HMDMicrosoftNokia

HMD Global sai Lumia-puhelimien kamerasovelluksen patentin sekä yli 500 muuta muotoilupatenttia Microsoftilta

Microsoftin ostaessa Nokian matkapuhelinliiketoiminnan vuonna 2014, mukana päätyi myös suuri määrä puhelimiin keskittyviä patentteja Microsoftin puhelimista vastanneelle suomalaiselle Microsoft Mobile Oy -yhtiölle. Nyt kuitenkin Microsoft on päättänyt virallisesti luopua ainakin 502 muotoilupatentista ja nyt niiden uudeksi omistajaksi on rekisteröity Nokia-puhelimista nykyisin vastaava suomalainen HMD Global Oy, asiasta raportoi Nokiamob.net.

Muotoilupatenttien joukkoon on päätynyt myös patentit Lumia-puhelimissa nähdystä kamerasovelluksesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita suoraan sitä, että HMD Global olisi valmis hyödyntämään patentteja tulevissa puhelimissaan, vaikka Lumia-puhelimien kamerasovellus on usein saanut ylistystä sen helppokäyttöisyyden ansiosta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

HMD Global ei ole kuitenkaan saanut Nokian legendaarisia PureView, ClearBlack tai PureMotion tavaramerkkejä, sillä nämä ovat ainakin toistaiseksi Microsoft Mobile Oy:n omistuksessa. Microsoftin omistukseen jäi siirrettyjen 502 patentin jälkeen 22 tavaramerkkiä ja 215 muotoilupatenttia, jotka ovat Nokian puhelinliiketoiminnan ajoilta.

Lähteet: Nokiamob.net ja EUIPO

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD