HuaweiYleinen

Huawei julkisti uuden MatePad Pro 11 -tabletin – Snapdragon 8 -sarjan piiri ja 120 hertsin OLED-näyttö

Huawei MatePad Pro 11

Huawei on esitellyt globaalisti uuden MatePad Pro -tabletin 11 tuuman kokoisena. Kyseessä on kiinalaisyhtiön uusin tulokas tablettimarkkinoille, joka on varusteltu huippuluokan tekniikoilla. Toistaiseksi Huawei ei ole kuitenkaan kertonut aikeista tuoda tablettia myyntiin Suomessa.

Uutuustabletissa on otettu huomioon erityisesti kevyt ja ohut toteutus. MatePad Pro on ainoastaan 5,9 millimetriä paksu ja painoa sillä on 449 grammaa. Huawei esitteli tabletin neljässä väriversiossa, jotka ovat valkoinen, kulta, sininen sekä musta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tabletissa on 11 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, joka perustuu OLED-tekniikkaan. Näytössä on kerrottu olevan 2560 x 1600 pikselin tarkkuus sekä 120 hertsin virkistystaajuus. Huawei on lisäksi maininnut näytön vievän etuosan pinta-alasta 92 prosenttia, joten näytössä on varsin kapeat kehykset.

Tehoista on vastaamassa Qualcommin kehittämät Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiirit. Edullisemmassa versiossa on Snapdragon 870 -järjestelmäpiiri ja kalliimmassa on Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri. RAM-muistia on 8 tai 12 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa on 128, 256 tai 512 gigatavua. Tablettiin on saatu myös 4G-yhteydet, mutta myös Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2 sekä USB-C-portti tukee USB 3.1 Gen 1 -nopeuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kameroita tabletin takaosassa on kaksi ja ne on laitettu ympyrän muotoiseen asetelmaan. Pääkamerana toimii 13 megapikselin kamera, jonka kaverina on 8 megapikselin ultralaajakulmakamera. Etuosassa on 16 megapikselin tasoinen selfiekamera.

Akunkesto on suuren 8300 milliampeeritunnin akun varassa. Snapdragon 888 -versio tukee 66 watin tehoista pikalatausta, mutta Snapdragon 870 -versiossa tuki on tiputettu 40 wattiin. Huawei MatePad Pro tarjoaa lisäksi kuusi kaiutinta, joiden pitäisi tuottaa hyvä äänentoisto. Käyttöjärjestelmänä on Huawein tuorein HarmonyOS 3.0, joka pohjautuu tällä kertaa Android 12 -käyttöjärjestelmään.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huawei on kehittänyt tabletille myös muutamia lisälaitteita. MatePad Pro tukee muun muassa M-Pencil-kosketusnäyttökynää ja tarjolla on myös magneettinen näppäimistökuori.

Huawei MatePad Pro tulee myyntiin globaalisti myöhemmin. Kiinassa tabletin edullisin versio maksaa 3299 juania, eli noin 479 euroa.

Lähde: Huawei MatePad Pro -tuotesivu  

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja pääkirjoittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Huawei