AndroidHMDNokiaYleinen

Nokia X5 sai uuden julkaisupäivän – Puhelin julkaistaan keskiviikkona 18. heinäkuuta

HMD Globalin oli tarkoitus julkaista huhuissa pyörinyt Nokia X5 -puhelin viime viikon keskiviikkona 11. heinäkuuta. Tilaisuus jouduttiin syystä tai toisesta perumaan vain hetkeä ennen kuin tilaisuuden piti alkaa. Tänään HMD Global on kertonut, että tilaisuus tullaan järjestämään tämän viikon keskiviikkona, eli 18. heinäkuuta.

Nokia X5 on tietojen perusteella sama puhelin, kuin Nokia 5.1 Plus, jonka julkaisun odotetaan tapahtuvan maailmanlaajuisesti lähiaikoina. Puhelimesta tiedetään laajojen vuotojen ansiosta jo kaikki. Kiinassa Nokia X5 tulee todennäköisesti saataville kahdessa muistiversiossa ja 32 gigatavun version odotetaan maksavan 799 juania, eli 100 euroa. 64 gigatavun versio on taasen hieman kalliimpi ja hinnaksi odotetaan 999 juania, eli noin 130 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tietojen mukaan tulevassa Nokia X5 -puhelimessa on 5,86 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on 720 x 1520 pikseliä. Vuotokuvien perusteella Nokia X5 tulee samaan myös suuremman näyttöloven kuin aikaisemmin julkaistu Nokia X6 -puhelin. RAM-muistia puhelimessa on korkeintaan 6 gigatavua, jonka lisäksi tallennustilaa on 32 tai 64 gigatavua. Akun kooksi Tenaan sivuilla ilmoitetaan 3000 milliampeerituntia. Käyttöjärjestelmänä on heti julkaisun yhteydessä Android 8.1 Oreo. Kameroita puhelimeen on lupa odottaa kolme. Pääkamera on 13 megapikseliä, jonka kaverina on todennäköisesti 5 megapikselin sensori. Etukameran koko on 8 megapikseliä. Tehoista puhelimessa pitäisi huolehtia MediaTekin kehittämä järjestelmäpiiri.

Lähde: Nokia Mobile Weibo

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Android