Yleinen

Kestävistä Motorola- ja CAT-puhelimista tuttu brittiläinen Bullitt Group kaatui – kaikki työntekijät irtisanottiin

CAT S75

Brittiläinen älypuhelinvalmistaja Bullitt Group on kaatunut maksukyvyttömyyteen viime viikon perjantaina. Toiminnan jatkamiseksi suunniteltu uudelleenjärjestely epäonnistui

Yrityksen entiset johtajat kertoivat LinkedIn-postauksissaan, että kestäviin laitteisiin erikoistunut Bullitt kaatui viime viikolla ja kaikki työntekijät irtisanottiin. Bullitt valmisti brändättyjä laitteita JCB:lle, Caterpillarille, Jaguar Land Roverille sekä Motorolalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Raporttien mukaan Bullitt ilmoitti Britannian korkeimmalle oikeudelle aikovansa nimittää hallintojohtajan, kun se kamppaili älypuhelinmarkkinoilla suurempien toimijoiden, kuten Applen ja Samsungin kanssa.

Vaikka konkurssi näytti päättävän sen tavoitteet laitteistomarkkinoilla, Bullitt kertoi lehdelle aikovansa keskittyä satelliittiyhteyksiin liiketoiminnassaan, ja työntekijät siirrettäisiin uuteen yritykseen, joka olisi sen velkojien omistuksessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Yritys siirtyi viime vuosina keskittymään puhelimien satelliittiyhteyksiin kaksisuuntaisille viestipalveluille, joista yksi on Bullitt Satellite. Ominaisuutta tukivat ensimmäisenä CAT S75- ja Motorola Defy 2 -puhelimet. Strategia erillisen liiketoiminnan perustamisesta satelliittitoiminalle näyttää myös epäonnistuneen.

”Bullitt on huomionarvoinen tarina rohkeasta brittiläisestä tiimistä, joka uhmaa kaikkia odotuksia ja ottaa mittaa maailman suurimmista kulutuselektroniikkayrityksistä”, kertoi CCS Insightin päätutkija Ben Wood Mobile World Livelle (MWL). ”Se astui erikoispuhelinten niche-markkinoille, loi joukon uraauurtavia tuotteita, mukaan lukien innovaatiot kuten lämpökamerat ja suora satelliittiyhteys.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

”Bullittin haasteet edustavat laajempaa ongelmaa älypuhelinalalla, kun yritykset kuten Apple ja Samsung dominoivat nyt suurinta osaa älypuhelinten volyymistä ja voitosta. On epätodennäköistä, että Bullitt olisi ainoa uhri seuraavien muutaman vuoden aikana.”

Toistaiseksi Bullitt Group ei ole virallisesti tiedottanut asiasta mitään. Yhtiön tuotteiden ja palveluiden tulevaisuus on siis epäselvä.

Lähde: Mobile World Live

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Yleinen