AndroidHMDNokiaYleinen

HMD Global omistaa nyt ikonisen PureView-tavaramerkin

HMD Global on saanut omistukseensa Nokian legendaarisen PureView-tavaramerkin, kertoo Nokiaan keskittynyt NokiaMob.net -sivusto. PureView tuli tunnetuksi erityisesti Lumia-puhelimissa, joissa Nokialla oli suuret panostukset kameroissa. Kyseinen tavaramerkki päätyi Microsoftin omistukseen vuonna 2014 ostaessaan Nokian puhelinliiketoiminnan, mutta nyt se on siirretty takaisin Nokia-puhelimien kotiin, eli HMD Globalille.

PureView julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun Nokia julkaisi Nokia 808 -älypuhelimensa, jossa oli huima 41 megapikselin PureView-kamera. PureView on aina yhdistetty markkinoiden laadukkaimpiin älypuhelinkameroihin ja tavaramerkkiä hyödynnettiin muun muassa myös Lumia 920, Lumia 1020, Lumia 1520 sekä Lumia 950 -puhelimissa. Microsoftin alaisuudessa kehitetyt Lumia 950 ja Lumia 950 XL olivat viimeiset puhelimet, joissa käytettiin PureView-kameroita, mutta nyt HMD Globalin hallussa tavaramerkki voidaan mahdollisesti nähdä myös tulevaisuuden puhelimissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Microsoft on siirtänyt HMD Globalille myös aikaisemmin vanhoja Nokian tavaramerkkejä, joista yksi on Xpress-On, jota käytetään nykyisin Nokia 1 -puhelimen erikseen ostettavien kuorien nimissä. Lisäksi HMD Global on saanut omistukseensa Asha-brändin, mutta tätä HMD Global ei toistaiseksi ole hyödyntänyt. PureView on kolmas vanha Nokia-aikainen tavaramerkki, jonka HMD Global on saanut takaisin.

HMD Globalilta odotetaan loppuvuonna ainakin yhtä huippuluokan Android-puhelinta, jossa voisi mahdollisesti olla jopa viidestä sensorista koostuva takakamera. Ei ole kuitenkaan vielä varmaa tullaanko tässä puhelimessa hyödyntämään PureView-tavaramerkkiä.

Lähde: NokiaMob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android