MotorolaYleinen

Motorola julkaisee huippuluokan älypuhelimensa ensi viikolla 22. huhtikuuta

Motorola Edge+

Motorola on tänään vahvistanut Twitterin välityksellä, että yhtiön uusi huippuluokan älypuhelin tullaan julkaisemaan online-tapahtumassa ensi viikolla 22. huhtikuuta. Motorolalta ei ole moneen vuoteen nähty huippuluokan älypuhelinta, jonka takia tulevaa julkaisua kohtaan on kovat odotukset. Todennäköisesti Motorola julkaisee Edge+ -puhelimen yhdessä keskihintaisen Edge-puhelimen kanssa.

Alun perin Motorolan piti julkaista huippupuhelimensa jo MWC 2020 -messuilla helmikuun lopulla, mutta niiden peruuntumisen takia julkaisua on siirretty selvästi. Vihdoin nyt lähes kaksi kuukautta myöhemmin julkaisu tulee tapahtumaan ja odotetut 5G-puhelimet tulevat saataville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Motorola on julkaissut videon, josta saadaan vahvistus tulevan puhelimen vesiputousnäytölle, eli näytön reunat kaartuvat huomattavasti reunoilta. Aikaisempien huhujen ja vuotojen mukaan Motorola Edge- ja Edge+ -puhelimet tulevat olemaan ulkoisesti hyvin lähellä toisiaan, mutta tekniikassa on muutamia eroavaisuuksia.


Suurimmat eroavaisuudet puhelimissa pitäisi löytyä kameroista sekä järjestelmäpiiristä. Motorola Edge+ -malliin odotetaan Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriä, kun Motorola Edgessä nähdään todennäköisesti Snapdragon 765 -järjestelmäpiiri. Molemmissa olisi luonnollisesti tuki myös 5G-yhteyksille. Ainakin edullisemmin Edge-version näyttö tulee olemaan kooltaan 6,67 tuumaa ja se perustuu AMOLED-tekniikkaan. Lisäksi näytössä on 19,5:9-kuvasuhde sekä Full HD+ -tarkkuus, eli 2340 x 1080 pikseliä. Näytössä on lisäksi 90 hertsin virkistystaajuus, joka tekee käyttökokemuksesta sulavamman.

Motorola Edgen takaosassa on kolme kameraa, jotka ovat 64 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 8 megapikselin telekamera. Motorola Edge+ -mallin takaosassa odotetaan olevan myös kolmoiskamera, joka koostuu ainakin 108 megapikselin pääkamerasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uudet Motorola Edge -puhelimet julkaistaan siis virallisesti 22. huhtikuuta 2020, jolloin varmistuvat viimeistään kaikki uutuuksien ominaisuudet.

Lähde: Twitter (Motorola)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Motorola