XiaomiYleinen

Nyt puhelin latautuu tyhjästä täyteen vain 8 minuutissa! Xiaomi esitteli 200 watin langallisen latauksen ja 120 watin langattoman latauksen

Xiaomi on esitellyt tänään uusia lataustekniikoitaan, jotka vievät älypuhelimien lataamisen jälleen uudelle tasolle. Xiaomi on demonstroinut 200 watin tehoista langallista pikalatausta sekä 120 watin tehoista langatonta latausta, joiden avulla latausajat ovat selvästi pienempiä kuin aikaisemmin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tällä hetkellä muutamissa älypuhelimissa on nähty jo 120 watin tehoisia langallisia latauksia sekä 67 watin tehoisia langattomia latauksia. Edelleenkin akkujen latautuminen vie tehokkaimmillakin latureilla 30 minuuttia, mutta Xiaomin uusi lataustekniikka lupaa akun latautuvan tyhjästä täyteen vain 8 minuutissa. Xiaomi kutsuu uutta toteutusta nimellä HyperCharge ja ensimmäisenä se nähdään kustomoidussa Xiaomi Mi 11 Pro -puhelimen prototyypissä, jossa on 4000 milliampeeritunnin akku.

Xiaomi on kertonut 4000 milliampeeritunnin akun latautuvan 200 watin langallisella latauksella 8 minuutissa tyhjästä täyteen ja 120 watin langattomalla latauksella vastaavasti 15 minuutissa tyhjästä täyteen. Xiaomi on jakanut lataustekniikasta myös videon, joka on nähtävillä artikkelin alareunasta. Videolla nähdään 200 watin latauksen lataavan puhelimen 50 prosentin varaustasoon vain 3 minuutissa ja vastaavasti 120 watin langaton lataus lataa puhelimen 10 prosenttiin vain minuutissa ja 50 prosenttiin vain 7 minuutissa.

Toistaiseksi Xiaomi ei ole ilmoittanut, milloin uudet 200 ja 120 watin pikalataukset tullaan näkemään uusissa kuluttajille tarkoitetuissa puhelimissa. Teoreettisesti tehokkaammat pikalataukset tuottavat myös enemmän lämpöä sekä heikentävät akun käyttöikää, jonka takia lataustekniikoita ei nähdä varmasti aivan nopeasti kuluttajatuotteissa.

Lähde: Twitter (Xiaomi)

Eero Salminen
Eero Salminen, SuomiMobiilin perustaja ja päätoimittaja. Yhteydenotot: [email protected]

Kommentoi

Lisää aiheesta:Xiaomi