NokiaYleinen

Jälleen uusi Nokia-älytelevisio julki – tällainen on 299 euron hintainen Nokia Smart TV (2400A)

Nokia-brändin älytelevisioita varten lisensoinut StreamView on julkaissut tänään edullisen sekä kompaktin Nokia-älytelevision. Uutuustelevisio kantaa nimeä Nokia Smart TV (2400A) ja kyseessä on pieni 24-tuumainen laite. Muiden Nokia-televisioiden tapaisesti uutuus tarjoaa myös Android TV:n ja Google Play -kaupan, joiden ansiosta käytettävissä on yli 7 000 sovellusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pienemmän Nokia Smart TV:n muotoilu jatkaa tuttua Nokia-tyyliä. Kätevän kokoinen ja älykäs laite sopii valmistajansa mukaan kaikkialle, kuten esimerkiksi vierashuoneeseen, kesämökille tai matkailuautoon. 24-tuumaisessa Nokia Smart TV:ssä on Android TV, jonka kautta käytettävissä on yli 7 000 Google Play -kaupan sovellusta. Mukana ovat suosituimmat striimauspalvelut, kuten Netflix, Disney+, Prime Video, YouTube ja monia muita.

Televisiossa on myös Googlen automaattiset ja säännölliset ohjelmistopäivitykset, jotka varmistavat tietoturvan. Suurempien perheenjäsentensä tavoin 24-tuumainen Nokia Smart TV toistaa tuttua Nokia-muotokieltä, jossa pohjoismaisen minimalistinen muotoilu yhdistyy moderniin teknologiaan. Kaikkien Nokia-älytelevisioiden tapaan mukana on myös tyylikäs, puheohjausta tukeva ja ergonomisesti muotoiltu Bluetooth-kauko-ohjain. Ohjaimen taustavalon ansiosta oikea painike löytyy pimeässäkin. Kauko-ohjaimen Netflix- ja YouTube-painikkeilla voi välittömästi avata suositut sovellukset.

24-tuumaisen näytön päivitystaajuus on 50–60 Hz, ja sen 1366 x 768 kuvapisteen HD-tarkkuus näyttää videosisällön tarkkana pienestä koosta huolimatta. Liitäntöinä on kolme HDMI-porttia, kaksi USB-porttia ja yksi AV-portti sekä kahden taajuusalueen Wi-Fi ja Bluetooth, jolla voidaan nopeasti liittää laitepariksi kauko-ohjain ja muita Bluetooth-laitteita. Sisäänrakennetun Chromecast-toiminnon ansiosta TV:n näytölle voidaan striimata videoita, urheilua, mobiilipelejä, musiikkia tai muuta sisältöä suoraan mobiililaitteilta. Nokia Smart TV:t tukevat Google Assistant -toimintoa, jolla YouTube-videot, uusimmat huippuelokuvat tai lisätiedot voi löytää ääniohjauksella.

Nokia-älytelevisiossa on lisäksi neliydinsuoritin, 1 gigatavun RAM-muisti ja 8 gigatavun tallennustila. Televisiolähetysten vastaanottoon tarkoitettu kolmoisviritin tukee antennilähetyksiä (DVB-T2), satelliittilähetyksiä (DVB-S2) tai kaapeli-tv:tä (DVB-C), joten sen kautta on mahdollista seurata monia eri kansallisen ja kansainvälisen verkon ilmaislähetyksiä. Maksu-TV:tä varten tarjolla on CI+ -korttipaikka.

24-tuumainen Nokia Smart TV (2400A) on saataville Suomeen Streamviewin omasta verkkokaupasta sekä valikoiduilta jälleenmyyjiltä 299 euron hintaan.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Nokia