SamsungYleinen

Huhu: Odotetun Samsung Galaxy S21 FE -puhelimen julkaisu on jouduttu lykkäämään vuoden loppuun

Samsung Galaxy S21 FE 3D-mallinnuksessa.

Samsung julkaisi viime vuonna ensimmäisen Galaxy S -malliston ”Fan Edition” -puhelimen, eli suosituksi nousseen Galaxy S20 FE -mallin. Kyseessä oli Samsungin haastaja kiinalaisvalmistajien edullisille huippupuhelimille. Tänä vuonna Samsungilta on odotettu seuraajaa puhelimelle ja sen on tiedetty kantavan nimeä Galaxy S21 FE. Puhelimen julkaisua on odotettu jatkuvasti heinä-syyskuun aikana, mutta tuoreimmat raportit kertovat julkaisun viivästyvän mahdollisesti vuoden loppuun.

Pääosin luotettavista Samsungia koskevista tiedoistaan tunnettu Sammobile.com-sivusto kertoo, että Galaxy S21 FE -puhelin on viivästynyt loka-joulukuuhun, eikä sitä vielä kesällä tulla julkaisemaan. Tietojen mukaan puhelimen piti olla Samsungin tärkein puhelin, ja sen piti paikata Galaxy Note -malliston puutetta. Ennen Galaxy S21 FE -puhelinta Samsung tulee kuitenkin julkaisemaan uudet taittuvanäyttöiset Galaxy Z Fold 3- ja Galaxy Z Flip 3 -puhelimet mahdollisesti elokuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin syy Galaxy S21 FE -puhelimen viivästymiselle on kerrottu olevan globaali piiripula, josta koko ala kärsii. Jo aikaisemmat raportit ovat kertoneet puhelimen tuotannon viivästymisestä, mutta vielä ei ollut selvyyttä vaikuttaako viivästykset myös julkaisuun. Nähtävästi myös julkaisua on päätetty nyt viivästyttää, jotta Galaxy S21 FE:n tuotanto saadaan käyntiin täysimittaisesti. Vuoden loppuun viivästyvä julkaisu laittaa puhelimen julkaisun kuitenkin hyvin lähelle Samsungin tulevien huippuluokan Galaxy S22 -puhelimien julkaisua, joita odotetaan heti vuoden 2022 alussa.

Galaxy S21 FE -puhelimesta on nähty jo aikaisemmin 3D-mallinnukseen perustuvia kuvavuotoja, jotka osoittavat muotoilun olevan pitkälti samanlainen kuin Samsungin alkuvuoden Galaxy S21 -huippupuhelimissa. Vuodot ovat kertoneet Samsungin tuovan Galaxy S21 FE -puhelimeen 6,41 tuuman AMOLED-näyttöpaneelin, Snapdragon 888 järjestelmäpiirin sekä 4500 milliampeeritunnin akun. Puhelimeen odotetaan vähintään 6 gigatavua RAM-muistia, 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa sekä Android 11 -käyttöjärjestelmää.

Lähde: Sammobile.com

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Samsung