YhteisverkkoYleinen

DNA:n ja Telian yhteinen 5G-verkko laajenee Mikkelin keskustassa sekä lähialueilla

Kuvassa vaaleampi vihreä väri kuvaa normaalia 4G-/5G-peruspeittoa, ja tummempi vihreä erityisen nopeaa, 3,5 GHz:n taajuudella toimivaa 5G-verkkoa.

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko Oy jatkaa 5G-verkon laajentamista heinäkuussa Mikkelin seudulla. Rakennustöitä tehdään Mikkelin keskustassa sekä lähialueilla heinä-elokuussa. Töiden valmistuttua verkon kapasiteetin kerrotaan moninkertaistuvan.

Verkon kohennustöitä tehdään heinäkuussa myös Mikkelin keskustan alueella. Tukiasemien päivitystyö aloitetaan tiistaina 18. heinäkuuta ja työn on tarkoitus olla valmis tiistaina 15. elokuuta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rakennustyön aikana päivitetään yhteensä 40 tukiasemaa seuraavilla alueilla:

  • Mikkeli: Keskusta, Rahula, Tertti, Visulahti, Taipalisenniemi, Savisilta, Karkialampi, Nikara

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tukiasemien päivitykseen liittyvistä töistä saattaa aiheutua enintään työpäivän mittaisia paikallisia palvelukatkoksia DNA:n ja Telian matkaviestinpalveluihin. Lisäksi palvelun laatu voi heiketä muutamaksi päiväksi, kunnes kaikki tukiasemat on saatu päivitettyä. Yhteisverkon mukaan palveluhäiriöt pyritään pitämään mahdollisimman lyhyinä, jotta ne aiheuttavat alueen asukkaille ja yritystoiminnalle mahdollisimman vähän haittaa.

700 MHz:n taajuusalueille rakennettavat verkot voivat aiheuttaa häiriöitä pienelle osalle antenni-TV-talouksista.

Lähde: Yhteisverkon tiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yhteisverkko