HMDNokiaYleinen

Nokia-puhelimien toimitukset kasvoivat Q3 2020 aikana – HMD Global 15. suurin valmistaja, mutta markkinaosuus vain 0,5 prosenttia

HMD Globalin näkymät ovat olleet jo useampana vuosineljänneksenä surkeat, jos on tarkkailtu toimitettujen Nokia-älypuhelimien määrää. HMD Global on kuitenkin pystynyt vuoden 2020 kolmannella neljänneksellä hieman kasvattamaan toimituksia verrattuna edeltävään neljännekseen, mutta toimitukset laskivat kuitenkin verrattaessa vuodentakaiseen.

Tutkimusyhtiö Counterpoint kertoi jo aikaisemmin tietonsa Q3 2020 älypuhelinmarkkinoiden kehityksestä. Heinä-syyskuussa älypuhelimia toimitettiin 366 miljoonaa kappaletta, ja Samsung piti totutusti markkinajohtajan paikkaansa. Toiseksi ylsi Huawei, jonka lisäksi Xiaomi ohitti ensimmäistä kertaa Applen maailman kolmanneksi suurimpana valmistajana. Lisätietoja Counterpointin tutkimuksesta voi käydä lukemassa aikaisemmasta artikkelistamme.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Counterpoint on antanut Nokiamob.net -sivustolle tietoja myöskin suomalaisen HMD Globalin suoriutumisesta kolmannen neljänneksen aikana. Nokia-älypuhelimia toimitettiin 2,1 miljoonaa kappaletta, kun taasen peruspuhelimia toimitettiin 10,1 miljoonaa kappaletta. Yhteensä Nokia-puhelimia toimitettiin 12,2 miljoonaa kappaletta, joka on yhtiön tähän mennessä paras saavutus vuoden 2020 aikana.

HMD Globalin markkinaosuudeksi globaaleilla älypuhelinmarkkinoilla on arvioitu 0,5 prosenttia, jonka siivittämänä kyseessä on 15. suurin älypuhelinvalmistaja. Nokia-älypuhelimien toimitukset kasvoivat 50 prosenttia verrattuna huhti-kesäkuuhun, mutta verrattaessa Q3 2019, niin laskua toimituksissa tuli 38 prosenttia. Alapuolella on vielä Nokiamob.net -sivuston keräämät tiedot Nokia-puhelimien toimituksista vuoden 2017 lopulta asti.

Kuva: Nokiamob.net

Kuva: Nokiamob.net

Lähde: Nokiamob.net

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

1 Kommentti

  1. Odotan uutta Nokia lippulaiva puhelinta. Onkohan se NOKIA 9.3 vai NOKIA10. Menee heti ostoon Nokia 8 SIROCCO omistaja. Kaikki muut mallit paitsi Nokia 9 ovat olleet liian hitaita. Toiseksi nopein Nokia.

Kommentoi

Lisää aiheesta:HMD