GoogleYleinen

Google toi yli 60 tarkkaa 3D-mallia planeetoista helposti kaikkien tutkittavaksi – toteutettu yhteistyössä NASAn kanssa

Googlen 3D-malli Mars-planeetasta.

Google on lisännyt hakukoneeseensa mielenkiintoisen ominaisuuden, joka on toteutettu yhteistyössä NASAn kanssa. Käyttäjät pääsevät nyt tutkimaan yli 60 tarkkaa 3D-mallia planeetoista, kuusta ja esimerkiksi avaruusaluksista.

3D-mallit tulevat esille, kun aihetta googletetaan niin tietokoneella kuin puhelimella. ARCore-ominaisuutta tukevissa puhelimissa 3D-mallit voidaan myös asettaa ympäristöön lisätyn todellisuuden avustuksella. Google on toteuttanut malleja myös ihmiskehon soluille ja esimerkiksi luurangolle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

3D-malli lisätyssä todellisuudessa.

NASAn ja Googlen yhteistyö sisältää myös Google Arts & Culture -palvelun, jossa voi tutkia aurinkokuntaa ja lukea tieteellisiä tekstejä. Googlen mukaan uusi toteutus on myös tapa inspiroida tulevia opiskelijoita, jotka saattavat harkita uraa seuraavan sukupolven tutkimusmatkailijoina.

”Uuden Google Arts & Culture -projektin avulla voit tutkia aurinkokuntaa ja lukea tarinoita Neptunuksen timanttisateista, kaasujättiläisistä ja kääpiöplaneetoista, Saturnuksen kuista ja NASAn missioista, joita ovat Parker Solar Probe tai Landsat. NASA vie sinut jopa kiertueelle Hubble-teleskoopin upeimmista kuvista ja näyttää, mikä tekee kansainvälisestä avaruusasemasta niin poikkeuksellisen, ja auttaa sinua selvittämään, kuinka Mars Perseverance Rover paljastaa paikkamme universumissa”, todetaan Googlen tiedotteessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Google Arts & Culture -palveluun voi käydä tutustumassa tämän linkin takaa. Uudet 3D-mallit antavat mielenkiintoisen tavan tutustua planeettoihin ja Googlen tavoitteena onkin tehdä erityisesti opiskelijoille uusien asioiden oppimisesta aikaisempaa hauskempaa.

Lähde: Google

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Google