XiaomiYleinen

Julkaisematon Xiaomi Mi 11 Ultra päätyi tubettajan käsiin – valtava kamera-alue ja takaosan näyttö paljastuivat

Xiaomi on julkaissut alkuvuoden aikana jo Mi 11 -huippupuhelimen, mutta huhuissa malliston on odotettu laajentuvan vielä jopa kolmella mallilla, jotka ovat Mi 11 Lite, Mi 11 Pro sekä Mi 11 Ultra. Hieman yllättäen filippiiniläinen tubettaja on saanut käsiinsä kaksi prototyyppiä toistaiseksi julkaisemattomasta Mi 11 Ultra -puhelimesta, jonka julkaisua odotetaan vasta myöhemmin keväällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Videolla Mi 11 Ultra on esillä kahdessa väriversiossa, jotka ovat musta ja valkoinen. Ulkoisesti puhelin muistuttaa hyvin paljon pikkuveljeään, mutta suurin eroavaisuus löytyy takaosan erittäin suuresta kamera-alueesta. Kameroita on takaosassa videon perusteella kolme kappaletta, jotka ovat pääkamera, ultralaajakulmakamera sekä periskooppikamera. Takaosassa nähdään myös kolmois-LED-salamavalo sekä erikoisesti pieni näyttöpaneeli kameroiden rinnalla.

Pieni takaosan näyttö on toteutettu todennäköisesti parempien selfiekuvien taltioimista varten takaosan kameroilla. Videolla nähdään, että takanäytössä on mahdollista avata ihan mikä tahansa sovellus, mutta mitään järkeä siinä ei ole. Huomionarvoista takaosan kamera-alueessa on suuruuden ohella myös sen paksuus. Kamera-alue ulkonee selvästi muusta rungosta ja sen reunat näyttävät kuvissa ainakin erittäin teräviltä.

Video paljastaa Mi 11 Ultran etuosan olevan pitkälti samanlainen kuin Mi 11 -puhelimessa. Tietojen mukaan laitteessa olisi 6,8 tuuman neljältä reunalta kaartuva OLED-näyttöpaneeli, jossa on WQHD+ -tarkkuus ja 120 hertsin virkistystaajuus. Tehoista vastannee Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri ja puhelin on rakenteeltaan IP68-sertifioitu. Xiaomi tulee tarjoamaan puhelimessa myös tuoreimpia latausinnovaatioita, sillä Mi 11 Ultran tiedetään saavan 67 watin langallisen latauksen, 67 watin langattoman latauksen sekä 10 watin käänteisen langattoman latauksen.

Mi 11 Ultran takaosan kameran on odotettu koostuvan 50 megapikselin pääkamerasta, 48 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 48 megapikselin periskooppikamerasta. Kuvissa nähtävä takaosassa oleva teksti kertoo kamerassa olevan 120x zoomaus ja 120 mm polttoväli, mikä viittaisi 5x optiseen zoomaukseen. Etuosan kameran tarkkuudeksi on mainittu 20 megapikseliä.

Toistaiseksi on kuitenkin hyvä huomata, että videolla nähty Xiaomi Mi 11 Ultra on prototyyppi, mutta suuria muutoksia kaupalliseen versioon ei kuitenkaan odoteta. Todennäköisesti lähiviikkoina puhelimesta tullaan näkemään lisää vuotokuvia sekä kuulemaan tarkempia yksityiskohtia. Xiaomin odotetaan julkaisevan Mi 11 Ultran myöhemmin kevään aikana. Alkuperäinen video on jo poistettu YouTubesta, mutta kopion siitä voi katsoa tämän linkin takaa. 

Lähde: XDA Developers

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi