AndroidLGYleinen

[PÄIVITETTY]LG V20 julkaistu – Ensimmäinen Android 7.0 tuleva puhelin

Artikkeli päivitetty 17:50: Uusien tietojen mukaan LG V20 ei ole tulossa myyntiin Euroopassa, ainakaan lähiaikoina

Googlen julkaistessa Android 7.0 (Android Nougat)LG-V20-Unveiled-1-700x533
muutama viikko takaperin, paljastettiin samalla että
LG:n valmistama V20 erikoispuhelin tulee olemaan ensimmäinen puhelin, joka on varustettu Android Nougatilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG on tänään aamuyöllä suomen aikaa julkaissut uuden V-sarjan puhelimensa, jonka mallinimi on tosiaan LG V20. Viime vuotinen LG V10 ajateltiin olevan vaan kokeiluasteella tehty puhelin, mutta siitä tuli yllättävän suosittu puhelin, ja LG on päättänyt tehdä sarjalle jatkoa.

Tekniset tiedot

LG V20
Mitat: 159.7 x 78.1 x 7.6 mm
Yhteydet: X12 LTE (jopa 600 megabittiä sekunnissa) / Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac) / USB Type-C / Bluetooth 4.2 BLE / NFC
Näyttö: 5.7 tuuman IPS Quantum Dot päänäyttö (2560×1440) / Lisänäyttö 160×1040 pikseliä
Suoritin: Qualcomm Snapdragon 820
Muisti: 4 gigatavua RAM muistia ja 64 gigatavua sisäistä tallennustilla / Muistikorttipaikka (tuki 2 teratavuun asti)
Pääkamerat: 16 megapikselin pääkamera (f/1.8 optinen kuvanvakaaja) ja 8 megapikselin apukamera (f/2.4 laajakulma)
Etukamera: 5 megapikseliä (f/1.9 laajakulma)
Audio: 32 bittinen vahvistin
Akku: 3200 mAh (käyttäjän vaihdettavissa)
Käyttöjärjestelmä: Android 7.0 Nougat
Muuta: Sormenjälkilukija

Suurimmat erot LG V10

Edeltäjänsä tavoin LG V20:stä löytyy päänäytön yläpuolelle sijoitettu pienempi lisänäyttö. Lisänäyttöä käytetään ilmoitusten näyttämiseen ja ilmoitukseen voi reagoida tämän pienen lisänäytön avulla.

LG V10 yksi erikoisuuksista oli sen etupuolella olevat tuplakamerat, joista LG on nyt V20 mallin kanssa luopunut ja kameraratkaisussa on siirrytty LG G5 tyyliseen tuplakameraan takana ja normaali laajakulma-kamera etupuolella. LG V20 pääkamera on 16 megapikselin tarkkuudella varustettu ja sen lisäksi laitteen takaa löytyy G5:sta tuttu 135 asteen, parhaiten maisemakuvaukseen soveltuva, 8 megapikselin kamera. Pääkamera on varustettu optisella kuvanvaakaajalla, ja se käyttää myös LG:n  erikoista hybriditarkennusta, jossa yhdistyy lasertarkennus, vaihetarkennus ja kontrastitarkennus. Etukamera on varustettu viiden megapikselin kennolla ja 120 asteen laajakulmalinssillä.

LG V20 takaosa on myös erilainen edeltäjäänsä verrattuna. V10:ssä LG oli käyttänyt pehmeää silikonia jolla laitteen takaosaan saatiin enemmän pitoa. Nyt LG V20 muovi on korvattu kokonaan alumiinillä, kuten LG G5 laitteessa.  Laitteen ylä- ja alapäädyt on kuitenkin suojattu silikonia ja polykarbonaattia yhdistävällä, iskunkestävällä materiaalilla, ja laitteen onkin määrä kestää hieman peruspuhelimia paremmin iskuja. LG:n mukaan laite on läpäissyt MIL-STD 810G -standardin mukaisen pudotustestin ja sen tulisi kestää pudotus noin 1,2 metrin korkeudesta. Harmillisesti vedenpitävyyttä laitteeseen ei ole tuotu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LG-V20-Unveiled-3-700x533

V20:ssä on panostettu myös audio-ominaisuuksiin, jotka LG on toteuttanut yhteistyössä maineikkaan Bang & Olufsenin kanssa. V20 sisältää nelinkertaisen, 32-bittisen Hi-Fi Quad DA-muuntimen, jonka myötä LG:n mukaan sen pitäisi yltää yhteensopivien kuulokkeiden kanssa äänentoistoltaan jopa lähelle live-esitystä. Ääni on terävämpi ja selvempi, ja uusi DAC voi vähentää taustaääntä jopa 50 prosentilla. Puhelin on myös varustettu kolmella mikrofonilla, jolloin myös äänentallennus on poikkeuksellisen laadukasta.

LG V20 on markkinoiden ensimmäinen Android 7.0 -versiolla varustettu älypuhelin, ja puhelin käyttääkin monia Nougatin tuomia uutuuksia, kuten jaetun ruudun moniajotilan sekä Googlen uuden In Apps -haun, joka osaa etsiä sisältöä ja tietoja niin esiasennetuista kuin jälkiasennetuistakin sovelluksista. LG:n oma käyttöliittymä, LG UX 5.0+ on jatkojalostettu LG G5:n UX 5.0:sta.

LG V20 tulee myyntiin Koreassa vielä syyskuun aikana, muiden maiden ja alueiden saatavuus ja hintatiedot paljastetaan tulevien viikkojen aikana. PÄIVITYS: Phandroid raportoi nyt, että LG Belgian PR-osasto on ilmoittanut että LG V20 ei ole tulossa saataville Euroopassa.

Juha Uotila
33-vuotias mobiliilaitteista ja teknologiasta kiinnostunut helsinkiläinen. Juha on jo pidemmän aikaa kirjoitellut kokemuksiaan laitteista aluksi omiin blogeihinsa, ja tämän jälkeen englantilaiselle MobileTechTalk -sivustolle. Muutaman vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata omille juurille, ja jatkossa Juhan kirjoitukset löytyvät täältä SuomiMobiilista. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android