LGYleinen

LG julkaisi kääntyvällä näytöllä varustellun Wing-puhelimen – varusteltuna myös erikoisella gimbal-kameralla

LG on julkaissut uunituoreen Wing-mallinimellä tunnetun älypuhelimen, joka on osa yhtiön uutta Explorer-projektia. LG:n tavoitteena on tarjota perinteisien älypuhelimien rinnalla myöskin puhelimia, jotka erottuvat joukosta sekä niissä on tarkoitus kokeilla uusia konsepteja. LG Wing on ensimmäinen laite, jossa LG on toteuttanut kääntyvän näytön, jonka alta paljastuu myös toinen pienempi näyttö.

Uutuuspuhelimen suurimmat erikoisuudet löytyvät näytöstä sekä kamerasta. LG Wing tarjoaa 6,8 tuuman suuruisen POLED-näytön, jossa on Full HD+ -tarkkuus sekä 20,5:9-kuvasuhde. Näytössä on myös hieman kaartuvat reunat, eikä siinä ole mitään häiriötekijöitä, sillä etukamera on toteutettuna pop-up-järjestelmällä. Näytön erikoisuus löytyy sen käännettävyydestä, sillä se pystytään kääntämään 90 astetta niin että se on vaakatasossa. Näytön alapuolelta löytyy vielä erillinen pienempi näyttö, jonka koko on 3,9 tuumaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toteutuksen selvimmät vahvuudet löytyvät moniajosta, sillä nyt kahden näytön avulla voidaan käyttää saumattomasti kahta sovellusta samanaikaisesti. Esimerkiksi YouTubea voidaan katsella vaakatasossa olevalta päänäytöltä, kun taasen navigointisovellus voi olla auki pienemmällä näytöllä. LG Wing -puhelin on tehty siis tilanteisiin, joissa täytyy käyttää kahta sovellusta samaan aikaan.

LG kertoo toteuttaneensa kääntyvän mekanismin kestäväksi, sillä sen kerrotaan kestävän jopa 200 000 kääntämiskertaa, joka tarkoittaa noin 100 kertaa päivässä viiden vuoden ajan. LG on ilmoittanut puhelimen mitoiksi 169,5 x 74,5 x 10,9 millimetriä, joten LG Wing on pitkälti normaalin puhelimen kokoinen, vaikka paksuutta onkin hieman totuttua enemmän. Painoa kerrotaan löytyvän 260 grammaa, joten kyseessä on hieman raskaampi laite kuin normaalit älypuhelimet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kamera on toinen osa-alue, jossa LG Wing erottuu monista kilpailijoistaan. Takaosasta löytyy kolmoiskamera, jossa on perinteikäs 64 megapikselin pääkamera sekä 13 megapikselin ultralaajakulmakamera. Kolmas kameroista on kuitenkin erikoinen 12 megapikselin tasoinen ultralaajakulmakamera, jossa on gimbal-mekanismi. Erillisessä gimbal-tilassa kamera pystyy seuraamaan kuvattavaa kohdetta sekä tekemään videoista erittäin vakaita. LG Wing on varusteltuna myös 32 megapikselin tasoisella pop-up-etukameralla.

LG Wingin tehoista on vastaamassa Qualcommin tuttu Snapdragon 765G -järjestelmäpiiri, jonka rinnalla on 8 gigatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa löytyy 128 tai 256 gigatavua versiosta riippuen. Snapdragon 765G -järjestelmäpiirin ansiosta puhelin tukee myös viidennen sukupolven mobiiliverkkoyhteyksiä. LG Wing pitää sisällänsä myös 4000 milliampeeritunnin akun, jota voidaan ladata USB-C-tyypin liittimen kautta tai vaihtoehtoisesti langattomasti.

LG ei ole vielä vahvistanut erikoisen puhelimen hinnoittelua tai tarkkaa myynninaloituspäivää. LG Wing on tulossa saataville Euroopassa, Yhdysvalloissa sekä Etelä-Koreassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG Wing tekniset tiedot:

 • Näyttö: 6,8 tuuman päänäyttö, Full HD+, POLED, 20,5:9-kuvasuhde + 39 tuuman toissijainen näyttö, GOLED, 1:1.15-kuvasuhde
 • Järjestelmäpiiri: Qualcomm Snapdragon 765G (integroitu 5G-modeemi)
 • RAM-muisti: 8 gigatavua
 • Tallennustila: 128 tai 256 gigatavua
 • Takakamerat: 64 MP pääkamera, 13 MP ultralaajakulmakamera (perus) ja 12 MP ultralaajakulmakamera (gimbal)
 • Etukamera: 32 MP pop-up-kamera
 • Akku: 4000 milliampeerituntia
 • Mitat: 169,5 x 74,5 x 10,9 mm
 • Muuta: Sormenjälkilukija näytössä
 • Värit: Aurora Gray sekä Illusion Sky

Lähde: LG Wing -tuotesivu

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

 1. Sit ku turhake ylikallis Apple kopioi ton systeemin ni iPhone hinta alkaa 3 eli 3000 tonnia, kiitos. No tyhmät maksaa.

Kommentoi

Lisää aiheesta:LG