AndroidGoogleHuaweiYleinen

Googlen uutuus Nexus 6P on Huawein käsialaa – tulossa Suomeen 9.11.2015

81b2001d516679e3_org

Google esitteli eilen illalla uuden Nexus 6P-älypuhelimen. Puhelin on Suomessa nuosukiidossa olevan kiinalaisen Huawein käsialaa. Uusi Nexus 6P on Premium-kategoriaan lukeutuva puhelin, jonka ansiosta puhelin on saanut myös Suomessa varsin korkean hinnan. Uutuuspuhelin tulee Suomessa myyntiin marraskuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nexus 6P on siis Googlen sekä Huawein yhteistyössä kehitetty puhelin, joka tulee luonnollisesti käyttämään uusinta Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää.

”Yhteistyö Googlen kanssa sekä mahdollisuus olla kehittämässä Nexus-käyttäjäkokemusta on Huaweille tärkeä asia”, sanoo Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin johtaja. ”Mobiililaitteista on tullut olennainen osa kuluttajien elämää. Olemme keskittyneet luomaan älypuhelimen, jossa on kaunista muotoilua sekä paljon suorituskykyä, ja joka integroituu saumattomasti Androidin viimeisimpään versioon, Android 6.0 Marshmallowiin.”

Huawei tunnetaan Suomessa parhaiten Honor-malliston kautta. Honor-puhelimet tarjoavat hintaansä nähden erinomaista suorityskykyä ja ominaisuuksia, joita muilta ei löydy, mutta Nexus 6P ei jatka tätä Huaweille ominaista ideologiaa, sillä puhelimen hinnat alkavat 649 eurosta.

”Nexus 6P:ssä on 5,7 tuuman, 518 ppi:in WQHD AMOLED -näyttö sekä erinomaiset kaiuttimet edessä, jotta työskentelyn ohella sekä pelaaminen että videoiden katseleminen on sujuvaa ja nautinnollista. Viimeisin versio octa core Qualcomm ® Snapdragon ™ 810 -suorittimesta takaa, että Nexus 6P selviytyy raskaammastakin haasteesta moitteettomasti. 3450 mAh:n akku kestää niin ikään pitkään. Nexus 6P.ssä on lisäksi USB Type-C -liitin, joka mahdollistaa nopean lataamisen. Uutuus-Nexuksen värivaihtoehtoja ovat hopeinen Aluminium, musta Graphite sekä valkoinen Frost.”

Nexus 6P tulee Suomessa myyntiin 9.11.2015. Puhelimesta tulee saataville 32, 64 ja 128 GB:n tallennustilalla varustetut versiot. Laitteen suositushinnat alkavat 649 eurosta (649 euroa 32 GB, 699 euroa 64 GB, 799 euroa 128 GB)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android