AndroidFairphoneYleinen

Fairphone 2 tulee myyntiin Suomessa jälleenmyyjän kautta – hinta 535 euroa

Fairphone-2

Fairphonen toisen sukupolven laitteen toimitukset aloitetaan Suomessa 31.1.2016. Suomalainen Ecosto-verkkokauppa on aloittanut ennakkomyymään Fairphone 2 -älypuhelinta ensimmäisenä Suomessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fairphone 2 on valmistettu kestävän kehityksen periaatteen pohjalta, joten puhelin on suunniteltu palvelemaan käyttäjäänsä useiden vuosien ajan. Se on maailman ensimmäinen modulaarinen älypuhelin, sillä käyttäjä voi itse vaihtaa rikkoutuneet osat ilman erityistä teknistä osaamista. Esimerkiksi rikkoutuneen näytön voi vaihtaa itse uuteen muutamassa kymmenessä sekunnissa. Helpon korjattavuuden lisäksi puhelimen ainutlaatuinen takakansi suojelee laitetta ja näyttöä. Myös kamerayksikkö, akku sekä mikrofoni-latausliitin-moduuli ovat vaihdettavissa. Kansainvälinen verkkoyhteisö iFixit on antanut Fairphone 2-puhelimelle korkeimman mahdollisen arvosanan korjattavuudesta.

”Kyllästyimme huonoihin ja piittaamattomasti valmistettuihin tuotteisiin ja päätimme lähteä selvittämään, millaisia eroja tuotteiden välillä on. Perehdyimme niiden käyttöikään, tekniseen laatuun, materiaaleihin ja valmistuksen ympäristövaikutuksiin sekä sosiaaliseen vastuuseen. Fairphone 2 sopii tuotteena erinomaisesti ideologiaamme tarjota asiakkaillemme parempia valintoja askel kerrallaan, Ecoston toimitusjohtaja Suvi Hakala sanoo lehdistötiedotteessa.”

”Ecosto oli luonnollinen valinta ensimmäiseksi Fairphonen jälleenmyyjäksi Suomessa, koska sillä on sama arvomaailma kuin meillä, hollantilaisen Fairphonen myyntijohtaja Loek van der Helm toteaa.”

23355185900_98f9559d28_o

Hollannissa toimiva Fairphone vie tuotannon läpinäkyvyyttä eteenpäin tavalla, joka on elektroniikassa ainutlaatuinen. Fairphone käyttää paljon voimavaroja selvittääkseen puhelimessa käytettyjen mineraalien alkuperän. Yritys haluaa vaikuttaa olosuhteisiin siellä, missä mineraalien tuotanto on epäoikeudenmukaisinta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Me teemme toimitusketjumme läpinäkyväksi, muutamme tuotantoprosessimme ja parannamme työntekijöiden hyvinvointia. Edistämme näin oikeudenmukaisempaa taloutta, joka perustuu sosiaalisiin ja ympäristöllisiin arvoihin. Nämä arvot ovat Fairphonen perusta, Loek van der Helm kertoo.”

Fairphone 2 sisältää 5-tuuman näytön, Snapdragon 801 -suorittimen ja 8 megapikselin kameran sekä kaksi SIM-korttipaikkaa. Puhelimen tarkemmat tiedot löytyvät yhtiön verkkosivuilta tai suomeksi verkkokauppa Ecoston-sivuilta.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

4 Kommenttia

  1. Hyvin kirjoitettu juttu, kiitokset, mutta millähän käyttiksellä (tai käyttiksillä) tuota saa? Ei kai ihan perusandroidi

    1. Fairphone 2 sisältää vakiona Android 5.1 – käyttöjärjestelmän, josta läytyy hieman valmistajan omia muutoksia. Puhelimeen saa myös lähiaikoina Sailfish OS 2.0 -käyttöjärjestelmän.

  2. Onko kokemuksia?

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android