AndroidLGYleinen

LG:n seuraavassa lippulaivapuhelimessa ensimmäistä kertaa OLED FullVision -näyttö

LG:n seuraavassa lippulaivapuhelimessa on muovista valmistettu OLED FullVision -näyttö. Tuleva huippupuhelin on LG:n ensimmäinen OLED-älypuhelin vuoden 2015 LG G Flex 2 -mallin jälkeen, ja sen myötä LG laajentaa OLED-teknologiajohtajuuttaan premium-televisioista älypuhelinten pariin. Ohuen profiilin ja erinomaisen grafiikan lisäksi OLED-näyttö on ihanteellinen VR-sovelluksille, jotka ovat yksi älypuhelinmarkkinoiden tärkeimmistä kasvualueista.

”OLED-teknologiaosaaminen on pitkään ollut LG:n ydinosaamisalue, ja teknologiaa on aina pidetty varteenotettavana lisänä älypuhelimiin”, kertoo Juno Cho (President of LG Electronics Mobile Communications Company). ”Kilpailu globaaleilla älypuhelinmarkkinoilla käy kuumempana kuin koskaan, joten arvioimme nyt olevan oivallinen aika tuoda OLED-näytöt uudelleen myös mobiilituotteisiimme.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuluttajat kaipaavat isompia näyttöjä, mutta välttelevät käteen liian suuria puhelimia. Ratkaisuna LG:n FullVision -näyttö tarjoaa mahdollisuuden erittäin kapeisiin näytön kehyksiin. Kuuden tuuman kokoinen OLED FullVision -näyttö on LG:n suurin älypuhelimen näyttö neljään vuoteen. Samalla kuitenkin puhelimen runko on pienempi kuin viime vuoden LG V20 -mallin. Yläreunan kehystä on pienennetty 20 prosenttia ja alareunan kehystä 50 prosenttia V20 -malliin verrattuna, minkä seurauksena LG:n logo on siirretty näytön alareunasta puhelimen takakanteen näyttöpinta-alan maksimoimiseksi.

Huippuluokan tarkkuus ja värintoisto

4,15 miljoonan pikselin QHD+ OLED FullVision -näyttö (1440 x 2880) tarjoaa mahtavan katselukokemuksen. OLED-teknologia tarjoaa näytölle täydellisen mustan ja tarkemman värientoiston. Vuosien tutkimus- ja kehitystyön tuloksena OLED FullVision -näyttö tuottaa digikuvien osalta 148 prosenttia sRGB-väriavaruudesta ja digivideoiden osalta 109 prosenttia DCI-P32-väriavaruudesta. Myös vasteaika on OLED-teknologialla kymmeniä kertoja nopeampaa kuin LCD-näytöillä. Tämä vähentää näytön jälkikuvia, mikä on tärkeää erityisesti elokuvia katsellessa tai VR-toimintoja käyttäessä. HDR10-tuki tarjoaa myös lisää katselumukavuutta.

Tulevan lippulaivapuhelimen näyttö perustuu muovi-OLED-teknologiaan (plastic OLED eli P-OLED), joten näytön reunoja voidaan pyöristää ergonomian ja paremman käsituntuman takaamiseksi. P-OLED valmistetaan tulostamalla pikselit muovisubstraatille, joka on huomattavasti lasia vahvempaa materiaalia. Näyttö suojataan lisäksi Corning Gorilla Glass 5 -suojalasilla. Lisäksi aikaisempi OLED-teknologian kiinnipalamisongelma on ratkaistu LG:n tulevan puhelimen P-OLED-näytössä käyttämällä edistyksellistä kapselointi- ja pikselinskannausteknologiaa. Kapselointi vähentää merkittävästi pikseleiden hapettumista, ja LG:n pikselinskannausteknologian ansiosta kukin pikseli käyttää vähemmän energiaa, mikä puolestaan säästää myös puhelimen akkua.

Lähde: LG:n lehdistötiedote

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android