OnePlusYleinen

Näin uusi OnePlus 8T eroaa OnePlus 8 -puhelimesta – huomattava muutos erityisesti hinnoittelussa

OnePlus 8T vs. OnePlus 8

OnePlus 8T on seuraaja keväällä julkaistulle OnePlus 8 -puhelimelle, ja nyt uutuusversiossa OnePlus on toteuttanut muutamia asioita eri lailla sekä päivittänyt hieman teknisiä ominaisuuksia. Tässä artikkelissa tulemme käymään läpi uuden OnePlus 8T:n ja viime kevään OnePlus 8:n välisiä eroavaisuuksia sekä tarkastellaan, mitä OnePlus on päivittänyt uusitussa versiossa parempaan suuntaan.

Rakenteeseen OnePlus on jo tehnyt muutamia muutoksia, sillä OnePlus 8T -puhelimessa on laatikkomainen kamera-alue, jota ei edeltäjämallista löytynyt. Lisäksi OnePlus luottaa etuosassa nyt tasaiseen näyttöpaneeliin, kun vielä aikaisemmin OnePlus 8:ssa näyttö oli reunoilta kaartuva.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun päästiin käsittelemään näyttöä, niin tasaisen pinnan lisäksi eroja löytyy hieman lisääkin. Näyttö perustuu OnePlus 8T:ssä edelleen Fluid AMOLED -tekniikkaan, mutta nyt virkistystaajuus on nostettu 90 hertsistä, 120 hertsiin. Muilta osin näytöt ovat pitkälti samanlaiset, jos verrataan vain teknisiä ominaisuuksia toisiinsa.

Tehoista on molemmissa malleissa vastaamassa Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri ja RAM-muistia löytyy 8 tai 12 gigatavua. Molemmissa malleissa on lisäksi hyödynnetty LPDDR4x -standardiin pohjautuvaa muistia. Sisäistä tallennustilaa on 128 tai 256 gigatavua, mutta nyt OnePlus 8T:n kohdalla hyödynnetään UFS 3.1 -standardia, kun vielä OnePlus 8:ssa oli UFS 3.0 -tallennustilaa. Molemmissa laitteissa on lisäksi Snapdragon X55 -5G-modeemi, jonka ansiosta OnePlus 8T- ja OnePlus 8 -puhelimet tukevat 5G-mobiiliverkkoja.

Muutoksia on tullut myös kameroihin. Vielä keväällä OnePlus luotti 48 megapikselin pääkameraan, 16 megapikselin ultralaajakulmakameraan sekä 2 megapikselin makrokameraan. Nyt kameroita on saatu yksi lisää OnePlus 8T -malliin, ja puhelimessa onkin 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera, 5 megapikselin makrokamera sekä 2 megapikselin mustavalkokamera. OnePlus 8T ja OnePlus 8 ovat varusteltuna myös 16 megapikselin etukameralla.

Akun kokoa ja lataustekniikkaa on päivitetty selvästi parempaan suuntaan OnePlus 8T -puhelimessa. Nyt tarjolla on 4500 milliampeeritunnin akku sekä 65 watin pikalataus, kun OnePlus 8 tarjosi keväällä 4300 milliampeeritunnin akun sekä 30 watin pikalatauksen. Kummassakaan puhelimessa ei ole valitettavasti langatonta latausta. Käyttöjärjestelmä on myös OnePlus 8T:ssä oletuksena tuoreempi Android 11, mutta samainen versio on jo päivitettävissä myös OnePlus 8 -puhelimeen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suurin ehkä jopa positiivinen eroavaisuus löytyy uutuuspuhelimen lähtöhinnoittelusta. OnePlus 8T maksaa uutena 8 + 128 gigatavun versiona 599 euroa, kun taasen keväällä julkaistu OnePlus 8 maksoi samassa muistiversiossa 699 euroa. Hinta on laskenut 100 euroa, joka on erittäin hyvä suuntaus OnePlussalta.

Alapuolella olevasta kuvasta pystyy vertailemaan OnePlus 8T- ja OnePlus 8 -puhelimien teknisiä tietoja keskenään.

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:OnePlus