HMD globalNokiaSponsoroitu

Nokia XR20 on suunniteltu pitkäikäiseksi – tiesitkö tämän kestävästä Nokiasta?

Uusi Nokia XR20 on suunniteltu pitkäaikaiseksi ja se kestää rajumpaakin käyttöä. Puhelin ottaa elämän kolhut vastaan tyylillä, sillä erittäin tukeva rakenne ja markkinoiden kestävin näyttölasi mahdollistavat Nokia XR20 -puhelimen tiputtelut, ääriolosuhteissa käyttämisen sekä veteen upottamisen. Kestävän rakenteen ohella Nokia XR20 -puhelimessa on hyödyllisiä teknisiä ratkaisuja, kuten nopeat 5G-yhteydet, kehittyneet ZEISS-kaksoiskamerat sekä tarkka näyttö.

Nokia-puhelimien suunnittelusta vastaavan Miika Mahosen mukaan Nokia XR20 on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi työympäristöön, aktiiviselle liikkujalle sekä pienten lasten vanhemmille.

”XR20 on suunnattu aktiivikäyttäjille, jotka käyttävät puhelinta vaativissa olosuhteissa. Puhelin sopii erinomaisesti työympäristöön, mutta huomasimme, että se sopii täydellisesti myös pienten lasten vanhemmille. Puhelin ei pelkää vettä tai pudotuksia. Iso näyttö takaa hyvät käyttöominaisuudet ja kaksoiskameralla saa upeita kuvia ja videoita. Olen itse hyvä esimerkki kohderyhmästä. XR20 on täydellinen puhelin itselleni. Saatan olla laskettelurinteessä ja lähetellä työviestejä Teamsissä tai käyttää puhelinta moottoripyöräretkellä navigaattorina vesisateessa”, kertoo Nokia-puhelimien suunnittelusta vastaava Principal Designer Miika Mahonen.

Suomessa uusi Nokia XR20 on saatavilla nyt jälleenmyyjien kautta. Puhelin on tarjolla kahdessa tyylikkäässä ja huolellisesti viimeistellyssä väriversiossa, jotka ovat graniitti sekä sininen. Hintaa uutuuspuhelimella on edullisimmillaan 529 euroa 4 + 64 gigatavun versiona ja 599 euroa 6 + 128 gigatavun versiona. Nokia XR20 -puhelinta tarjoavat jälleenmyyjät löytyvät alapuolella olevien linkkien kautta.

Suunniteltu kestämään

Nokia XR20 on puhelimen suunnittelusta vastanneen Miika Mahosen käytössä. / Kuva: HMD Global

Nokia XR20 erottuu joukosta kestävällä rakenteella, joka on järeästä rakenteestaan huolimatta tyylikäs sekä käytännöllinen. Laadukkaista materiaaleista valmistettu runko on testattu armeijan MIL-STD-810H-standardin mukaisesti ja puhelin voidaan upottaa kokonaan veteen IP68-luokituksen ansiosta. Nokia XR20:n näyttöä on suojaamassa markkinoiden kestävin lasipinta, joka mahdollistaa huolettoman käytön.

”Suunnittelun periaate oli tehdä kestävä älypuhelin, joka todella kestää kolhuja ja käyttöä vaativissa olosuhteissa. Iso haaste oli silti saada puhelimen koko ja ulkonäkö enemmän samanlaiseksi kuin normaaleissa puhelimissa. Halusimme kehittää puhelimen, joka sopisi myös kuluttajille, jotka eivät ole sinällään etsimässä ”rugged phonea” mutta arvostavat kestävyyttä ja IP68-luokitusta”, selventää Miika Mahonen.

Näyttölasi on yleisesti älypuhelimissa helpoiten hajoava osa, mutta Nokia XR20 -puhelimen omistajat voivat olla huoletta. Näyttöä on suojaamassa markkinoiden kestävin Gorilla Glass Victus -lasi, joka kestää tiputukset 2 metrin korkeudelta ja siinä on aikaisempaa parempi naarmunkestävyys. Puhelimen kestävyys on testattu huolella, sillä Nokia XR20 on käynyt läpi tarkat kestävyystestit.

