HMDNokiaYleinen

Kuvat vihjaavat: HMD Global julkaisemassa Nokia N9 -puhelimen uudella käyttöjärjestelmällä

KaiOS:n julkaisema kuva puhelimista, joissa on KaiOS-käyttöjärjestelmä.

NokiaMob.net -verkkosivusto on tehnyt mielenkiintoisen löydön KaiOS-käyttöjärjestelmän Facebook-sivuilta. KaiOS-käyttöjärjestelmää hyödynnetään muun muassa lukuisissa kehittyneissä peruspuhelimissa, kuten Nokia 8110 4G -puhelimessa. HMD Global saattaa olla julkaisemassa lähiaikoina uuden puhelimen KaiOS-käyttöjärjestelmällä, jos CES-messuilta otetuista kuvista voidaan mitään päätellä.

CES 2019 -messuilla Googlella on ollut esillä erilaisia tuotteita, joissa yhtiön oma Assistant-avustaja on tarjolla. Esillä on myös ollut kolme KaiOS-käyttöjärjestelmään perustuvaa puhelinta, jotka ovat Nokia 8110 4G sekä JioPhone. Näiden kahden laitteen keskellä nähdään myös hyvin tutun oloinen puhelin, nimittäin Nokia N9.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nokia N9 julkaistiin alun perin vuonna 2011 ja kyseessä oli ensimmäinen sekä samalla viimeinen Meego-käyttöjärjestelmään perustunut myyntiin saapunut älypuhelin. Syy siihen miksi Googlella on ollut esillä Nokia N9 -puhelimen kaltainen laite on vielä mysteeri, mutta tämä saattaa kuitenkin ratketa lähitulevaisuudessa. HMD Global on aikaisemminkin lanseerannut uudelleen suosittuja Nokia-puhelimia ja Nokia N9 voi olla seuraava. Kuvista voidaan päätellä, että Nokia N9 tullaan näkemään pian varusteltuna KaiOS-käyttöjärjestelmällä.

Syy siihen miksi HMD Global haluaisi tuoda uudelleen markkinoille Nokia N9 -puhelimen on vielä varsin epäselvä. Twitterissä Nokiaan kohdistuneista vuodoista tunnettu Nokia anew on kertonut, että kuvissa nähty puhelin voisi hyvin suurella todennäköisyydellä olla Nokia Asha -puhelinperheeseen kuuluva julkaisematon laite. HMD Global omistaa nykyisin myös Asha-tavaramerkin.

Lähde: NokiaMob.net, Nokia anew (Twitter)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD