta puhelimelle on 398 euroa. Voinkin suositella puhelinta kaikille, jotka ovat harkinneet LG:n puhelimen ostoa. Tämä on siinä tapauksessa varsin varteenotettava vaihtoehto, jollei esimerkiksi ole valmis maksamaan huipputekniikasta reilusti enempää.


Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.


 

LG G Flex 2 -

7.5

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Arvostelut