XR20 on käynyt läpi pudotustestit, naarmuuntumistestit ja tietysti vedenpitävyys testataan. Lisäksi tuotetiimimme on testannut protoja ja tuotantokappaleita koko projektin ajan. Itse olen testannut XR20:tä jo kuukausia ensimmäisestä prototyypistä tuotantokappaleeseen asti”, kertoo Mahonen.

Nokia XR20 -puhelimen luvataan kestävän jopa 55 asteen hellettä, mutta myös -20 asteen pakkasta. Puhelin kestää myös pudotuksen jopa 1,8 metristä, ja upotuksen veteen jopa tunnin ajaksi. Nokia XR20 -puhelimen muotoilu on erilainen kuin yleisesti saman kategorian laitteissa nähty toteutus. Nokia XR20:n suunnittelusta vastanneen Miika Mahosen mukaan puhelimen suunnittelu oli haastava projekti, sillä laitteen pitää tarjota kestävyys kovissa olosuhteissa sekä samalla puhelimen piti olla uniikki ja tyylikäs.

”Muotoilu on todella erilainen kuin kestävissä puhelimissa on yleensä nähty. Oli iso haaste suunnitella rakenne ja tehdä uniikki muotoilu, joka vastasi kestävyysvaatimuksia. Koska puhelinta käytetään kovissa olosuhteissa ja käytön jälkiä tulee, halusimme, että se kuluu kauniisti ja kestää aikaa”, kertoo Mahonen.

Puhelimen muotoilussa on otettu huomioon mahdollinen kuluminen, sillä värit ja materiaalit on valittu huolella.

”Esimerkiksi polymeerikomposiittirungossa materiaali itsessään on mustaa tai sinistä, joten jos naarmuja tulee, väri ei lähde pois. Takakuori taas on läpinäkyvää materiaalia ja väri on tehty sisäpuolelle ”tyhjiömetallipinnoituksella”. Naarmut jäävät pintaan ja väri ei voi lähteä pois. Erikoispinnoituksen ansiosta väri ei haalistu ja kestää”, jatkaa Mahonen.

Pitkä päivityslupaus, pidennetty takuu ja ilmainen näytönvaihto tekevät Nokia XR20:sta pitkäaikaisen kumppanin

Nokia XR20 -puhelimen muotoilu on tehty kestämään rajuakin käyttöä, mutta uutuuspuhelimessa on otettu huomioon pitkäikäisyys monella muullakin tavalla. Nokia XR20 tarjoaa pitkän päivityslupauksen, laajennetun takuun sekä puhelimen käyttäjät voivat vaihtaa näytön yhden kerran ilman veloitusta.

Puhelimessa on aina ajan tasalla oleva ja tuorein Android 11 -käyttöjärjestelmä sekä puhelimelle luvataan kolme vuotta Android-versiopäivityksiä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä. Pitkän päivityslupauksen ansiosta käyttöjärjestelmä on aina päivitettynä tuoreimpaan versioon ja kuukausittain julkaistavat tietoturvapäivitykset pitävät laitteen sisällön yksityisenä. Päivityksiä on luvassa siis aina vuoteen 2025 asti, joten Nokia XR20 on pitkäikäinen kumppani, joka saa nopeasti alan tuoreimmat innovaatiot.

Nokia XR20:n ostajat saavat myös pidennetyn kolmen vuoden takuun, joka antaa mielenrauhan. Laajennetun takuun ohella puhelimella on yhden vuoden näytön vaihtotakuu, jonka ansiosta näyttö vaihdetaan ilmaiseksi, jos odottamaton tapahtuu.

5G nopeuttaa kokemusta ja Nokia XR20 on täynnä hyödyllisiä ominaisuuksia

Nokia XR20 on varusteltuna viidennen sukupolven mobiiliverkkoyhteyksillä, joka mahdollistaa aikaisempaa nopeammat lataus- ja lähetysnopeudet. Suurien tiedostojen lataaminen on nyt aikaisempaa nopeampaa ja samalla nettisivut sekä muut sisällöt latautuvat uskomattoman nopeasti 5G-yhteyksien kautta. 5G tarjoaa jopa 20 kertaa nopeamman yhteyden kuin 4G.

