OnePlusYleinen

Näin OnePlus 7T ja OnePlus 7 eroavat toisistaan

OnePlus 7 & OnePlus 7T

OnePlusin tuorein huippuominaisuuksilla varusteltu OnePlus 7T on julkaistu tänään Intiassa ja Euroopassa julkaisu tapahtuu vasta 10. lokakuuta 2019. Koska kyseessä on erittäin suuri päivitys keväällä julkaistuun OnePlus 7 -puhelimeen, niin tässä artikkelissa tarkastelemme puhelimien eroavaisuuksia sekä verrataan niitä hieman keväällä julkaistuun tähän mennessä kalleimpaan ja kehittyneimpään OnePlus 7 Pro -puhelimeen.

Tällä kertaa suurimmat muutokset on tehty kameraan sekä näyttöön, mutta myös muita ominaisuuksia on päivitetty hieman parempaan suuntaan. Esimerkiksi ulkoisessa designissa nähdään nyt suurimpia muutoksia pitkään aikaan. Verrattuna OnePlus 7 -puhelimeen on OnePlus 7T selvästi korkeampi sekä sen design on lähempänä OnePlus 7 Prota, sillä tällä kertaa luotetaan mattapintaiseen lasiin. Uusi design-elementti OnePlus 7T:ssä on pyöreä kamera-alue, joka ulkonee selvästi muusta rungosta. Pyöreä kamera-alue pitää sisällään kolme kamerasensoria sekä kaksois-LED-salamavalon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen iso muutos on tehty näyttöön, sillä OnePlus on halunnut viedä näyttöpaneelin ominaisuudet lähemmäksi OnePlus 7 Prota. Näytön koko on suurentunut 6,41 tuumasta 6,55 tuumaan, mutta tarkkuus on edelleen Full HD+ -tasoa. OnePlus hyödyntää niin sanottua Fluid AMOLED -paneelia, mikä tarkoittaa OnePlus 7T:ssa olevan myöskin 90Hz virkistystaajuus, joka löytyi alkuvuonna vain OnePlus 7 Prosta. OnePlus 7 -perusversiossa saatiin tyytyä vain 60 Hz virkistystaajuuteen ja ero taajuuksien välillä oli selvä. Näytössä on myöskin uusi 20:9-kuvasude, joten näyttöön on tullut hieman lisää korkeutta suhteessa leveyteen.

OnePlus 7 vs. OnePlus 7T

Teknisellä puolella muutoksia on tullut myöskin hieman. OnePlus 7T saa tehonsa uudesta Snapdragon 855 Plus -järjestelmäpiiristä, joka on vain hieman tehokkaampi kuin aikaisemmin nähty Snapdragon 855 -järjestelmäpiiri. Akun kapasiteettia on myös hieman nostettu ja OnePlus 7T:ssa on 3800 milliampeeritunnin akku. Lisäksi mukaan on tuotu Warp Charge 30T -pikalataus, joka puuttui vielä keväällä julkaistusta OnePlus 7 -mallista.

OnePlus 7 vs. OnePlus 7T kamerat.

Todennäköisesti huomattavin muutos on tehty kamerateknologioissa, sillä OnePlus on vaihtanut kaksoiskameran nyt kolmoiskameraratkaisuun. OnePlus 7T:n kamera rakentuu tutusta 48 megapikselin Sony IMX586 -sensorista sekä 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 12 megapikselin telekamerasta. Kameralla on mahdollista nyt taltioida muun muassa makrokuvia, 2x optisesti zoomattuja kuvia sekä ultralaajakulmakuvia, joita ei vielä OnePlus 7 -puhelimella voitu taltioida. OnePlus on vienyt kameraa siis todella paljon eteenpäin. Etuosan kamera löytyy tuttuun tapaan näyttöön tehdystä lovesta ja etukamera on teknisesti täysin samanlainen kuin edeltäjäversiossa.

OnePlus on myöskin päivittänyt ohjelmistoa ja nyt OnePlus 7T tulee oletuksena varusteltuna tuoreimmalla Android 10 -versiolla, jonka päällä hyrrää yhtiön oma OxygenOS 10.0 -käyttöliittymä. Lisätietoja uudesta OnePlus 7T -puhelimesta voi käydä lukemassa SuomiMobiilin ensituntumista ja puhelimen ominaisuuksia voi vertailla OnePlus 7- ja OnePlus 7 Pro -puhelimien tietoihin alapuolella olevasta taulukosta.

Toistaiseksi OnePlus 7T on julkaistu vasta Intiassa ja esittely Euroopassa tapahtuu 10. lokakuuta 2019. Uutuuspuhelin on tulossa tarjolle kahdessa värissä, jotka ovat Frosted Silver ja Glacier Blue.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

(Jos kuva ei näy, voit avata vertailun myös tästä linkistä)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus