Yleinen

Japanissa julkaistiin mielenkiintoinen Balmuda Phone – tyylikkäistä kodinkoneista tunnetulta yritykseltä kompakti 5G-puhelin

Japanilainen teknologiayritys Balmuda on julkaissut kotimarkkinoillaan ensimmäisen älypuhelimensa. Yritys on aikaisemmin tunnettu tyylikkäistä kodinkoneistaan, kuten ilmanpuhdistimista ja riisinkeittimistä. Uusi Balmuda Phone on yrityksen uuden osaston käsialaa, ja puhelimen erikoisuus on kompakti ja tyylikäs toteutus.

Balmuda Phone on kehitetty kompaktius ja eleganttius edellä, joka näkyy selvästi laitteen rakenteessa. Puhelimessa on varsin pieni 4,9 tuuman kokoinen näyttöpaneeli, jossa on 16:9-kuvasuhde sekä Full HD -tarkkuus. Itse puhelin on kuitenkin 13,7 millimetriä paksu, mutta laitteen pinnat kaartuvat huomattavasti reunoja kohti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puhelimen takaosassa on suuri 48 megapikselin tasoinen kamerasensori oikeassa yläkulmassa ja toinen samanlainen kohta takaosassa pitää sisällään sormenjälkilukijan. Etuosassa on myös suuri etukameraa varten tehty reikä, jossa on 8 megapikselin selfiekamera. Järjestelmäpiirinä toimii Qualcommin jo varsin iäkäs Snapdragon 765, jonka rinnalla on 6 gigatavua RAM-muistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkestosta on vastaamassa 2500 milliampeeritunnin akku, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta tai vaihtoehtoisesti langattomasti. Latausajaksi valmistaja lupaa noin 90 minuuttia. Käyttöjärjestelmänä toimii Android 11, jonka päälle Balmuda on tehnyt omia muutoksiaan.

Puhelinta myydään Japanissa 104 800 jenin hintaan, joka vastaisi 807 euroa. Puhelinta ei odoteta myyntiin globaalisti.

Lähde: Balmuda (japaniksi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen