AndroidHuaweiYleinen

Huaweilta kaksi uutta älypuhelinta – mukana mielenkiintoinen Force Touch-ominaisuus

Huawei_Mate_S_PinkHuawei on tänään Berliinissä julkaissut kaksi uutta älypuhelinta. Uudet Huawei Mate S sekä Huawei Mate S Premium edustavat Premium-laatutuntumaa.

Huawei Mate S-mallit perustuvat suurehkoon 5,5-tuuman Full HD-takkuiseen kosketusnäyttöön, jonka ympärille puhelimen uusimmat ominaisuudet purustuvat. Puhelin tukee nimittäin monia uusia kosketustapoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

“Tavoitteemme Huawei Mate S:n kohdalla on ollut luoda älypuhelin, joka tarjoaa aidosti henkilökohtaisen kokemuksen”, sanoo Richard Yu, Huawei Consumer Business Groupin johtaja. “Huawei Mate S perustuu ihmiskontakteihin liittyviin havainnointeihimme. Esimerkiksi kosketus on yksi luonnollisimmista tavoista ymmärtää meitä ympäröivää maailmaa. Huawei Mate S määrittelee uudelleen sen, millä tavoin ja missä roolissa kosketusteknologiaa voidaan hyödyntää puhelimissamme. Olemme haastaneet itsemme suhteessa mitä ihmisen ja koneen välinen vuorovaikutus voi olla.”

Huawein Mate S tuo mukanaan uusia kosketustapoja, joilla puhelimen käytöstä tulee helpompaa. Mate S sisältää edeltäjästään tutun Fingerprint 2.0-ominaisuuden, jonka mukana puhelimen sormenjälkilukijasta saa kaiken mahdollisen irti sekä se nopeuttaa huomattavasti sormenjälkitunnistautumista. Uutuuspuhelin tukee myös Honor 7:stä tuttuja sormenjälkitunnistimen avulla tehtäviä pikatoimintoja.

Huawei julkaisi Mate S-mallista myös Premium-version, jossa on Force Touch-ominaisuus. Ominaisuuden ovulla puhelimen näyttö tunnistaa eri voimakkuudella painettuja painalluksia. Huawein mukaan Force Touch:n avulla voi jopa punnita ruudun päälle asetettavia esineitä.

Huawei_Mate_S_ColorsPuhelimen näytössä yhtiö käyttää Gorilla Glass 2.5D-lasia, joka on hieman kaareva näytön reunoilta. Puhelimella paksuutta on 7,2 mm, mutta puhelin ohenee reunoja kohti niin, että paksuutta on enää vain 2,65 mm.  Puhelimen takaosan kaareutuvuus ja optimaalinen painonjakauma takaavat, että se istuu käteen erinomaisesti. Laitteen saumattoman metallirungon viimeistelyyn on käytetty uusinta teknologiaa, kuten timanttileikkausta, CNC-kaiverrusta, nanoteknologiaa ja kameran suojana toimivaa safiirilasia.

Huawein mukaan puhelimessa on panostettu näytön rinnalla myös kameroihin. Mate S:n takakamera on suuruudeltaan 13 megapikseliä, joka on varusteltu nelivärisellä RGWB-sensorilla, optisella kuvanvakaimella ja kaksois-LED-salamavalolla sekä itsenäisillä kuvasignaaliprosessoreilla, jotka auttavat ottamaan korkealaatuisia kuvia nopeammin. Puhelimen kamerassa on valittavana myös ammattilaiskuvaustoiminto, joka mahdollistaa muun muassa ISO-arvon, valotuksen korjauksen, valotusajan ja tarkennuksen säädön käsin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen etukameran virkaa hoitaa taasen 8 megapikselin kamerakenno, jonka kaverina toimii pehmeäsävyinen lisävalo.

Kiireisille käyttäjille Huawei Mate S tarjoaa useita hyödyllisiä ominaisuuksia. Laite tukee langatonta tulostamista yleisen Mopria-tulostusprotokollan kautta, jonka piiriin kuuluu 16 johtavan brändin 800 tulostinta. Laitteen 4G LTE -yhteydet voidaan määrittää sekunneissa ja laite tukee 13 yleisintä LTE-taajuutta Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Lisäksi kehittyneen pikalatausteknologian avulla vain kymmenen minuutin lataamisella voidaan saavuttaa peräti kaksi tuntia puheaikaa.

Huawei Mate S tulee markkinoille yli 30 maassa, joihin myös Suomen kerrotaan kuuluvan. Puhelimen 32 gigatavun versio tulee Suomeen lokakuussa titanium grey ja mystique champagne -väreissä 649 euron suositushintaan. Taasen Mate S Premiumin kerrotaan tulevan Suomeen prestige gold ja coral pink väreissä 699 euron suositushintaan, mutta myyntiintulo varmennetaan myöhemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Huawei_Mate_S_Flat

 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android