5G-yhteydet on otettu myös Nokia XR20 -puhelimen suunnittelussa huomioon, sillä alumiiniset sivupaneelit toimivat pääantenneina, mikä parantaa 5G-yhteyksien toimivuutta. Lisäksi sivupaneelit ovat osa puhelimen kestävää rakennetta.

XR20:ssä on monia antenneja. Sisälle on integroitu antenneja alumiiniseen rakenteeseen ja alumiiniset sivupaneelit toimivat pääantenneina. Sivupaneelit ovat rakenteellisia osia, joten ne myös jäykistävät ja tukevat rakennetta”, kertoo Mahonen.

Nokia XR20 -puhelimessa on lisäksi paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka helpottavat käyttöä. Laitteen takaosassa on tuplasalamat, jotka tuovat valoa pimeneviin syysiltoihin.

”Erikoisominaisuuksiin kuluu tuplasalamat, joista toisessa on yksi ja toisessa kaksi LED-komponenttia. Halusimme että valoteho ei lopu kesken, sillä teimme tutkimusta ja tuli ilmi, että taskulamppu on yksi käytetyimmistä puhelimen lisätoiminnoista”, kertoo Mahonen.

Kaiken kestävään Nokia-puhelimeen on laitettu kaksi kätevää painiketta, joista toinen helpottaa Google Assistant -ääniavustajan käyttöä sekä toista voidaan käyttää ohjelmoitavana painikkeena. Painikkeeseen voidaan asettaa toimintoja yhden painalluksen taakse, joka helpottaa esimerkiksi aktiivisesti käytettävän sovelluksen avaamista tai taskulampun käynnistämistä. Nokia XR20 -puhelimen suunnittelija Miika Mahonen kertoo itse käyttävänsä painiketta muun muassa kuvakaappauksen ottamiseksi.

”Painike laitteen päällä toimii ammattikäytössä hälytysnäppäimenä ja kuluttajamallissa se on ohjelmoitavissa eri tarkoituksiin. Painikkeeseen voi ohjelmoida eri asetuksia tai sillä voi avata ohjelmia. Lyhyellä tai pitkällä painalluksella sitä voi käyttää eri tarkoituksiin. Itse käytän nappia kuvankaappaukseen ja taskulampun käyttöön. Henkilökohtaisesti pidän ohjelmoidusta näppäimestä paljon, se on kiva ja pieni detalji joka parantaa käytettävyyttä”, kertoo Mahonen.

Puhelimessa ei ole unohdettu akunkestoa, sillä Nokia XR20 pakkaa sisälleen suuren 4630 milliampeeritunnin akun. Puhelimesta riittää virtaa kahdeksi päiväksi ja 18 watin langallisella ja kätevällä 15 watin langattomalla latauksella akku saadaan ladattua nopeasti täyteen. Nokia XR20 tarjoaa myös täyteläisen audiokokemuksen OZO Playback -tekniikan avulla, joka parantaa puhelimen stereokaiuttimia. Stereokaiuttimista lähtee ääntä paljon, jota voidaan käyttää hyödyksi niin viihdekäytössä, mutta myös meluisissa työympäristöissä äänet toistuvat kristallinkirkkaina.

Nokia XR20 -puhelimen laadukkaat ZEISS:n kanssa yhteistyössä kehitetyt kamerat kruunaavat kattavan kokonaisuuden. Puhelimessa on tarkka 48 megapikselin pääkamera sekä 13 megapikselin ultralaajakulmakamera, jotka taltioivat tilanteet juuri sellaisena kuin ne tapahtuvatkin. Kamerassa on myös uusi SpeedWarp-tila, jonka supervakaimen ansiosta voi pikakelata huippuhetkiin. Nokia XR20 -puhelimeen voi käydä tutustumassa tarkemmin Nokian sivuilta tämän linkin kautta.

SuomiMobiili.fi
SuomiMobiili perustettiin intohimosta uusiin mobiilialan innovaatioihin ja sivusto on toiminut vuodesta 2015 lähtien. Uutissivuston lähtökohtana ovat helposti löydettävät ja helppolukuiset mobiiliuutiset. SuomiMobiilin uutiset ja laitearvostelut tavoittavat kuukausittain reilut 100 000 suomalaista.

    Kommentoi

    Lisää aiheesta:HMD global