MotorolaYleinen

Motorola Edge (2022) julkaistiin – maailman ensimmäinen puhelin Dimensity 1050 -järjestelmäpiirillä

Motorola Edge (2022)

Motorola on julkistanut erityisesti Pohjois-Amerikan markkinoille suunnatun Edge (2022) -puhelimen, jossa on paljon yhtäläisyyksiä Suomessakin myyntiin saatuun Edge 30 -puhelimeen.

Puhelimessa on muovista ja lasista koostuva rakenne ja tarjolla on ainoastaan harmaa väriversio. Puhelimen mitat ovat 160,86 x 74,24 x 7,99 millimetriä ja painoa on 170 grammaa. Motorola on kertonut puhelimessa olevan IP52-luokituksen mukainen roiskevedenkestävyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Näyttö on kooltaan 6,6 tuumaa ja se perustuu OLED-tekniikkaan. Näytössä on Full HD+ -tarkkuus, 10-bittiset värit, korkea 144 hertsin virkistystaajuus sekä HDR10+ -tuki. Näytössä kerrotaan olevan 20:9-kuvasuhde ja sen yläreunassa on etukameraa varten tehty reikä.

Tehoista on vastaamassa MediaTekin uusi Dimensity 1050 -järjestelmäpiiri, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa missään puhelimessa. Kyseessä on 6 nanometrin järjestelmäpiiri, jonka modeemissa on tuki mmWave-5G-verkoille. RAM-muistia on tarjolla 8 gigatavua ja sisäistä tallennustilaa vastaavasti 256 gigatavua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Akunkesto on suuren 5000 milliampeeritunnin akun varassa, jota voidaan ladata USB-C-liittimen kautta 30 watin tehoisella TurboPower-pikalatauksella. Motorola Edge (2022) -puhelimen erikoisuus on tuki 15 watin tehoiselle langattomalle lataukselle sekä 5 watin tehoiselle käänteiselle langattomalle lataukselle.

Kameroita on takaosassa kolme, jotka ovat 50 megapikselin pääkamera optisella kuvanvakautuksella, 13 megapikselin ultralaajakulmakamera 120 asteen kuvakentällä sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Etuosassa on 32 megapikselin tasoinen kamerasensori selfiekuvia ja videopuheluita varten.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola on laittanut Edge (2022) -puhelimeen myös stereokaiuttimet, mutta kuulokeliitintä ei löydy. Sormenjälkilukija on integroituna näyttöön. Puhelimessa on myös Android 12 -käyttöjärjestelmä, jonka päällä hyrrää My UX -käyttöliittymä.

Yhdysvalloissa puhelin tulee saataville T-Mobilen valikoimiin 499 dollarin hintaan. Lisäksi puhelin tulee myöhemmin saataville laajemmin Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Lähde: Motorolan tiedote 

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola