HonorYleinen

Honor 50 nyt saatavilla Suomessa – Frost Crystal -väriversio noussut suomalaisten suosikiksi

Honor on tänään aloittanut odotuksien mukaisesti uuden Honor 50 -älypuhelimen toimitukset Suomessa. Kyseessä on itsenäisen yrityksen ensimmäinen puhelin Suomessa, jossa nähdään Googlen palvelut sekä 5G-yhteydet. Honor 50:n ennakkomyynti alkoi jo lokakuun loppupuolella.

”Odotettu uutuuspuhelimemme saapui Suomen markkinoille vasta kaksi viikkoa sitten ja nousi saman tien suosituimpien älypuhelinten joukkoon. Erityisesti HONOR 50 -mallin erikoisvärit ovat herättäneet suurta kiinnostusta”, kertoo Suvi Surenkin, HONOR Suomen markkinointijohtaja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 50 -älypuhelin on saatavilla Suomessa kolmessa eri väriversiossa, jotka ovat kristalli Frost Crystal, vihreä Emerald Green ja musta Midnight Black. Puhelimen hinta on 6 + 128 gigatavun muistiversiossa 499 euroa ja tarjolle tulee myös 8 + 256 gigatavun muistiversio 599 euron hintaan. SuomiMobiilin arvostelun voi käydä lukemassa tämän linkin takaa.

”Erityisesti HONOR 50:n erikoisvärit ovat olleet suomalaisten mieleen. Jopa 66 prosenttia myydyistä HONOR 50 -malleista ovat olleet väreiltään muita kuin mustia”, kertoo HONOR Finlandin myyntijohtaja Jaakko Koski-Lammi. ”Tällä hetkellä myydyin mallimme on Frost Crystal – siinä yhdistyvät estetiikka, tyyli ja teknologia täydellisessä paketissa. Säihkyvän kimalteleva pinta luo korkeatasoisen ja elegantin vaikutelman, ja se heijastaa valoa näyttävästi”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Honor 50 -puhelimessa kerrotaan olevan panostetun muotoiluun, sillä kyseessä on elegantti laite. Puhelimessa on sopivasti kaartuvia pintoja ja muotoilun keskiössä on huolellisesti viimeistelty kamera-alue. Honor on saanut puhelimesta ainoastaan 7,78 millimetriä paksun ja painoa löytyy ainoastaan 175 grammaa. Puhelimesta on tarjolla kolme näyttävää väriversiota, jotka ovat kristalli Frost Crystal, vihreä Emerald Green ja musta Midnight Black.

Uusi Honor 50 on rakennettu kookkaan 6,57 tuuman näyttöpaneelin ympärille, joka perustuu OLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus sekä korkea 120 hertsin virkistystaajuus. Näyttö toistaa Honorin mukaan 1,07 miljardia väriä ja siinä on 75 astetta kaartuvat reunat. Näytön kehykset on minimoitu ja yläreunaan on tuotu etukameraa varten tehty reikä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tehoista on vastaamassa Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri, joka perustuu TSMC:n 6 nanometrin valmistusprosessiin. Järjestelmäpiirissä on kahdeksan ydintä, joista tehokkaimmat Cortex-A78-ytimet toimivat 2,4 GHz:n kellotaajuudella. Snapdragon 778G on suunnattu keskihintaluokan laitteisiin, mutta se takaa silti hyvän käyttökokemuksen. Järjestelmäpiirin rinnalla on 6 tai 8 gigatavua RAM-muistia sekä 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa versiosta riippuen. Muistikorttipaikkaa ei Honor 50 -puhelimessa ole.

Akunkesto on kookkaan 4300 milliampeeritunnin akun varassa ja sitä voidaan ladata 66 watin tehoisella pikalatauksella. Honorin mukaan akku latautuu mukana toimitettavalla laturilla 20 minuutissa 70 prosentin varaustasoon ja 100 prosentin varaustaso saavutetaan 45 minuutissa. Honor 50 on varusteltuna myös NFC:llä mobiilimaksuja varten, kahdella SIM-korttipaikalla sekä näyttöön integroidulla sormenjälkilukijalla.

Kamerat ovat Honor 50 -puhelimen keskiössä, sillä Honor on laittanut takaosaan jopa 108 megapikselin pääkameran. Pääkamera on kooltaan 1/1.52 tuumaa ja siinä on f/1.9-aukolla varusteltu linssi. Toinen kameroista on 8 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera ja lisäksi Honor 50 tarjoaa 2 megapikselin makro- ja syvyyskamerat. Puhelimen etuosaan on tuotu tarkka 32 megapikselin kamera selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Honor 50 -puhelimessa on panostettu myös videokuvausominaisuuksiin, sillä Honorin mukaan laite pitää sisällään poikkeuksellisen kattavat mahdollisuudet niin kuvaamiseen, muokkaamiseen kuin jakamiseen. Tekoälyn avulla tehostettujen parannuksien ja kameroiden samanaikaisen toiminnan ansiosta korkealaatuinen videokuvaus hoituu Honorin mukaan yhdellä otolla. Honor 50 -puhelimessa on kuusi usean kameran kuvaustilaa, joita voi vaihdella joustavasti kesken oton ja nauhoittaa samanaikaisesti. Puhelimella on mahdollista kuvata esimerkiksi kahdella kameralla samanaikaisesti, jolloin videokuvaukseen saadaan uusia ulottuvuuksia.

Honor on varustellut ensimmäisen uutuuspuhelimensa myös Android 11 -käyttöjärjestelmällä, joka on vihdoin myös Googlen sertifioima. Honor 50 pitää sisällään Googlen sovelluskaupan ja kattavat palvelut, joten käyttäjät voivat ladata kaikki tarvitsemansa sovellukset ongelmitta. Honor 50 -puhelimelle on luvattu yksi Android-versiopäivitys sekä kaksi vuotta tietoturvapäivityksiä.

Honor 50 tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,57 tuumaa, OLED, Full HD+ (2340 x 1080), 120 Hz virkistystaajuus
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 778G (integroitu 5G-modeemi)
  • Grafiikkaprosessori: Adreno 642L
 • RAM-muisti: 8 gigatavua (LPDDR4x)
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua (UFS 2.2)
 • Takakamerat: Neloiskamera + LED-salama
  • Pääkamera: 108 MP (f/1.9, 1/1.52”, 2.1 um, EIS)
  • Ultralaajakulmakamera: 8 MP (f/2.2)
  • Makrokamera: 2 MP (f/2.4)
  • Syvyyskamera: 2 MP (f/2.4)
  • Muuta: 4K-videokuvaus, Vlog-toiminnallisuudet
 • Etukamera: 32 MP pääkamera
 • Akku: 4300 milliampeerituntia (ei irrotettava)
  • Lataus: 66 watin langallinen pikalataus / 20 minuutissa 70%
 • Liitännät ja tekniikka: USB-C, Bluetooth 5.2, NFC
 • Muuta: Dual-SIM, sormenjälkilukija näytössä, kasvojentunnistus
 • Käyttöjärjestelmä: Android 11, Magic UI 4.2, Googlen palvelut
 • Mitat: 159,96 x 73,76 x 7,78 millimetriä, painoa 175 grammaa
 • Värit: Midnight Black, Frost Crystal ja Emerald Green

Lähde: Honorin sähköpostitiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Honor